Set manjših pravokotnih vakuumskih posod, 5-delni set

Set manjših pravokotnih vakuumskih posod je namenjen vakuumskemu shranjevanju prigrizkov, ostankov obrokov, pekovskih izdelkov ter narezanega sadja in zelenjave. Vakuumske posode volumnov 0,5 l, 0,8 l, 1,4 l in 2 l ter ročno vakuumsko črpalko priporočamo kot začetni set vakuumskega shranjevanja.

44.50

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Želite shraniti ostanke obrokov in jih primerno zapakirati tudi za v službo za malico? Statusove posode na vakuum za hrano so najboljša izbira tudi, če želite urediti shrambo in karseda najbolje izkoristiti prostor v hladilniku.

Set manjših vakuumskih posod: 4 vakuumske posode + vakuumska črpalka

Štirje različni volumni vakuumskih posod zagotavljajo raznoliko uporabo za shranjevanje najrazličnejših živil v gospodinjstvu.

  • Uporabite najmanjšo, 0,5 litrsko vakuumsko posodo za shranjevanje sladkorja, kave, polente in čaja, da jih zaščitite pred molji in mravljami ter preprečite izgubo arome.
  • Pravokotna posoda volumna 0,8 litra je med drugim primerna tudi za shranjevanje manjših koščkov sira in salame, sladkih in slanih prigrizkov ter ostankov obrokov. Z vakuumskim shranjevanjem boste upočasnili oksidacijo, podaljšali obstojnost živil in preprečili širjenje neprijetnih vonjav po hladilniku.
  • 1,4-litrska posoda je namenjena shranjevanju sadja in zelenjave, svežega mesa, narezkov ipd. Statusove posode ne prevzemajo arom iz shranjenih živil, zato lahko eno posodo uporabite za različne vrste živil.
  • Večji kosi sadja in zelenjave, kruh, sveže testenine, ostanki kosila ali očiščena solata bodo obdržali svežino v kolikor jih zavakuumirate v 2-litrsko pravokotno vakuumsko posodo.

Nasveti za pravilno shranjevanje solate.

Set manjših vakuumskih posod Status v beli barvi.
Set manjših vakuumskih posod za urejen hladilnik in kuhinjske omarice ter za zdravo, domačo malico na poti.

Kako deluje vakuumsko shranjevanje?

Vakuumsko shranjevanje je najboljši način shranjevanja živil v gospodinjstvu, saj na naraven način podaljšate njihovo svežino. Za tri-do štirikratno podaljšanje obstojnosti hrane ni potrebno dodajati kakršnihkoli škodljivih dodatkov, kakršne uporabljajo pri konzerviranju. Zadostuje, da izčrpate zrak iz posode in s tem odstranite kisik, ki povzroča oksidacijo živil. Mikroorganizmom s tem porušite idealne pogoje za rast in razvoj ter preprečite kvarjenje shranjenih živil, izgubo arome in hranljivih vrednosti.

Vakuumsko shranjevanje ne more popolnoma preprečiti oksidacije, zato živila shranjujte v hladilniku.

Neprijetne vonjave se ne širijo iz vakuumskih posod

Živila so v vakuumskih vrečah in posodah hermetično zaprta, zato ne prihaja niti do širjenja vonjav po zamrzovalni skrinji in hladilniku. To pomeni tudi, da so vakuumske posode najvarnejša izbira za transport tekočih živil. Domača juha za malico v službi? Noben problem. Shranite juho v 0,8-litrsko posodo na vakuum in varno jo boste prinesli v službo, kjer si jo lahko pogrejete v mikrovalovni pečici (do 2 minuti brez pokrova) ter uživate v prijetnem domačem obroku.

Nakup manjšega seta Statusovih vakuumskih posod je investicija v kakovostne posode za shranjevanje

Posode za hrano na vakuum zagotavljajo dolgoletno uporabnost, saj so narejene iz visokokakovostnega materiala tritan, ki ne prevzema arom in barv iz živil ter je odporen na udarce. Kljub redni uporabi in pomivanju v pomivalnem stroju vam bodo vakuumske posode Status dolgo služile za vsakdanje shranjevanje živil.

Pametno izkoristite prostor v hladilniku in kuhinjskih omaricah

Statusove pravokotne posode so prava izbira za vsako kuhinjo z omejenim prostorom za shranjevanje, saj so oblikovane tako, da kar najbolj učinkovito zapolnijo razpoložljivi prostor. Optimalno izkoriščanje prostora je možno tudi zahvaljujoč posebni obliki pokrovov, ki omogočajo zlaganje posod (tudi različnih volumnov) ene na drugo. Set manjših posod lahko zložite na dva kupa – 2- in 1,4-litrsko posodo skupaj ter 0,5- in 0,8-litrsko posodo skupaj – za pregleden hladilnik in učinkovito izkoriščene omarice.

Pokrov vsake posode ima vgrajen koledar, ki služi označevanju datuma. S kazalniki lahko označite rok trajanja živil ali datum shranjevanja hrane. Za vas to pomeni lažjo preglednost nad vsebino hladilnika in shrambe ter zagotovilo, da boste zavrgli manj pokvarjene hrane in s tem prihranili kar nekaj denarja letno.

Vzdrževanje

Pomivanje vakuumskih posod je preprosto. Operete jih ročno ali strojno z običajnimi sredstvi za posodo. Nekaj previdnosti namenite pomivanju tesnilnih nastavkov, da jih ne poškodujete z grobimi gobicami.

Vakuumska črpalka ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Če se umaže, jo obrišite z vlažno krpo. Po potrebi notranjo cev namažite s parafinskim oljem. Ne perite je v pomivalnem stroju.

Materiali

Vakuumske posode so narejene iz tritana brez BPA, pokrovi so iz ABS plastike, tesnila in ventili pa silikonski. Vsi materiali so živilsko neoporečni.

Zagotovljena kakovost

Kakovost Statusovih slovenskih izdelkov je podkrepljena s triletno garancijo.

Črpalko namestite na ventil pokrova in z nekaj potegi zavakuumirate vsebino posode.

Prikaz vakuumiranja pravokotne vakuumske posode Status z ročno vakuumsko črpalko.
Ročna vakuumska črpalka se prilega vsem vakuumskim posodam Status.

1

0,5-litrska pravokotna vakuumska posoda

Najmanjša vakuumska posoda za shranjevanje sladkih in slanih prigrizkov.

2

0,8-litrska pravokotna vakuumska posoda

Vakuumska posoda za vakuumiranje ostankov solat in narezanega sadja.

3

1,4-litrska pravokotna vakuumska posoda

1,4-litrska posoda je odlična za shranjevanje piškotov in za malico na poti.

4

2-litrska pravokotna vakuumska posoda

Največja posoda v setu je primerna za shranjevanje celega sadja in zelenjave ali za mariniranje mesa.

5

Ročna vakuumska črpalka

Črpalka je namenjena vakuumiranju vseh Statusovih vakuumskih pripomočkov.

Mnenja strank

  1. Nath B.

    Vakumske posode vseh dimenzij ter vakumski aparat že dolgo uporabljamo,…..zakon zadevca…….

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije320 × 240 × 135 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi