Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Pravokotna vakuumska posoda, 1,4 litra

Pravokotna vakuumska posoda 1,4 litra je namenjena podaljševanju svežine sadja in zelenjave, narezkov in piškotov. Zahvaljujoč vakuumskemu shranjevanju boste zavrgli manj hrane in ponudili svojim bližnjim kakovostnejša živila z boljšimi hranljivimi vrednostmi.

11.7013.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ste vedeli, da lahko z vakuumskim shranjevanjem občutno zmanjšate količino zavrženih živil? To se bo poznalo tudi pri znesku, ki ga zapravite za nakupovanje hrane.

Vakuumska posoda vam prihrani do 325 € letno

Raziskava Evropske komisije iz leta 2016 je pokazala, da Slovenci v povprečju zavržemo kar 72 kilogramov hrane letno. To nanese čez 300 € letno. Če upoštevate strošek nabave vakuumskih posod, je jasno, da se investicija v vakuumsko shranjevanje povrne že v manj kot enem letu.

Vakuumsko shranjena živila v različnih vakuumskih posodah Status.
Shranjujte vakuumsko in zaščitite živila pred propadanjem. Obeta se vam prihranek v višini 300 € letno.

Kako deluje vakuum?

Vakuum v vakuumskih posodah dosežete s preprostim črpanjem zraka z ročno ali električno vakuumsko črpalko. S tem odstranite kisik in preprečite razvoj plesni in bakterij. Hrana se zato ne pokvari tako hitro ter ne spremeni arome in okusa. Z vakuumiranjem podaljšate obstojnost živil do štirikrat. Največja prednost vakuuma je to, da je svežina živil podaljšana na popolnoma naraven način – brez (škodljivih) dodatkov in spreminjanja okusa kot pri konzerviranju sadja in zelenjave s sladkorjem ali soljo in kisom.

Pravokotna vakuumska posoda 1,4 litra

Vakuumsko shranjevanje v vakuumskih posodah Status je najboljša izbira, ker:

 • so posode narejene iz vrhunskih, živilsko neoporečnih materialov brez BPA. Eastman tritan zagotavlja dolgoletno uporabo vakuumskih posod, saj so odporne na udarce in se ne navzamejo barv in arom iz živil. Za vas to pomeni, da lahko isto posodo na vakuum uporabite za shranjevanje sladkih in slanih jedi, sadja in zelenjave, paradižnikove omake in piškotov.
 • so enostavne za uporabo in vzdrževanje. Vakuumirate jih lahko z ročno in električno črpalko ali s posebnim priključkom na vakuumirki. Posodo lahko zamrznete in pogrevate v mikrovalovni pečici (do dve minuti brez pokrova). Vakuumske posode lahko pomivate ročno ali v pomivalnem stroju.
 • je oblika posod in pokrovov prilagojena najbolj optimalnemu izkoristku prostora v hladilniku in v kuhinjskih omaricah. Posode lahko zložite eno do druge in eno na drugo. 1,4 litrska posoda na vakuum po dolžini in širini ustreza 2-litrski, zato ju lahko shranite eno na drugo.
 • imajo na pokrovu vgrajen koledar, s katerim si označite rok trajanja shranjenih živil ali kdaj ste jih shranili. Tako več ne nikoli ne boste pozabili, koliko časa je sadje že v hladilniku.
 • so zavakuumirana (tekoča) živila popolnoma zaščitena pred polivanjem. Zavakuumirano posodo lahko odprete šele, ko popustite ventil na pokrovu.
 • se arome v vakuumu ne širijo, zato lahko v isti posodi shranjujete več različnih živil. Prav tako se posode nepredušno zaprejo, kar pomeni, da se vonjave shranjenih živil ne bodo širile po hladilniku.

Pravokotna vakuumska posoda 1,4 litra – mere:

 • dolžina 23 centimetrov
 • širina 15,5 centimetrov
 • višina 9 centimetrov.

Uporaba 1,4 litrske pravokotne vakuumske posode

Vakuumska posoda je primerna za shranjevanje najrazličnejših živil. Uporabite jo za:

 • podaljševanje svežine narezane ali cele zelenjave in sadja,
 • shranjevanje ostankov jedi ali pred pripravljenih obrokov,
 • zamrzovanje juh in omak,
 • ohranjanje hrustljavosti keksov in slanih prigrizkov,
 • shranjevanje izdelkov iz žita, semen in ostalih živil, da jih zaščitite pred molji in mravljami.

Z uporabo odcejalnih podstavkov boste vlažnim živilom še dodatno podaljšali obstojnost.

Materiali vakuumskih posod Status

Vakuumske posode so narejene iz tritana, ki ne vsebuje BPA, pokrovi so iz trpežne ABS plastike, tesnila in ventil pa iz silikona. Vsi materiali so trpežni in primerni za shranjevanje živil.

3 letna garancija kakovosti

Kakovost izdelkov Status je zagotovljena s triletno garancijo. To pomeni, da vam poškodovane pripomočke brezplačno zamenjamo. Potrebujete le dokazilo o nakupu.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila, če imate možnost, vedno shranjujte v hladilniku.

 • Pred uporabo vakuumsko posodo operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Z eno roko primete spodnji del črpalke. Z drugo roko pa držite zgornji del ter z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora (količina, kolikokrat je potrebno vleči in potisniti, je odvisna od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije240 × 157 × 90 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, temno roza, zelena

Material

visokokakovostna plastika Eastman Tritan

Oblika

pravokotna

Volumen

1,4 l

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi