Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Ročna vakuumska črpalka

Ročna vakuumska črpalka je priročen pripomoček za vakuumiranje vseh Statusovih vakuumskih posod, vrča, univerzalnih pokrovov in zamaškov za steklenice. Z nekaj potegi izsesa zrak in ustvari vakuum. Uporabite jo doma, na poti, na dopustu in na vikendu.

4.40

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 4.4 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Za levičarje in desničarje

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ročna vakuumska črpalka je osnoven pripomoček za ustvarjanje vakuuma v:

Kako se ustvari vakuum?

Vakuum je prostor brez zraka. Ustvarimo ga s črpanjem zraka iz embalaže, ki je neprepustno zaprta s posebnim pokrovom z vakuumskim ventilom. Prednost vakuumskega shranjevanja je preprečevanje oksidacije, ki povzroča propadanje hrane. Mikroorganizmi namreč potrebujejo kisik za rast in razvoj. Za vas to pomeni, da živilom podaljšate obstojnost na popolnoma naraven način in brez dodatkov ter tako zmanjšate količino pokvarjene in zavržene hrane v svojem gospodinjstvu.

deček vakuumira Statusovo posodo z ročno vakuumsko črpalko
Vakuumsko shranjevanje je otročje lahko!

Uporaba ročne vakuumske črpalke

Vakuumiranje z ročno vakuumsko črpalko je enostavno, saj ne zahteva baterij ali električnih priključkov. Vakuumirate lahko vse Statusove pripomočke.

  • Uporabite ročno vakuumsko črpalko za vakuumiranje vakuumske posode, v katero ste shranili sadje in zelenjavo, moko, kavo, polento, zelišča, gotove jedi ali druga živila, ki jim želite podaljšati obstojnost in svežino ter zaščititi njihove hranljive vrednosti in arome. Z vakuumiranjem tudi preprečite širjenje neprijetnih vonjav po hladilniku in kuhinji.
  • Vakuum zaščiti tudi encime, vitamine in minerale sveže iztisnjenih sokov, mleka in ostalih napitkov, ki jih pripravljate doma in shranite v vakuumskem vrču. V vrču, zavakuumiranemu z ročno vakuumsko črpalko, je vsebina popolnoma varna tudi pred polivanjem med transportom.
  • Vakuumirajte kuhane jedi kar v loncu, v katerem so se kuhale. Ročna vakuumska črpalka in univerzalni vakuumski pokrovi vakuumsko zaprejo vse vrste posod z ravnim robom. To pomeni manj umazane posode, saj lahko jed v istem loncu tudi pogrejete.
  • Vakuumski zamaški ohranijo kakovost odprtega vina. Z ročno vakuumsko črpalko odstranite zrak v delno prazni steklenici in preprečite oksidacijo. Vino in sok bosta tudi po nekaj dneh polna okusa.

Vakuum upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenje hrane, zato živila vedno shranjujte v hladilniku. 

Čiščenje in vzdrževanje 

Ročne vakuumske črpalke v osnovi ni potrebno čistiti, saj ni v stiku s hrano. Če se slučajno umaže, uporabite mehko vlažno krpo in jo obrišite.

Pranje v pomivalnem stroju ni dovoljeno, ker se lahko pojavijo težave pri drsenju navzgor in navzdol. Če se oteženo delovanje slučajno pojavi po dolgoletni uporabi črpalke, jo raztegnite in notranjo cevko namažite s parafinskim oljem.

Materiali

Tesnilo na spodnjem delu črpalke je silikonsko, ostali deli pa so iz kakovostne ABS plastike, ki zagotavlja dolgotrajno uporabo izdelkov. Oba materiala sta živilsko neoporečna.

  • Črpalko natančno nastavite na ležišče okrog ventila na sredini vakuumskega pokrova, vrča ali zamaška.
  • Z eno roko primete spodnji del črpalke in pazite, da je ves čas vakuumiranja dobro nastavljen na ventil.
  • Z drugo roko držite njen zgornji del ter z večkratnimi pritiski in dvigi izsesajte zrak iz posod ali steklenic.
  • Ko pride do rahlega upora, je ustvarjen vakuum.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije90 × 90 × 210 mm

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi