Garancija

Vakuumske posode Status različnih volumnov zložene ena na drugo v treh kupih.

Status d. o. o. Metlika že od leta 1995 ponosno stoji za svojimi izdelki, ki so razviti in narejeni v Sloveniji. V dokaz kakovosti izdelkov svojim kupcem zagotavljamo 3-letno garancijo na vse kuhinjske pripomočke, vakuumske vrečke in folijo ter pripomočke za dom, ki so narejeni v Sloveniji in EU. Garancija ne velja za izdelke drugih proizvajalcev.

Pogoji uveljavljanja garancije

Garancijsko obdobje 3 let začne teči z datumom izročitve izdelka kupcu in velja samo za izdelke, ki so bili uporabljeni v skladu z navodili za uporabo. Pogoj za uveljavljanje garancije je račun z datumom nakupa in razvidnim izdelkom, za katerega uveljavljate garancijo. V kolikor je izdelek kupljen v naši spletni trgovini www.status.si, lahko podatke z naročila izsledimo tudi sami. Opisani garancijski pogoji veljajo samo na območju Republike Slovenije v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

3-letna garancija pokriva vse stroške, povezane s popravilom ali zamenjavo okvarjenih delov izdelka z dokazano napako, vključno s stroški pošiljanja izdelka. Zavezujemo se, da bomo okvare in pomanjkljivosti odpravili najkasneje v 45 dneh od prejema izdelka v servisni center.

Izdelek, ki ne bo popravljen v omenjenem roku, bomo na vašo željo zamenjali z novim oz. vrnili plačani znesek. V kolikor za vrnjeni izdelek ne bo več možno dobiti nadomestnih delov ali nadomestnega izdelka, ga bomo zamenjali z izdelkom s podobno funkcijo ali vam podarili vrednostni bon za nakup v naši prodajalni v vrednosti vrnjenega izdelka.

Prosimo, da nas pred vračilom izdelka o tem obvestite na trgovina@status.si, saj ne prevzemamo odgovornosti za izdelke vrnjene brez predhodnega dogovora in odobritve. Prav tako ne odgovarjamo za izdelke izgubljene med transportom, zato vas v izogib morebitnim težavam naprošamo, da poskrbite, da so vsi vrnjeni izdelki primerno zapakirani in poslani s sledljivostjo prek Pošte Slovenije.

Izjeme

Garancija ne velja za izdelke drugih proizvajalcev, ki jih prodajamo v Statusovi prodajalni ali na www.status.si (vsi omenjeni izdelki so primerno označeni oz. je jasno, da niso proizvedeni v Statusu). Garancija ne pokriva poškodb, nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnosti, neupoštevanja navodil in nepooblaščenega poseganja v izdelek. Garancija prav tako ne pokriva običajne obrabe (praske) in vzdrževanja (čiščenje, oljenje) ter sledečih izjem:

  • vakuumske vrečke in folija, ki so bile uporabljene za kuhanje;
  • vakuumske vrečke in folija, ki so bile uporabljene večkrat.

Nadomestne ročke in ventilčki za vakuumske posode: Če jih izgubite, založite, podarite sosedu ali jih je pojedel pes, vam nove pošljemo  brezplačno, le vprašajte. Seveda, v količinah primernih za gospodinjstvo.

2-letna garancija na vakuumske aparate

Vakuumski aparat SV2000 na rjavi podlagi z zavakuumiranim lososom.

Na vse Statusove vakuumske aparate in električne črpalke velja garancija 2 leti. Obveza velja od dneva nakupa in ne pokriva pravice do uveljavljanja garancije, če pride do okvar zaradi neupoštevanja navodil uporabe, nege in čiščenja oz. zaradi nepravilne uporabe ali uporabe za druge namene, kot je predvideno. Za uveljavljanje garancije je potrebno obvezno priložiti račun, zato ga pri nakupu shranite.

5-letna garancija na profesionalni vakuumski aparat Provac 360

Profesionalni vakuumski aparat Status Provac 360 z zavakuumiranimi šparglji, korenčkom in brstičnim ohrovtom.

Status Provac 360 je profesionalni vakuumski aparat, razvit in narejen v Statusu, z mnogimi patentiranimi izboljšavami. Ker verjamemo v slovensko kakovost ter njegovo moč in vzdržljivost, velja za Provac 360 kar 5 let garancije. Pogoji za uveljavljanje garancije so enaki kot pri ostalih vakuumskih aparatih.