Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Pravokotna vakuumska posoda, 0,5 litra

Pravokotna vakuumska posoda volumna 0,5 litra je namenjena shranjevanju najrazličnejših vrst živil, ki jim želite podaljšati svežino. Uporabite jo tudi za malico na poti, v šoli ali službi, saj se posode neprepustno zaprejo.

8.40

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Že veste, da je vakuumiranje edini popolnoma naravi način podaljševanja svežine živil? Uporabite vakuumske posode Status za vse vrste živil v hladilniku in shrambi, da jim podaljšate obstojnost in jih zaščitite pred izgubo vitaminov in mineralov. Manjša pravokotna vakuumska posoda je idealna za ostanke kosila in omak ali za razne prigrizke na poti.

Kako na naraven način podaljšati svežino in obstojnost živil?

Z vakuumiranjem. Vakuum je prostor brez kisika, ki ga mikroorganizmi potrebujejo za razvoj. Ko z vakuumsko črpalko iz posode odstranite zrak, izsesate tudi kisik in tako minimizirate možnost za razvoj plesni in bakterij, ki povzročajo kvarjenje hrane. S preprečevanjem oksidacije tudi zaščitite propadanje vitaminov, mineralov in encimov, zato bo hranljivost vakuumsko shranjenega sadja in zelenjave veliko večja.

primerjava vakuumsko shranjenih jagod in jagod, ki so bile izpostavljene zraku in temperaturi
V vakuumu se poleg svežine tudi vitamini in minerali bolje ohranijo, zato jeste kakovostnejša živila.

Vakuumsko shranjevanje v posodah je priročno iz več razlogov:

 1. Svežina shranjenih živil se podaljša za štirikrat, saj so živila zaščitena pred oksidacijo, zato ne prihaja do razvoja bakterij in plesni, ki povzročajo propadanje hrane. S tem se bolje ohranijo tudi arome živil, vi pa zavržete manj hrane in prihranite pri nakupovanju nove.
 2. V vakuumu se vitamini in minerali bolje ohranijo, saj ni prisotnega kisika, ki je nujno potreben za rast in razvoj mikroorganizmov.
 3. Zavakuumirane posode so neprepustno zaprte in jih ni mogoče odpreti brez popuščanja ventila na pokrovu. Za vas to pomeni, da lahko v posodo shranite tudi juho in se odpravite na planinski pohod ali s kolesom v službo. Tekočina se ne bo razlila.
 4. Vonjave se v vakuumu ne širijo. Uporabite vakuumsko posodo za shranjevanje narezane čebule in česna ali ostalih aromatičnih živil, po katerih hladilnik dobi neprijeten vonj.

Manjša pravokotna vakuumska posoda 0,5 l: kaj potrebujete za vakuumiranje?

Posodo zavakuumirate z ročno ali električno vakuumsko črpalko ali s posebnim nastavkom na vakuumirki. Vakuumsko shranjevanje je preprosto in ko ga enkrat osvojite, ne boste pristajali več na nič slabšega.

Vakuumska posoda Status je narejena za dolgoletno uporabo

Vakuumske posode Status so narejene iz vrhunskega tritana, ki je odporen na udarce in zagotavlja dolgo življenjsko dobo posod. Tako z uporabo posod za večkratno uporabo tudi vi naredite veliko za zmanjševanje količin odpadne plastike, ki onesnažuje naše okolje.

Uporabite 0,5 litrsko vakuumsko posodo za shranjevanje:

 • malice za v šolo ali službo, da zmanjšate porabo embalaže za enkratno uporabo;
 • prigrizkov za enega, ki ostanejo hrustljavi in sveži dlje časa;
 • ostankov obrokov, da jim podaljšate obstojnost in jih odnesete v šolo ali službo za malico;
 • sladkorja, kave in čaja, da jih zaščitite pred molji.

Vlažna živila zaščitite pred gnitjem zaradi odvečne tekočine z odcejalniki, ki jih vstavite v posodo.

Zložene pravokotne vakuumske posode Status z živili na belem ozadju.
Vakuumsko shranjena živila so sveža do 4-krat dlje.

Vakuumske posode Status imajo še dodatne prednosti, ki olajšajo vsakdanje shranjevanje živil:

 • Pravokotne posode so oblikovane tako, da čim bolje izkoristijo prostor. Posebna oblika pokrovov omogoča shranjevanje ene posode na drugi. Za vas to pomeni, da boste bolje izkoristili prostor v hladilniku ali v kuhinjski omarici.
 • Na pokrovih posod je priročen koledar, s katerim si označite rok uporabe izdelkov ali datum shranjevanja živil. To pomeni, da ne boste več pozabili, od kdaj je katero živilo v hladilniku.
 • Narejene so iz tritana, ki je brez BPA. Njegova pomembna prednost je tudi to, da se ob stiku s hrano ne obarva in ne prevzame njenih vonjav.

Dimenzije 0,5 litrske posode so podobne 0,8 litrski

Mere 0,5 litrske posode:

 • dolžina 16 cm,
 • širina 9 cm in
 • višina 8,5 cm.

Širina in dolžina posode sta isti kot pri 0,8 litrski vakuumski posodi, zato ju lahko shranjujete eno vrh druge in čim bolje izkoristite omejeni prostor v kuhinji.

Manjša pravokotna vakuumska posoda: nezahtevno vzdrževanje

Vakuumske posode Status so narejene iz Eastman tritana, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo izdelkov. Posode so primerne za zamrzovanje in pogrevanje v mikrovalovni pečici (do dve minuti brez pokrova).

Čistite jih lahko ročno ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal, grobih gobic ali močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov – robov posod, tesnilnih nastavkov za črpalko.

Pravokotna vakuumska posoda: triletna garancija Status

Vakuumske posode Status imajo triletno garancijo kakovosti. Za vas to pomeni, da vam ob dokazilu o nakupu v treh letih od nakupa brezplačno zamenjamo morebitne poškodovane dele.

 • Pred uporabo vakuumsko posodo operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Z eno roko primete spodnji del črpalke. Z drugo roko pa držite zgornji del ter z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora (količina, kolikokrat je potrebno vleči in potisniti, je odvisna od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije165 × 90 × 85 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Material

visokokakovostna plastika Eastman Tritan

Oblika

pravokotna

Volumen

0,5 l

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi