Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vakuumski zamaški za vino, 3-delni set

Vakuumski zamaški ustvarijo vakuum v kateri koli steklenici z ozkim grlom in podaljšajo obstojnost shranjenega napitka (vina, soka, olja ali kisa). Z vakuumiranjem upočasnite oksidacijo, ki vpliva na aromo, okus in barvo shranjene tekočine. Tudi sommelierji svetujejo uporabo vakuumskih zamaškov za shranjevanje vina.

9.10

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 9.10 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Odlično poslovno darilo
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Si ob kosilu radi privoščite kozarec vrhunskega vina in iščete način, kako najbolje shraniti odprto steklenico, da bi več dni lahko uživali v polnem okusu in aromi? Z vakuumskim zapiranjem odprte steklenice boste popolnoma ohranili okus in aromo žlahtne kapljice.

Kako pride do oksidacije vina?

Vino je v sodu pred oksidacijo zaščiteno z žveplovim dioksidom in oljem. Po stekleničenju je minimalno izpostavljeno kisiku in glede na njegovo zvrst, pridelavo in druge dejavnike, ima zaradi tega različne roke trajanja. Nekatera vina s staranjem v steklenici dozorijo v še bolj žlahtno kapljico, druga oksidirajo in se pokvarijo. Vsa vina pa imajo po odprtju steklenice močno skrajšan rok trajanja, saj so kisiku izpostavljena v tolikšni meri, da ima ta negativen vpliv na njihov okus, aromo in barvo. To se zgodi zaradi reakcije, ki alkohol spremeni v acetaldehid. Pri belih vinih se to kaže s spremembo barve v rjavkasto (po domače rečemo, da ima visoko barvo) in z vonjem po suhem sadju, pri rdečih pa z izgubo živahne in sijoče barve.

Vakuumski zamaški za vino
Vakuumsko shranjeno vino obdrži svojo kvaliteto več dni, zato lahko gostom brez skrbi natočite kozarec vina iz prej odprte steklenice.

Poznavalci vina priporočajo vakuumsko shranjevanje odprtih steklenic

Da bi obdržali prvoten okus in aromo vina, morate po odprtju steklenice čim bolj omejiti dostop kisika. Sommelierji priporočajo uporabo vakuumskih zamaškov in za to namenjene vakuumske črpalke, s katero iz steklenice izčrpate kisik in ustvarite podtlak. Postopek je enak kot pri shranjevanju živil v vakuumskih posodah in vrečkah.

Vakuumski zamaški za vino na preprost način upočasnjujejo oksidacijo vina

Uporaba zamaškov za shranjevanje vina je čisto preprosta. Potrebujete vakuumski zamašek za steklenico in vakuumsko črpalko. Status ima v ponudbi set vakuumskih zamaškov v treh barvah, ki jih lahko uporabite z ročno ali električno vakuumsko črpalko. Zamašek le vstavite v grlo steklenice in izčrpajte zrak (in s tem kisik), dokler ne začutite odpora. Vino je zdaj zaščiteno pred oksidacijo, zato bo obdržalo vso svojo kvaliteto.

Prednosti vakuumskega zapiranja odprte steklenice vina

Shranjevanje vina z vakuumom vam omogoča, da v žlahtni kapljici uživate v svojem ritmu, saj steklenice ni treba sprazniti v treh dneh. Privoščite si kozarec rujne kapljice vsak dan pri kosilu ali ob večerji, brez da bi sprejemali kompromise pri njegovi kvaliteti. Vino, vakuumsko zaprto s posebnim zamaškom za steklenice, bo ohranilo svojo plemenitost tudi več kot teden dni, odvisno od sorte.

Hkrati bo z vakuumskimi zamaški steklenica vodotesno zaprta, kar pomeni, da je v primeru prenašanja (na piknik) ali shranjevanja v ležečem položaju vino zaščiteno pred razlivanjem.

Vakuumske zamaške uporabite za shranjevanje vseh tekočin pri katerih želite obdržati prvoten okus in aromo

Statusovi vakuumski zamaški za steklenice so primerni tudi za vakuumsko shranjevanje:

  • kisa,
  • olja in
  • sokov.

Ne priporočamo vakuumiranja gaziranih pijač in penine.

Čiščenje vakuumskih zamaškov za steklenice

Posebno vzdrževanje zamaškov za vakuumiranje vina ni potrebno, saj praviloma niso v stiku s shranjeno tekočino in ker so silikonski, ne prevzemajo arom in barv iz shranjenih tekočin. Če se zamašek umaže, ga operete z običajnim sredstvom za ročno pomivanje posode ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte grobih gobic in močnih sredstev za čiščenje, da ne poškodujete tesnila zamaška.

Vakuumski zamaški za vino: materiali

Statusovi vakuumski zamaški so narejeni iz ABS plastike in silikona. Oba materiala sta živilsko neoporečna in varna za uporabo s hrano in tekočinami.

Narejeno v Sloveniji

Vakuumski zamaški so razviti in narejeni v Sloveniji. Njihova kakovost je zagotovljena tudi s 3-letno garancijo.

  • Vakuumski zamašek s silikonskim tesnilnim delom vstavite v grlo steklenice.
  • Zamašek naj se popolnoma prilega steklenici.
  • Na ventil zamaška postavite vakuumsko črpalko (ročno ali električno).
  • Izčrpajte zrak iz steklenice in vaša pijača je vakuumsko shranjena.
  • Za odpiranje steklenice, ventil vakuumskega zamaška potisnite vstran, da slišite šum zraka. Odstranite zamašek.

Priporočilo: Ne priporočamo vakuumiranja gaziranih pijač ali penine.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi