Set večjih pravokotnih vakuumskih posod, 5-delni

Set večjih pravokotnih vakuumskih posod do 4-krat podaljša obstojnost in svežino sadja ter zelenjave. Vakuumski posodi volumna 3 in 4,5 litra, ročna vakuumska črpalka in dva podstavka z dvema pregradama sestavljata set, ki ga boste uporabljali vsak dan.

47.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ne marate sprotnega nakupovanja živil in bi v idealnem svetu najraje obiskali trgovino le enkrat tedensko? Si želite urejen hladilnik brez neprijetnih vonjav? Če vam primanjkuje časa za pripravo zdravih obrokov in iščete način, kako solato in ostalo zelenjavo pripraviti v naprej, ne da bi uvela in začela gniti, preverite plastične posode na vakuum.

S shranjevanjem v vakuumu do več prostega časa?

Statusovi vakuumski posodi volumna 3 in 4,5 litra sta prava rešitev za ohranjanje svežine (pred pripravljene) zelenjave. Obiščite lokalno tržnico ali trgovino enkrat tedensko ali manj in shranite nakupljeno zelenjavo in sadje v plastične posode na vakuum, da ohranijo svežino in arome. S shranjevanjem v vakuumskih posodah si skrajšate čas za pripravo obrokov, ostane pa vam več časa za prijetnejše stvari, kot je druženje z otroki in partnerjem ali dobro staro uživanje na kavču.

Kako uporabljati 5-delni set vakuumskih posod Status?

 • Očistite zeleno solato, narežite zelje, paradižnik in papriko za solate ter jih shranite v vakuumsko posodo, da ohranijo svežino celo do 14 dni.
 • Narežite čebulo, bučke, por in ostalo zelenjavo za omake, enolončnice ali priloge ter jih shranite v vakuumsko posodo primernega volumna. Vonjave aromatičnih živil se ne bodo širili po hladilniku, saj so zavakuumirane posode nepredušno zaprte.
 • Pripravite več vrst sadja za smutije ali kot prigrizek za vso družino in jih vakuumsko zaprite v Statusove posode. Tako ne boste več imeli izgovorov, da je za zdrav napitek ali prigrizek potrebno veliko časa in priprav.
 • Dan prej pripravite zajtrk za otroke in zase. V vakuumsko posodo shranite žemljo ali rogljiček, rezino sira in salame ali druge dodatke. Pekovski izdelki bodo ohranili svežino, salama in sir pa se ne bodo izsušili. Jutra bodo tako manj stresna, vi in otroci pa boste s polnimi želodčki pripravljeni na izzive, ki jih prinaša nov dan.

Video: pravilna uporaba vakuumskih posod

Čemu služijo odcejalni podstavki za vakuumske posode?

V setu poleg dveh posod dobite tudi odcejalna podstavka s pregradama, ki sta namenjena shranjevanju vlažnih in občutljivih živil. Odcejalniki so idealni za sveže oprano solato, ki tako ne bo stala v vodi in počrnela. S pregradami pa lahko ločite različne vrste živil med seboj. Arome se v vakuumu ne širijo, zato shranjen kruh ne bo imel vonja po salami.

Plastične posode na vakuum za shranjevanje malice
Z odcejalnikom in pregradama vakuumsko posodo razdelite na tri dele in tako še bolje izkoristite veliko prostornino posode.

Vakuumsko shranjevanje podaljša svežino solate brez škodljivih dodatkov

Shranjevanje v vakuumu je najboljša izbira za ohranjanje obstojnosti in svežine občutljivih živil, kot so zelena solata, špinača, jagode, pekovski izdelki. S preprostim odstranjevanjem zraka z vakuumsko črpalko odstranite tudi kisik iz posode. S tem upočasnite oksidacijo, ki je povzročitelj propadanja živil in na popolnoma naraven način ustavite razvoj mikroorganizmov. Živila obdržijo prvoten okus (za razliko od konzerviranja, kjer moramo uporabiti sol ali sladkor), hrustljavost, arome in hranljive vrednosti.

Vakuumsko shranjevanje preprečuje neprijetne vonjave v hladilniku

V vakuumu arome živil ostanejo v posodi, zato se vam ne bo več zgodilo, da bi vas presenetil neprijeten vonj iz hladilnika. Ker se vakuumske posode nepredušno zaprejo so tudi idealna izbira za prenašanje živil (tudi tekočih), brez skrbi, da bi se vsebina polila ali da bi se iz posod širil vonj po hrani.

Z vakuumiranjem do prihranka

Vakuumsko shranjevanje podaljša obstojnost živil, zato vi poleg časa za nakupovanje prihranite tudi do 300 € letno, ker zavržete manj pokvarjenih živil. Vakuumiranje se splača! Z nakupom vakuumskih posod v setu pa še dodatno prihranite.

Pravokotne plastične posode na vakuum iz Statusa so najkakovostnejša izbira za vaše gospodinjstvo

Statusove vakuumske posode so narejene iz materialov visoke kakovosti, ki zagotavljajo dolgoletno brezhibno uporabo. Prozorne posode so iz Eastman tritana, ki je brez BPA in zagotavlja varno uporabo v zamrzovalniku in mikrovalovni pečici ter pranje v pomivalnem stroju.

 • Oblika posod je prilagojena optimalnemu izkoristku prostora v hladilniku. Pokrovi pa so oblikovani tako, da posode različnih volumnov zlagate eno na drugo.
 • Koledar na pokrovih služi označevanju datuma shranjevanja živil ali njihovega roka trajanja. Za vas to pomeni manj skrbi in spraševanja o užitnosti vsebine hladilnika.
 • Arome živil ostanejo v posodi, zato se ne bo več zgodilo, da bi vas presenetil neprijeten vonj iz hladilnika.
 • V setu dobite tudi dva odcejalna podstavka s pregradama za shranjevanje vlažnih in občutljivih živil. Idealno za sveže oprano zeleno solato ali ko želite v eni posodi shraniti zdravo malico (kruh, sir in sadje).

Materiali

Posode so iz tritana brez BPA, pokrovi iz ABS plastike, tesnila in ventil pa silikonski. Odcejalniki so iz PP (polipropilena). Vsi materiali so primerni za varno in dolgotrajno shranjevanje hrane.

Vzdrževanje

Vakuumske posode so primerne za pomivanje v pomivalnem stroju ali ročno. Ne uporabljajte grobih gobic in agresivnih čistilnih sredstev, da ne poškodujete tesnilnih delov.

100 % vakuum na Zemlji ni mogoč, zato so tudi vakuumsko shranjena  živila v minimalni meri izpostavljena oksidaciji in jih je potrebno shranjevati v hladilniku.

Garancija kakovosti

Na vse Statusove kuhinjske pripomočke in vakuumske posode velja 3-letna garancija. Preberite pogoje uveljavljanja.

Vakuumske posode podobnih volumnov lahko zložite eno na drugo in tako maksimalno izkoristite prostor v kuhinjskih omaricah in hladilniku.

Vakuumiranje Statusovih posod je preprosto.

 • Živilo vstavite v posodo in jo zaprite s prilegajočim se pokrovom.
 • Priloženo črpalko namestite v okrogli utor in z nekaj potegi ročke izčrpajte zrak iz posode.
Prikaz vakuumiranja pravokotne vakuumske posode Status z ročno vakuumsko črpalko.
Posoda je zavakuumirana, ko začutite rahel upor pri vakuumiranju.

 

1

3-litrska vakuumska posoda

Pravokotna vakuumska posoda volumna 3 litre je primerna za pekovske izdelke ter sadje in zelenjavo.

2

4,5-litrska vakuumska posoda

Največjo vakuumsko posodo uporabite za sadje in zelenjavo v kosu ali za malico za vso družino.

3

Odcejalnik s pregradama

2 odcejalnika s pregradami so primerni za shranjevanje vlažnih živil.

4

Ročna vakuumska črpalka

Črpalka je primerna za vakuumiranje vseh Statusovih vakuumskih posod.

Mnenja strank

 1. Lili V.

  Že dolgo let zaupam v vaše proizvode in jih koristim. Letos se mi je pripetila nevšečnost. Zgubila sem “košček” ki zapira pokrov vaše posode. Je stara, vendar super priročna.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije310 × 200 × 276 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi