Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Pravokotna vakuumska posoda, 3 litri

Pravokotno vakuumsko posodo volumna 3 litri uporabite za vakuumsko shranjevanje celega sadja in zelenjave, očiščene solate ter rogljičkov in drugih pekovskih izdelkov. Z vakuumiranjem uživate bolj hranljiva živila in zmanjšate količino zavržene hrane.

18.90

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Potrebujete posodo, v katero bi lahko shranili cela jabolka ali sveže pečene žemljice? Želite podaljšati svežino živil, brez da bi spremenili njihov prvotni okus? Rešitev je vakuumsko shranjevanje. Pravokotna vakuumska posoda (3 litri) je prava izbira, če želite kakovostno shraniti sadje in zelenjavo – v kosu ali kot predpripravljeno kosilo.

Vakuum v kuhinji

Vakuumsko shranjevanje je najbolj naraven način podaljševanja svežine živil. Postopek je preprost. Z vakuumsko črpalko odstranite kisik iz posode in s tem preprečite razvoj plesni in bakterij, ki povzročajo kvarjenje živil. S preprečevanjem oksidacije podaljšate obstojnost živil do štirikrat in tudi ustvarite pogoje za boljšo obstojnost mineralov in vitaminov. Za vas ima to dve ključni prednosti – zavrgli boste manj hrane in jedli kakovostnejša živila!

primerjava vakuumsko shranjenega korenčka in korenčka, izpostavljenega zraku
Primerjava vakuumsko shranjenega korenčka in korenčka, ki je bil izpostavljen kisiku.

Pravokotna vakuumska posoda 3 litre je primerna za shranjevanje večjih živil

Uporabite 3-litrsko pravokotno posodo na vakuum za:

 • celo ali narezano sadje in zelenjavo, ki bodo v vakuumu obdržali več vitaminov.
 • shranjevanje kruha in drugih pekovskih izdelkov, ki bodo ohranili svežino in se ne bodo izsušili.
 • shranjevanje ostankov jedi, ki bodo v hladilniku počakali nekaj dni in jih boste lahko v isti posodi tudi pogreli v mikrovalovni pečici.
 • zamrzovanje tekočih jedi, kot so juhe, omake in golaž, ki jih ne morete zavakuumirati v vakuumske vrečke.
 • varno prevažanje vseh vrst živil, tudi tekočih, saj so zavakuumirane posode hermetično zaprte in se vsebina ne bo razlila med transportom.
 • mariniranje mesa za žar. Pore mesa se v vakuumu odprejo, zato marinada lažje prodre v živila in je sam proces začinjanja veliko hitreje končan.

Pravokotna vakuumska posoda ima pokrov z dvema posebnima funkcijama

Pokrovi vakuumskih posod so izdelani premišljeno in služijo pametnejšemu izkoristku prostora v kuhinji. Trilitrska pravokotna vakuumska posoda je po širini in dolžini enaka kot 4,5 litrska, zato ju lahko zlagate eno na drugo in s tem maksimalno izkoristite prostor v hladilniku ali na pultu.

Se vam pogosto zgodi, da pozabite, kako dolgo imate kakšno živilo v hladilniku? Pomagajte si s koledarjem na pokrovu vakuumske posode. Označite dan in mesec, ko ste živilo shranili ali njegov rok trajanja.

Pravokotna vakuumska posoda je izdelana iz vrhunskih materialov

Za izdelavo vakuumskih posod uporabljamo vrhunske materiale, ki izdelkom zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Eastman tritan je odporen na udarce in primeren za uporabo v zamrzovalniku in mikrovalovni pečici. Operete pa jih lahko tudi v pomivalnem stroju.

Kakovost posod jamčimo s triletno garancijo

Pravokotna vakuumska posoda volumna 3 litre ima triletno garancijo, kar za vas pomeni, da vam ob dokazilo o nakupu brezplačno zamenjamo morebitne poškodovane dele. 

Naj vam zaupamo še nekaj priporočil, kako lahko izkoristite prednosti vakuuma, da si olajšate oz. skrajšate pripravo vsakdanjih obrokov:

 • očistite zeleno solato in jo shranite v pravokotni vakuumski posodi volumna 3 litre. Uporabite še odcejalnike in preprečili boste gnitje zaradi stika z vodo.
 • skuhajte dvojno porcijo golaža ali pasulja, polovico shranite v trilitrsko posodo na vakuum in zamrznite. Na še posebej zaposlen dan boste imeli kosilo hitro skuhano.
 • dan ali dva prej očistite in narežite čebulo, česen, paradižnik, papriko in drugo zelenjavo, ki jo potrebujete za zelenjavno omako ali enolončnico in jo zavakuumirajte v pravokotno vakuumsko posodo ter shranite v hladilnik. Kuhanje jedi bo končano enkrat hitreje, hladilnik pa bo brez neprijetnega vonja po čebuli, saj se arome v vakuumu ne širijo.

Vakuumiranje močno zmanjša vpliv oksidacije, vendar je ne more povsem preprečiti, zato priporočamo, da zavakuumirana živila shranjujete v hladilniku.

 • Pred uporabo vakuumsko posodo operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Z eno roko primete spodnji del črpalke. Z drugo roko pa držite zgornji del ter z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (količina, kolikokrat je potrebno vleči in potisniti, je odvisna od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila, če imate možnost, vedno shranjujte v hladilniku.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije305 × 190 × 120 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Material

visokokakovostna plastika Eastman Tritan

Oblika

pravokotna

Volumen

3 l

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi