Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Pravokotna vakuumska posoda, 4,5 litra

Pravokotna vakuumska posoda 4,5 litra je največja vakuumska posoda v ponudbi. Uporabite jo za shranjevanje večjega sadja in zelenjave ter kruha v kosu. Živila boste v vakuumu zaščitili pred propadanjem in jih zavarovali pred mušicami ter tako prihranili kar nekaj € letno.

21.40

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Uživate veliko sadja in zelenjave, zato potrebujete veliko posodo za shranjevanje polovičk, ki vam ostanejo po enem obroku? Pogosto zavržete načeto sadje in zelenjavo, ker vam zgnije ali oksidira? Če še niste preizkusili shranjevanja v vakuumu, potem preberite več o njegovih prednostih in verjamemo, da boste prepoznali več koristi za svoje gospodinjstvo.

Zakaj vakuumirati?

Vakuum je okolje brez kisika, ki je eden med tremi elementi, potrebnimi za razvoj plesni in bakterij. Z zmanjševanjem oksidacije v vakuumskih posodah tako ustvarite pogoje, v katerih se svežina živil ohrani dlje. Za vas to pomeni manj pokvarjenih in zavrženih živil ter po podatkih raziskave Evropske komisije iz leta 2016 tudi prihranek do 300 € letno.

Kako vakuumirati?

Vakuumsko shranjevanje je preprosto. Potrebujete le vakuumsko posodo in vakuumsko črpalko, ki je lahko ročna, električna ali pa kar vakuumski aparat. Z nekaj preprostimi potegi ročne črpalke ali enim pritiskom na gumb v primeru vakuumiranja z električno črpalko in aparatom boste izsesali zrak iz posode in upočasnili razvoj bakterij in plesni.

Pravokotna vakuumska posoda volumna 4,5 litra je namenjena shranjevanju najrazličnejših živil

 • Uporabite največjo vakuumsko posodo za shranjevanje vseh vrst sadja in zelenjave, ki jim želite podaljšati svežino.
 • 4,5 litrska posoda je tudi dovolj velika za shranjevanje kruha in ostalih pekovskih izdelkov.
 • Primerna je tudi za ostanke jedi, ki jih lahko zavakuumirane shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.
 • Uporabite pravokotno vakuumsko posodo volumna 4,5 litra za hitro mariniranje mesa. Vakuumiranje odpre pore mesa, zato se marinada hitreje vpije in že v slabe pol ure začini meso.
4.5- in 0.5-litrska vakuumska posoda v kuhinji
Največja vakuumska posoda (volumna 4,5 litra) je dovolj velika za shranjevanje različne zelenjave, ki v vakuumu ohrani vitamine in minerale do 4x dlje.

Kakovostni materiali za dolgoletno uporabo

Pravokotna vakuumska posoda 4,5 litra je proizvedena iz visokokakovostnega tritana, ki zagotavlja dolgi rok uporabnosti vakuumskih posod. Tritan je živilsko neoporečen in brez BPA. Njegova najpomembnejša prednost je, da ne prevzema barv in vonjav iz živil, s katerimi je v stiku. Zato lahko posamezno posodo uporabite za vakuumiranje najrazličnejših živil – od aromatične čebule do kuhanih jedi in tudi za mariniranje mesa za peko na žaru.

3-letna garancija kakovosti

Kakovost Statusovih proizvodov zagotavljamo s triletno garancijo. Za vas to pomeni, da vam brezplačno zamenjamo poškodovane dele ali celo posodo, če je do napake prišlo ob priporočeni uporabi. Potrebujete dokazilo o nakupu.

Mere 4,5 litrske posode

Pravokotna posoda za vakuumsko shranjevanje volumna 4,5 litra se po dolžini in širini sklada s 3-litrsko posodo, zato ju lahko zlagate eno na drugo in maksimalno izkoristite prostor v kuhinji, bodisi v hladilniku ali na pultu.

 • Dolžina: 30 centimetrov
 • Širina: 19 centimetrov
 • Višina: 16 centimetrov

Posebna oblika pokrovov z možnostjo nastavitve datuma

Pokrovi vakuumskih posod za shranjevanje so oblikovani tako, da je posode možno shranjevati eno vrh druge. Posebej priročna je nastavitev datuma s koledarjem, tako da nikoli ne pozabite, kdaj ste živilo shranili ali do kdaj ima rok trajanja, še posebej, ko shranjujete občutljiva živila (sir, salama).

Čiščenje vakuumske posode

Vakuumske posode lahko čistite ročno ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljate grobih čistilnih sredstev in gobic, da ne poškodujete robove posode ter tesnilne in ventilne nastavke za črpalko.

Vakuum zelo upočasni proces oksidacije, ne more pa ga popolnoma ustaviti, zato je vakuumirana živila treba shranjevati v hladilniku.

 • Pred uporabo vakuumsko posodo operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Z eno roko primete spodnji del črpalke. Z drugo roko pa držite zgornji del ter z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (količina, kolikokrat je potrebno vleči in potisniti, je odvisna od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila, če imate možnost, vedno shranjujte v hladilniku.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije305 × 190 × 155 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Material

visokokakovostna plastika Eastman Tritan

Volumen

4,5 l

Oblika

pravokotna

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi