Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Kvadratna vakuumska posoda, 2 litra

Kvadratna vakuumska posoda volumna 2 litra je priročna za uporabo v vsakem gospodinjstvu. Uporabite jo za mariniranje mesa, za podaljševanje svežine sadja in zelenjave ali za shranjevanje kosmičev, moke in testenin, da jih zaščitite pred molji. Shranjujte vakuumsko in zmanjšajte količino pokvarjene hrane v svojem gospodinjstvu!

10.80

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Visokokakovostni materiali
Ne absorbira arom in barv
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Iščete priročno posodo za shranjevanje, ki bi jo lahko uporabili za vse vrste živil v svojem gospodinjstvu? Želite organizirati shrambo in zaščititi živila pred propadanjem? Kvadratna vakuumska posoda je primerna za vakuumsko shranjevanje vseh vrst živil, priporočamo pa jo tudi za hitro mariniranje mesa.

Kvadratna vakuumska posoda volumna 2 litra – mere:

 • dolžina in širina 20 centimetrov
 • višina 10,5 centimetrov

Zakaj vakuumsko shranjevanje podaljša obstojnost živil?

Z vakuumiranjem preprečite oksidacijo, ki je glavni krivec za kvarjenje živil. Mikroorganizmi namreč potrebujejo kisik za rast in razvoj. Z odstranjevanjem kisika iz posode tako podaljšate obstojnost živil do štirikrat in s tem zmanjšate količino zavržene hrane v gospodinjstvu. Na ta način lahko po raziskavi Evropske komisije prihranite več sto evrov letno.

Posledica oksidacije je tudi izguba arome in hrustljavosti

Vakuumiranje aromatičnih živil ohrani njihovo aromo in prepreči, da bi se vonj širil po hladilniku ali kuhinji. Pravi ljubitelji turške kave bodo zagotovo prepoznali razliko med kavo, ki je bila shranjena v vakuumski posodi in tisto, ki je bila nekaj dni v prepustni embalaži. Vakuum ohrani tudi hrustljavost živil. Ostanke čipsa in napolitank zavakuumirajte v kvadratno posodo na vakuum in tudi po nekaj dneh bodo enako hrustljavi kot na dan shranjevanja.

kvadratna vakuumska posoda z jušno zelenjavo
Kvadratna vakuumska posoda je odlična za hitro mariniranje mesa ter za shranjevanje zelenjave in sadja, ki v vakuumu obdržita dragocene vitamine.

Ali vakuumiranje zahteva posebno opremo in veliko časa?

Vakuumske posode Status so res enostavne za uporabo. Za vakuumsko zapiranje posod potrebujete le vakuumsko črpalko, ki je lahko ročna ali električna ali vakuumski aparat. Z nekaj potegi ročne črpalke ali s pritiskom na gumb pri električni črpalki in vakuumirki, boste posodo zavakuumirali in preprečili propadanje shranjenih živil. Zares preprosto in hitro!

Kvadratna vakuumska posoda je narejena iz najkakovostnejših materialov

Pri proizvodnji vakuumskih posod (in vseh ostalih pripomočkov) uporabljamo vrhunske materiale, ki izdelkom zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Vakuumske posode so iz tritana, ki je odporen na udarce in ne prevzema barv in arom iz živil, pokrovi so iz ABS plastike, tesnila in ventili pa so silikonski. Vsi materiali so živilsko neoporečni in brez BPA.

Brezplačna menjava poškodovanih delov 

Kakovost kvadratne vakuumske posode je zagotovljena s triletno garancijo. To pomeni, da vam tri leta po nakupu brezplačno zamenjamo vse poškodovane dele, ki so posledica normalne uporabe po navodilih proizvajalca. Vse, kar potrebujete, je le potrdilo o nakupu.

Uporaba dvolitrske kvadratne posode na vakuum

Kvadratno vakuumsko posodo lahko uporabite za shranjevanje vseh vrst živil, ki jim želite podaljšati obstojnost ali jih zaščititi pred škodljivci, kot so molji in mravlje.

 • Zavakuumirajte narezano ali celo sadje in zelenjavo. Preprečili boste gnitje, oksidacijo in zaščitili vitamine in minerale, ki jih vsebujejo.
 • Shranite salamo in sir, da jim podaljšate rok trajanja do štirikrat.
 • Zaščitite kosmiče, moko in testenine pred molji.
 • Vakuumsko shranite ostanke kosila in si jih privoščite čez dan ali dva oziroma jih odnesite s seboj za malico v službi.

Vložni posodi razdelita vakuumsko posodo na dva dela

Dokupite vložni posodi in razdelite 2-litrsko vakuumsko posodo na dva dela ter tako še bolje izkoristite prostor, ki je na voljo.

Ptičja perspektiva živil v kvadratnih vakuumskih posodah brez pokrovov.
Prigrizki, sladica, mariniranje, narezana zelenjava ali malica v službi?

Vakuumsko posodo kvadratne oblike uporabite tudi za:

 • hitro mariniranje mesa, saj vakuum odpre pore in zato začimbe lažje prodrejo v notranjost.
 • predpripravo obrokov. Nekaj dni v naprej očistite in narežite zelenjavo, skuhajte stročnice ali testenine in jih zavakuumirajte. V vakuumu se bodo živila ohranila, vi pa si boste skrajšali pripravo kosila za nekaj korakov.
 • prenašanje tekočih živil. Vakuumske posode se z vakuumiranjem hermetično zaprejo, zato je vsebina popolnoma zaščitena pred polivanjem.
 • zamrzovanje juh in omak, ki jih ne morete vakuumsko shraniti v vakuumske vrečke.

Posebni pokrovi z vgrajenim koledarjem

Posebna oblika pokrovov vakuumskih posod omogoča zlaganje posodo ene na drugo. Za vas to pomeni pametno izkoriščanje prostora v hladilniku ali kuhinjskih omaricah. Prozorne stene posode pa omogočajo nemoten uvid v notranjost posod.

Če radi pozabite, kdaj ste živilo shranili ali do kdaj je njegov rok, uporabite koledar na pokrovu. Označite dan in mesec ter tudi svojim sostanovalcem sporočite, do kdaj je živilo varno za zaužitje.

Shranjevanje v vakuumu občutno zmanjšuje oksidacijo, vendar je ne more popolnoma preprečiti, zato priporočamo, da zavakuumirana živila shranjujete v hladilniku.

 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Primite spodnji del črpalke, z drugo roko držite njen zgornji del ter z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora.
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije232 × 210 × 105 mm
Barva

bela, modra, oranžna, rdeča, zelena

Material

visokokakovostna plastika Eastman Tritan

Volumen

2 l

Oblika

kvadratna

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi