Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Univerzalni vakuumski pokrov 5

Univerzalni vakuumski pokrov 5 je idealen za vakuumsko zapiranje loncev s kuhano hrano za večdnevno uporabo, kot so sarma, golaž, ričet ipd. Vakuumski pokrov 5 lahko uporabite na vseh loncih z ravnim robom. Vakuumiranje ohrani arome in hranljive vrednosti živil ter preprečuje širjenje vonjav po hladilniku.

12.60

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 12.6 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Ne absorbira arom in barv

Dodatki k izdelku

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vas moti, ko je hladilnik prežet z vonjem shranjene hrane? Iščete način, kako najbolje shraniti pripravljene jedi s čim manj dodatne opreme in posod? Spoznajte vakuumsko shranjevanje, s katerim na najenostavnejši način podaljšate obstojnost živil in preprečite širjenje vonjav po hladilniku.

Z univerzalnim vakuumskim pokrovom ustvarite vakuum na vsaki posodi z ravnim robom

Vakuumsko shranjevanje je najboljši način preprečevanja kvarjenja živil, saj brez škodljivih dodatkov in vpliva na okus podaljša obstojnost živil do štirikrat. Vakuum je namreč prostor brez kisika, kar pomeni, da mikroorganizmi nimajo optimalnih pogojev za rast in razvoj. Z upočasnitvijo oksidacije upočasnite gnitje, plesen, izgubo barve in arome ter hranljivih snovi. Za vas to pomeni, da podaljšate obstojnost živil in jeste živila z boljšimi hranljivimi vrednostmi.

Različne dimenzije univerzalnih vakuumskih pokrovov Status v uporabi.
Univerzalni vakuumski pokrovi so najboljši asistenti v vsaki kuhinji, saj lahko živila shranite kar v originalnih embalažah ali posodah, ki jih imate.

Največji univerzalni vakuumski pokrov 5 je namenjen vakuumskemu shranjevanju kuhanih jedi v loncih

Univerzalni vakuumski pokrov premera 25,5 centimetrov uporabite za vakuumiranje večjih količin jedi v loncih, v katerih ste jih skuhali. Vsi vemo, da so sarma, golaž, ričet in polnjena paprika še okusnejši dan ali več po kuhanju. Poleg podaljševanja obstojnosti je pomembna prednost vakuumiranja tudi preprečevanje širjenja vonjav po hladilniku.

Največji univerzalni vakuumski pokrov lahko uporabite na posodah iz različnih materialov. Vakuumsko shranite tudi živila, kot so:

  • očiščena solata v stekleni, plastični ali keramični skledi;
  • celo ali narezano sadje in zelenjava v posodi primernega premera;
  • predpripravljene jedi in živila v kovinskem ali inox loncu, kot je olupljen in narezan krompir.

Vakuumski pokrov 5 ustreza premerom posod z ravnim robom od 18,5 do 24,5 centimetrov. To pomeni, da boste z enim pokrovom zaprli skoraj vse dimenzije loncev in ostalih posod v kuhinji.

Za vakuumsko zapiranje potrebujete vakuumsko črpalko, ki je lahko ročna ali električna. Pri vakuumiranju večjih volumnov posod priporočamo uporabo električne črpalke BVP130, ki z enim pritiskom na gumb ustvari primeren podtlak v posodi. Uporabite lahko tudi posebno pred nastavljeno funkcijo vakuumiranje posod na Statusovem aparatu za vakuumiranje.  

Univerzalni vakuumski pokrov operete kar v pomivalnem stroju

Čiščenje univerzalnega vakuumskega pokrova je enostavno, saj ga operete kot vso drugo posodo na roke ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev in grobih krp za pomivanje, da ne poškodujete tesnilnih delov na spodnjem delu pokrova.

Univerzalni vakuumski pokrov 5 je iz živilsko neoporečnih materialov

Za proizvodnjo univerzalnega vakuumskega pokrova je uporabljena ABS plastika, ki zagotavlja trpežnost in dolgoletno uporabo pokrova. Tesnila in ventil so iz silikona, ki zagotavlja kakovosten vakuum. Uporabljeni materiali so varni za shranjevanje živil.

Priporočilo

Vakuumiranje bistveno upočasni vpliv mikroorganizmov na shranjena živila, vendar kvarjenja živil ne more popolnoma preprečiti, zato priporočamo, da zavakuumirana živila shranjujete v hladilniku.

Rob posode mora biti raven in gladek, brez poškodb, zarez, nazobčenosti ali okraskov.

  • Pred prvo uporabo univerzalni pokrov operite. Prepričajte se, da sta rob posode in tesnilo pokrova suha.
  • Z vakuumskim pokrovom zaprite želeno posodo (kovinsko, plastično, keramično, stekleno, itd). Pozorni bodite na to, da je celoten rob posode, ki jo vakuumirate, znotraj območja silikonskega tesnila.
  • Vakuumsko črpalko nastavite na ležišče ventila na sredini pokrova.
  • Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora. Če vakuumirate z električno črpalko, je dovolj le pritisk na gumb.
  • Univerzalni pokrov odstranite s posode tako, da s kazalcem na roki odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov se bo sprostil in lahko ga odstranite s posode.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Barva

bela, modra

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi