Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Univerzalni vakuumski pokrov 3

Univerzalni vakuumski pokrov 3 ima premer 13,5 centimetrov, a zaradi širokega tesnila ustreza posodam dimenzije od 6 do 12 centimetrov. Uporabite ga lahko na posodah iz stekla, plastike, keramike ali na kovinskih in inox lončkih. Z vakuumiranjem živil podaljšate njihovo obstojnost do štirikrat.

4.60

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 4.6 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Ne absorbira arom in barv

Dodatki k izdelku

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Iščete univerzalen vakuumski pripomoček, s katerim boste lahko shranili ostanke obroka, odprto vloženo sadje in zelenjavo ter druga živila kar v posodi, ki jo že imate doma? Uporabite univerzalni vakuumski pokrov 3, če se vam pogosto zgodi, da v zadnjem delu hladilnika najdete plesnivo marmelado ali moten kozarec kislih kumaric.

Univerzalni vakuumski pokrov premera 13,5 centimetra vakuumsko zapre odprt kozarec marmelade

Univerzalni vakuumski pokrov 3 je primeren za uporabo na različnih materialih posod in embalaže. Pomembno je le, da imajo raven rob. Vakuumsko zaprite:

 • plastično ali keramično skledo solate,
 • steklen kozarec marmelade ali kisle paprike,
 • konzervo sadnega kompota ali vložene zelenjave in
 • kovinski ali inox lonček z juho, ki je ostala od kosila.
6-delni set univerzalnih vakuumskih pokrovov v beli barvi na steklenih kozarcih in skledah.
Živila shranite v isti posodi oz. embalaži, kot ste jih skuhali oz. kupili in si prihranite kar nekaj pomivanja umazane posode.

Z vakuumskim zapiranjem podaljšate obstojnost živil

Univerzalni vakuumski pokrov ustvari vakuum v vsaki posodi z ravnim robom in upočasni propadanje živil. Drastično omejen dotok kisika, ki je hrana bakterij, pomeni zmanjšano oksidacijo, ki povzroča kvarjenje živil, gnitje, plesen in izgubo arome. Z zmanjševanjem količine pokvarjene hrane v svojem gospodinjstvu boste po raziskavi Evropske komisije iz leta 2016 prihranili do 325 € letno. Hkrati pa bodo tudi živila, ki jih uživate, bolj hranljiva, saj se v vakuumu tudi vitamini in minerali bolje ohranijo.

En vakuumski pokrov ustreza več različnim dimenzijam posod

Z univerzalnim vakuumskim pokrovom premera 13,5 centimetrov boste zaprli posode premerov od 6 do 12 centimetrov – od manjšega kozarca za marmelado in vloženo zelenjavo do skledic za kosmiče in lončkov za pogrevanje. Potrebujete le vakuumski pokrov in črpalko.

Za vakuumiranje z vakuumskimi pokrovi ne potrebujete veliko pripomočkov

Za vakuumsko shranjevanje živil z univerzalnimi vakuumskimi pokrovi potrebujete le pokrov primernega premera in vakuumsko črpalko. Ta je lahko ročna ali električna. Vakuumirate pa lahko tudi s Statusovim vakuumskim aparatom, ki ima funkcijo vakuumiranje posod. Z enim pritiskom na gumb bodo živila zavakuumirana na primeren podtlak. Črpalka ni vključena pri nakupu posameznega vakuumskega pokrova.

Vzdrževanje univerzalnih vakuumskih pokrovov ni zahtevno

Univerzalen vakuumski pokrov številka 3 operete z običajnimi sredstvi za pomivanje posode. Izogibajte se grobim gobicam in agresivnim sredstvom za pomivanje, da ne poškodujete tesnilnih delov na spodnjem delu pokrova. Vakuumski pokrov je primeren tudi za pomivanje v pomivalnem stroju.

Materiali

Univerzalni vakuumski pokrov je narejen iz ABS plastike, ki je namenjena dolgoročni uporabi. Tesnilo na pokrovu in ventil pa sta iz silikona. Uporabljeni materiali so živilsko neoporečni in popolnoma varni za stik s hrano.

Zavakuumirana živila je potrebno shranjevati v hladilniku, saj vakuum zelo upočasni kvarjenje hrane, ne more pa ga popolnoma preprečiti.

Rob posode mora biti raven in gladek, brez poškodb, zarez, nazobčenosti ali okraskov.

 • Pred prvo uporabo univerzalni pokrov operite. Prepričajte se, da sta rob posode in tesnilo pokrova suha.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite želeno posodo (kovinsko, plastično, keramično, stekleno, itd). Pozorni bodite na to, da je celoten rob posode, ki jo vakuumirate, znotraj območja silikonskega tesnila.
 • Vakuumsko črpalko nastavite na ležišče ventila na sredini pokrova.
 • Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora. Če vakuumirate z električno črpalko, je dovolj le pritisk na gumb.
 • Univerzalni pokrov odstranite s posode tako, da s kazalcem na roki odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov se bo sprostil in lahko ga odstranite s posode.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Barva

bela, modra

Morda vam bo prav tako všeč…