Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Sušilnik sadja, zelenjave in zelišč, 14 l

Sušilnik sadja, zelenjave in zelišč kapacitete 14 l je namenjen sušenju vseh vrst živil. Statusov dehidrator je dovolj majhen, da ga lahko uporabljate tudi v manjših gospodinjstvih. Posušite zelišča, ki ste jih vzgojili na okenski polici ali ekološke banane, ki ste jih kupili na tržnici. Narejeno v PRC.

35.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 55 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Tiho delovanje
Drugi proizvajalec
Enostavna uporaba

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Prisegate na ekološko pridelano hrano, a nimate svoje zemlje, na kateri bi pridelali lastno zelenjavo? Ste se lotili vrtičkanja kar na balkonu in okenskih policah? Doma vzgojena zelenjava in zelišča so tako dragocena, da jih je škoda ne izkoristiti v celoti. Uporabite manjši sušilnik sadja, zelenjave in zelišč ter shranite skrbno pridelana živila.

Sušenje je med najstarejšimi načini shranjevanja hrane za daljše obdobje in se v zadnjih letih uveljavlja tudi pri ljudeh, ki prisegajo na presno in paleo prehrano. Sušenje podaljša obstojnost živil in hkrati ohrani njihove hranilne vrednosti, saj jih obdelujete na nižjih temperaturah kot pri kuhanju.

Sušeno sadje in zelenjava kot del presne ali paleo diete

Dehidratorji omogočajo pripravo jedi, ki so v skladu s presno in paleo dieto. Poleg uživanja čisto surovega sadja in zelenjave omogočajo pripravo dehidriranih prigrizkov, ki imajo podaljšan rok trajanja. Nizke temperature, ki jih uporabljamo pri sušenju živil ne uničijo encimov, vitaminov in mineralov kot klasično kuhanje v vreli vodi.

Pripravite zdrave, presne piškote, presne krekerje in celo tortilje za zahtevnejše jedi. Zelenjavni čips bo navdušil tudi tiste prijatelje in sodelavce, ki ne prisegajo na presno prehranjevanje.

Sušenje zelišč s sušilnikom sadja in zelenjave

Če je vaš majhen zeliščni kotiček na balkonu bogato obrodil, bo Statusov 14-litrski sušilnik odlična rešitev za sušenje vseh vrst zelišč. Ravno prav velik je za uporabo kar na balkonu ali v majhni kuhinji. Za natančnejša navodila in priporočila preberite navodila za uporabo sušilnika, ki so priložena aparatu.

Uporabnost sušilnika se ne konča le pri sušenju živil, ampak lahko njegovo natančno nastavitev in vzdrževanje temperature uporabite tudi za pripravo jogurtov in kvasnega nastavka.

Kaj vse lahko pripravite v sušilniku?

Aparat za sušenje je zelo vsestranski in ga je mogoče uporabljati tudi za pripravo:

  • priboljškov za pse in mačke,
  • dekoracij iz citrusov in cvetja (pot pouri),
  • esenc sadja in zelenjave (iz limone, rdeče pese, špinače itd.), ki jih lahko uporabite tudi kot naravno barvilo za pecivo.

Za več idej in nasvetov za sušenje preberite priložena navodila, pripravili pa smo tudi brezplačno e-knjižico, ki vsebuje recepte za pripravo najrazličnejših poslastic v dehidratorju. Prenesite jo na tej povezavi.

Možnosti nastavitev: temperatura od 50 do 80°C, čas delovanja do 12 ur.

sušenje vseh vrst sadja v statusovem manjšem sušilniku
Posušite sadje za zdrave prigrizke in citruse za naravno dekoracijo.

Shranjevanje posušenega sadja, zelenjave in zelišč

Dehidrirana živila je treba po procesu sušenja čim prej shraniti v neprepustno embalažo, da se ne napojijo ponovno z vlago. Priporočamo uporabo vakuumskih vrečk in posod, ki se hermetično zaprejo in shranijo živila v okolju brez kisika, kar jim zagotavlja najdaljši rok uporabe. Zavakuumiranih živila ni potrebno zamrzovati, ampak jih shranite v temnejšem in hladnem prostoru, kot je klet.

Prednosti Statusovega dehidratorja pred konkurenčnimi

Statusov sušilnik ima kovinsko ohišje in notranjost, ki zagotavljata boljše ohranjanje energije in večjo varnost v primerjavi s plastičnimi sušilniki. Kovinsko ohišje boljše zadržuje toploto, zato bodo živila posušena hitreje in z manjšo porabo električne energije. H kakovostnejšemu sušenju pripomoreta tudi pravokotna oblika in horizontalno pihanje zraka. Pri okroglih sušilnikih kjer zrak piha od zgoraj proti dol ali nasprotno je potrebno prelagati pladnje po višini. V Statusovem sušilniku pa je dovolj, da jih (po potrebi) obrnete tako, da so živila, ki so bila blizu ventilatorja, zdaj na drugi strani.

Statusov manjši sušilnik sadja, zelenjave in zelišč: uporaba in sestavni deli

Manjši sušilnik vsebuje 3 mrežaste pladnje za drobna živila in 2 pladnja z rešetko za sušenje, jabolk, pomaranč, gob in ostalih večjih živil. Na dnu se nahaja še pladenj za drobtine za enostavnejše čiščenje notranjosti.

Sušenje je aktiven proces, zato svetujemo, da napredovanje sušenja živil spremljate in po potrebi prilagajate temperaturo in čas sušenja. Hitrost sušenja se lahko razlikuje glede na zunanje vplive, kot so vlaga v zraku, in kakovost živil – na zrelost, vrsta živila ipd.

Manjši sušilnik sadja, zelenjave in zelišč: vzdrževanje in čiščenje

Pred prvo uporabo zaženite prazen sušilnik za vsaj eno uro na najvišji temperaturi. Po vsakem sušenju živil operite pladnje – ročno ali v pomivalnem stroju. Zasušene ostanke boste najlažje odstranili tako, da pladnje namočite v toplo vodo in po nekaj minutah zdrgnete trdovratne madeže.

Materiali in dimenzije

Ohišje in pladnji so kovinski, vratca so iz temperiranega stekla.

Ohišje sušilnika meri 390 x 290 x 228 mm, posamezen pladenj pa 270 x 200 mm. Vseh pet pladnjev skupaj tvori 0,27 m2 uporabne površine za sušenje živil.

Sušenje je potrebno spremljati in prilagajati nastavitve, saj na sušenje živil vpliva veliko dejavnikov. Med njimi so tudi: vlaga v okoliškem zraku, zrelost živil, debelina rezanja ipd.

  • Živila operite ter odstranite nepotrebne in poškodovane dele.
  • Narežite na enakomerne kose; priporočamo debelino 4 mm.
  • Po pladnjih jih razporedite tako, da se ne prekrivajo.
  • Pred koncem sušenja preverite suhost živil in po potrebi podaljšajte ali skrajšajte čas.
  • Posušena živila ohladite in shranite v neprepustno embalažo. Hranite v temnem in hladnem prostoru.

1

5 pladnjev + podloga za drobtine

Začetni set vključuje 3 mrežaste pladnje za manjša živila, 2 pladnja z rešetko za večja živila in pladenj za drobtine.

2

Mrežasti pladenj

za jagode, rozine in ostala majhna živila.

3

Rešetasti pladenj

za sušenje jabolk, paprike in ostalih živil, narezanih na večje kose.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Nazivna moč

350 W

Napetost

220-240 V~

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi