Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Gastro vakuumska posoda Xarec, 2 L

Gastro vakuumska posoda za kakovostno shranjevanje živil v profesionalnih kuhinjah. Narejena iz kakovostnega materiala Xarec za dolgotrajno uporabo v zahtevnih pogojih HORECA kuhinj. Volumen 2 litra. Vakuumski pokrov ni vključen ob nakupu.

14.70

-
+
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Zlaganje ene v drugo
Visokokakovostni materiali
Gastro
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Gastro vakuumska posoda Xarec volumna 2 l je najmanjša posoda v kategoriji vakuumskih posod za gostince in ostale profesionalne kuhinje.  V osnovi je namenjena shranjevanju narezanih živil, kot so čebula, salama, sir ipd. ali manjših živil, kot so šampinjoni, olive, češnjevi paradižniki.

Zakaj vakuumirati v profesionalnih kuhinjah?

V profesionalnih kuhinjah velja pravilo, da je za čim večjo profitabilnost potrebno čim bolje izkoristiti živila. Zato priporočamo vakuumsko shranjevanje, ki za 4x podaljša obstojnost živil. Daljša obstojnost za vas pomeni daljši čas za izkoristek surovin. S tem pa tudi prihranek časa in denarja pri nabavi živil. Gastro vakuumska posoda Xarec prostornine 2 l je primerna za gostince, hotelirje, razne menze in proizvajalce domačih dobrot.

Gastro vakuumske posode so nadgradnja klasičnih vakuumskih posod Status

Gastro posode Status so bile razvite za zahtevne uporabnike v gostinstvu, ki potrebujejo velike volumne posod za shranjevanje iz odpornih materialov. Statusove gastro posode so na voljo v petih volumnih od 2 do 10 litrov. Primerne so za vsakodnevno shranjevanje vseh vrst narezanih ali celih živil ter tudi za shranjevanje ostankov. Poleg tega, da vakuumsko shranjevanje podaljša svežino živil do 4-krat, ohranja tudi arome in hranljivo vrednost hrane. Zavakuumirana živila lahko v hladilnici hranite več dni – odvisno od živila.

Vakuumski pokrov za lažjo organizacijo

V profesionalnih kuhinjah veljajo strogi higienski standardi. Za lažjo organizacijo smo pokrov za gastronormske posode  zasnovali v šestih barvah, ki sledijo kategorijam osnovnih živil po HACCP standardih ter dodali še nevtralno sivo.

  • Modra za shranjevanje rib.
  • Rdeča za shranjevanje svežega mesa.
  • Rumena za shranjevanje perutnine.
  • Rjava za shranjevanje kuhanega mesa.
  • Zelena za shranjevanje sadja in zelenjave.
  • Bela za shranjevanje mlečnih izdelkov in kruha.
  • Nevtralna siva za vsa druga živila.
vakuumske posode po HACCP standardih
Organizacija kuhinje in sledenje strogim HACCP standardom je veliko lažja s Statusovimi gastro vakuumskimi posodami.

Vakuumska posoda za gostince: uporaba

  1. Izbrano živilo položite v posodo in jo zaprite z gastro vakuumskih pokrovom.
  2. Gastro vakuumsko črpalko ali priključek za vakuumiranje z vakuumskim aparatom namestite v utor na sredini pokrova in pritisnite gumb.
  3. Črpalka in vakuumski aparat samodejno zavakuumirata posodo na optimalen podtlak.
vakuumiranje hrane v gastro posode
Priročna gastro črpalka BVP300 v nekaj sekundah zavakuumira tudi velike volumne posod.

2-litrska gastro vakuumska posoda je primerna za shranjevanje manjših ali narezanih živil. Vse sestavine lahko pripravite vnaprej in si tako olajšate delovni proces. Pri tem pa ne boste izgubili svežine, arome ali okusa hrane. Shranite:

  • narezano salamo ali sir v lističih, narezano zelenjavo in ostale sestavine za pico ter se pripravite na povečan obisk strank v času malice in kosil;
  • krhlje limon, ki jih ponudite ob čaju, ribah in cvrtih jedeh ter se izognite sprotnemu pripravljanju, ki vam vzame veliko časa;
  • pripravljene omake, ki jih lahko v hladilniku hranite več dni, vse dokler jih imate v ponudbi;
  • piščančja nabodala in zrezke, ki jih želite na hitro marinirati, saj se pore mesa v vakuumu odprejo, zato marinada hitreje in globlje prodre v notranjost;
  • sveža in suha zelišča, ki bodo v vakuumu bolje obdržala arome.

Prednosti shranjevanja v Statusovih profesionalnih vakuumskih posodah

  • Profesionalne posode imajo oznake za litražo za lažji pregled zalog.
  • Vogali posod so okrogli, kar pomeni enostavnejše pretakanje vsebine brez polivanja.
  • Vakuumske posode lahko uporabite v hladilniku, zamrzovalniku in mikrovalovni pečici, operete pa jih v pomivalnem stroju.
  • Živila shranjena v vakuumu so varna tudi pred molji, mravljami in muhami.
  • Profesionalne vakuumske posode so oblikovane za maksimalen izkoristek prostora v profesionalnih kuhinjah – vse volumne posod lahko zložite eno na drugo in tako pametno izkoristite prostor v shrambi in na delovnem pultu. Prazne posode pa pospravite eno v drugo.
  • En pokrov ustreza vsem dimenzijam posod, zato vam ne bo treba iskati primernega pokrova za posamezni volumen posode.
Status gastronomske posode
V profesionalnih kuhinjah je zelo pomemben izkoristek prostora. Statusove profi posode se zložijo ena na drugo ali ena v drugo.

Materiali

Posoda je narejena iz materiala Xarec, ki je izjemno odporen in zato odlična izbira za zahtevne pogoje v profesionalnih kuhinjah. Pokrov je narejen iz transparentnega Tritana, tesnila pa so silikonska. Vsi materiali so živilsko neoporečni in brez BPA.

Garancija

Posode imajo 3-letno garancijo kakovosti.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi