Opis
Še vedno ne poznate ključa do zadovoljnih gostov in večjega zaslužka v gostinstvu? Skrivnost je v kakovostnih sestavinah, ki jih optimalno izkoristite. Tudi ostankov ni potrebno zavreči, ampak jih le kakovostno shranite. V Statusovi ponudbi je na voljo 5 različnih volumnov profi vakuumskih posod, ki imajo eno ključno prednost: enak pokrov za gastro vakuumsko posodo je združljiv z vsemi volumni Statusovih posod za profesionalno uporabo. Dodali pa smo jim še tesnila v barvah HACCP standardov za še lažjo organizacijo vaše kuhinje.
Zakaj shranjevati vakuumsko?
Vakuumsko shranjevanje je enostaven in popolnoma naraven način shranjevanja najrazličnejših vrst živil v okolju (posodah ali vrečkah) brez zraka. Z izčrpanjem zraka odstranite kisik, ki je potreben za razvoj plesni in bakterij tj. kvarjenje hrane. S tem se obstojnost živil podaljša za kar štirikrat. Prav tako se v vakuumu ohranita svežina in hranljive vrednosti. Za vas to pomeni več časa za izkoriščanje živil ter ohranjena kakovost živil, kljub daljšemu shranjevanju, zato tudi nabava sveže zelenjave in sadja ne bo več vsakodnevna nadloga.
Pokrov za gastro vakuumsko posodo
Pokrov za profesionalno vakuumsko posodo je namenjen vakuumskemu zapiranju profesionalnih vakuumskih posod iz Statusa. Ustreza petim različnim volumnom posod, saj so te po dolžini in širini enake. Pokrov je, narejen iz Eastman tritana, visokokakovostne plastike, ki zagotavlja dolgoletno uporabo. Tesnila so na voljo v sedmih različnih barvah, z namenom da svojo profesionalno kuhinjo lažje organizirate po HACCP standardih.
- zeleno tesnilo za shranjevanje sadja in zelenjave,
- modro tesnilo za shranjevanje rib,
- rumeno tesnilo za shranjevanje perutnine,
- rdeče tesnilo za shranjevanje svežega mesa,
- rjavo tesnilo za shranjevanje kuhanega mesa,
- belo tesnilo za shranjevanje mlečnih izdelkov in kruha ter
- sivo nevtralno tesnilo.
Uporaba pokrova za gastronomske posode
Uporaba gastro pokrova je enostavna in hitra. Poleg posode potrebujete še gastro vakuumsko črpalko, s katero izčrpate zrak in ustvarite vakuum v posodi.
Pokrov namestite na izbrano vakuumsko posodo (ne glede na volumen) in uporabite črpalko, ki jo namestite v utor na pokrovu. Za črpanje zraka je dovolj, da pritisnete na gumb in počakate, da vse delo opravi črpalka. Ta samodejno izčrpa zrak in ustvari prednastavljen podtlak.
Gostinske vakuumske posode so primerne za večje obrate, kot so hoteli in menze, manjše, kot so kebabdžinice in smuti bari ter vse na vmes
Glede na svojo ponudbo izberite primerne volumne vakuumskih posod in jih dopolnite s pokrovi. Seti posod in pokrovov so primerni za shranjevanje:
- očiščene in narezane zelenjave za solate, omake, dekoracije in zelenjavne jedi;
- očiščenega in narezanega sadja za sveže iztisnjene sokove, dekoracije in sladice;
- svežega mesa v marinadi – že nekaj ur v vakuumu bo dovolj, da se meso zmehča in prepoji z okusi začimb;
- ostankov pripravljene zelenjave in sadja, ki bodo v vakuumu obdržali popolno svežino in vitamine več dni;
- ostankov kuhanih jedi, kot so razne omake, juhe in jedi, kot so sarma, golaž, polnjena paprika ipd.
Prednosti gostinske vakuumske posode in pokrova
Posode in pokrovi iz Statusovega Horeca programa so iz vrhunskih materialov za dolgoletno uporabo. Vsi materiali so brez BPA in živilsko neoporečni.
Material pokrovov je popolnoma prozoren, zato omogoča enostaven in hiter vpogled v vsebino posode, brez nepotrebnega odpiranja in izpostavljanja hrane kisiku ter temperaturi.
Uporaba vakuumskih posod in pokrovov je odlična izbira tudi za shranjevanje tekočin med transportom (catering ponudniki), saj so zavakuumirane posode nepredušno zaprte, zato je vsebina popolnoma varna pred polivanjem.
Premišljena oblika pokrovov omogoča, da polne posode zložite eno na drugo in tako optimalno izkoristite prostor na delovnem pultu, v hladilnici in skladišču. Nalagate lahko poljubne volumne posod, saj imajo vse enak pokrov.
Vzdrževanje in čiščenje
Priporočamo, da pokrov pred prvo uporabo operete. Pokrov lahko pomijete ročno z običajnimi sredstvi za posodo ali v pomivalnem stroju. Izogibajte se ostrim gobicam in strgalom ter agresivnim čistilnim sredstvom, da ne opraskate pokrova ali poškodujete tesnilnih delov.
Materiali
Statusov Gastro vakuumski program odlikujejo vrhunski materiali, ki so živilsko neoporečni in trpežni. Pokrov je narejen iz tritana, tesnila in ventil pa iz silikona. Vsi materiali so brez škodljive spojine BPA.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.