Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Folija v roli za vakuumiranje salam, 120 x 3000 mm, 5 kom

Folija v roli za vakuumske vreče po meri vsake salame. Izdelajte različne dolžine vrečk, ki so primerne za vakuumiranje suhih salam, manjših kosov slanine, oreščkov, bučk, korenčka ipd. Izberite najkakovostnejšo folijo za shranjevanje!

8.45

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 8.45 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ste vedeli, da je suhe salame in ostale suhe mesnine čisto nepotrebno shranjevati v zamrzovalniku? Če želite ohraniti okus, aromo in kakovost mesa, jih zavakuumirajte. V kakovostnih vrečkah za vakuumiranje bo klobasa tudi po letu dni okusna kakor na dan shranjevanja. Folija za salame je ravno prave širine za klobase in salame; dolžino pa prilagodite po meri vsake salame.

Zakaj vakuum?

Vakuum je prostor brez zraka (kisika), ki je hrana mikroorganizmov. Ti povzročajo propadanje mesa in drugih živil. S preprečevanjem oksidacije občutno upočasnimo razvoj bakterij in plesni, zato se obstojnost hrane podaljša do štirikrat, okusi in arome živil pa se popolnoma ohranijo v prvotnem stanju.

Vakuum je najboljša izbira za suhe mesnine

Domače suhe salame in drugi suhomesni izdelki so konzervirani s soljo in dimom. S sušenjem še dozorijo in dosežejo optimalno stanje za uživanje. Ker vsega ne morete zaužiti naenkrat, je treba dobrote kakovostno shraniti, da ohranijo poln okus. Za shranjevanje suhih mesnin je najbolj primeren vakuum, ki ustavi procese nadaljnjega zorenja in sušenja. 

folija za vakuumsko shranjevanje salam
Najboljše salame shranite v najboljše vrečke za vakumiranje!

Vakuumsko shranjevanje suhih salam, klobas, slanine in pancete

Vakuumirajte suhomesne dobrote in jih shranite v hladnem prostoru – kleti ali hladilniku. Živila so v vakuumskih vrečkah zaščitena pred zrakom, ki povzroča kvarjenje hrane in morebitnimi zunanjimi škodljivci (muhe), zato je zamrzovanje popolnoma nepotrebno. Raje izkoristite prostor v zamrzovalniku za shranjevanje zelenjave in sadja za ozimnico.

Kako izbrati najprimernejše vrečke za vakuumiranje salam?

Folija za salame omogoča, da izdelate vakuumske vrečke popolnoma po svojih potrebah oziroma glede na velikost suhe mesnine ali drugega živila, ki ga želite zavakuumirati. Primerna je za shranjevanje suhih salam in klobas, slanine in pancete ter tudi manjših kosov pršuta. Če ne pojeste cele salame v primernem času, jo lahko shranite celo po polovičkah ali tretjinah, brez skrbi, da bi prišlo do kakršnih koli sprememb v okusu mesa.

Vreče za vakuumsko pakiranje več vrst živil

Uporabite vrečke za salame tudi za shranjevanje drugih vrst živil, kot so stročji fižol, korenček, bučke, oreščki, začimbe in vsa ostala živila primerne oblike. Le izmerite primerno dolžino folije glede na živilo in vakuumirajte.

Zakaj Statusova folija za salame?

Statusova folija za vrečke je narejena iz dveh debelih plasti poliamida in polietilena. Poliamid je material, ki zagotavlja neprepustnost in se nahaja na zunanji strani folije. Polietilen pa je material, ki zagotavlja optimalno varjenje. Status proizvaja najdebelejšo folijo na trgu. Gladek del je debel 100 µm, narebreni pa kar 120 µm. Za lažjo predstavo: navadne vrečke so debele le 20 µm. Profesionalna debelina folije in kar 20 µm poliamida zagotavljata popolno neprepustnost in minimizirata možnost poškodb med vakuumiranjem in shranjevanjem živil.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

PRIPOROČILO: Pri vakuumiranju mesa z ostrimi kostmi, obložite ostre špice s papirnatimi brisačkami, da zaščitite vrečko pred preluknjanjem.

Zakaj se pri nekaterih vrečkah zgodi, da po več zaporednih ciklih spustijo vakuum?

Poseben narebren profil, debeline 0,2 mm, pripomore k temu, da so vse vrečke zavakuumirane enako kvalitetno, ne glede na veliko število zaporednih vakuumiranj. Prilagojena oblika narebrene folije služi lažjemu in učinkovitejšemu izsesavanju zraka iz vrečke z vakuumskim aparatom.

Je varno shranjevati živila v plastičnih vrečkah?

Statusova folija za vakuumsko shranjevanje je narejena v Sloveniji, vsi materiali pa so evropskega izvora in imajo potrebne certifikate. Vakuumske vrečke so živilsko neoporečne in nevtralne na vonj in okus. Za vas to pomeni, da lahko v njih brez skrbi shranite vse vrste živil. Živila pa bodo ohranila okus in aromo. Vakuumske vreče so primerne tudi za zamrzovanje in Sous Vide kuhanje.

Ste vedeli, da lahko vrečke tudi operete in uporabite večkrat?

Vakuumske vrečke Status lahko operete, tudi v pomivalnem stroju in uporabite večkrat. Pazite le pri vrečkah, v katerih je bilo shranjeno surovo meso in ribe. Zavarujete se lahko tako, da meso najprej shranite v navadno vrečko, to pa še v vakuumsko, ki bo na ta način ostala čista. Isto vrečko lahko uporabljate, dokler je njena dolžina še primerna za vakuumiranje z vakuumskim aparatom.

Folija za salame: vrhunska kakovost in profesionalna debelina

Kvaliteto folije za vakuumiranje dokazuje tudi dejstvo, da jo lahko uporabite na kateremkoli kakovostnem vakuumskem aparatu. Sestava folije in njena debelina zagotavljata, da bo živilo dobro zavakuumirano in vrečka kakovostno zavarjena. Vsekakor pa za najboljše rezultate priporočamo uporabo vakuumskih vrečk in aparatov Status.

Status Stiki za lažja vakuumsko pakiranje

Uporabite Status Stiki in opravite delo še hitreje. Namestite obojestranski lepilni trak na vakuumski aparat za lažje pravilno nameščanje vrečke. Stiki drži vrečko na mestu, kar za vas pomeni, da lahko vakuumirate tudi po dve salami naenkrat.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije130 × 220 × 45 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi