Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Status Sous Vide SVC100 kuhalnik za počasno kuhanje

Status Sous Vide SVC100 kuhalnik za počasno kuhanje za kosila kot iz prestižne restavracije. Razvajajte družino in prijatelje z vrhunskimi jedmi, a preživite manj časa v kuhinji. Pripravite sočne zrezke in okusno zelenjavo, ki se kuhajo v lastnem soku. (Fotografije so simbolne.)

125.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 125 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Tiho delovanje
Drugi proizvajalec
Enostavna uporaba

Dodatki k izdelku

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Uživate v gurmanskih pojedinah, a tako popolnega steaka kot v vrhunski restavraciji vam nikakor ne uspe pripraviti? Preizkusite moderno tehniko kuhanja v vakuumu, ki ni več skriti adut vrhunskih chefov, ampak jo lahko uporabite tudi pri vas doma. Sous Vide kuhanje zagotavlja odlične rezultate z manj truda.

Sous Vide? Kaj to sploh pomeni?

Izraz »Sous Vide« [su vi] dobesedno pomeni pod vakuumom oz. v vakuumu. Gre za tehniko kuhanja, pri kateri vakuumsko zapakirano živilo kuhamo na natančno določeni temperaturi točno določen čas. Temperatura je precej nižja od vrelišča, zato kuhanje traja več ur. S počasnim kuhanjem zagotovite mehkobo in razvijete nivo okusa, ki ga s tradicionalno peko ne morete doseči.

Kako deluje počasni kuhalnik?

Sous Vide kuhalnik funkcionira kot cirkulator tople oz. vroče vode v loncu. Temperaturo vode vzdržuje na točno določeni stopnji več ur, zato je hrana kuhana enakomerno tako ob robovih kot v sredini. Ni vam treba več skrbeti, da bi bila živila kuhana neenakomerno ali prekomerno. V pečici ali na kuhalni plošči prihaja do večjih nihanj temperature (tudi do 20°C), zato s klasičnim kuhanjem ne morete zagotoviti vedno enakih rezultatov, tudi če uporabljate iste pripomočke, tehnike in temperature kuhanja. Ste vedeli, da je med «srednje« in »dobro pečenim« zrezkom le 7°C razlike?

Zakaj kuhati v vakuumu?

Pri tradicionalnem načinu kuhanja morate biti vedno prisotni in preverjati temperaturo in stopnjo kuhanosti. Sous Vide kuhanje je veliko bolj sproščeno. V naprej nastavite temperaturo in čas kuhanja glede na živilo in pustite natančnemu kuhalniku, da opravi svoje delo.

Kuhalnik za počasno kuhanje Status Sous Vide SVC100 pripet na lonec in lesena deska za rezanje z zelenjavo ob strani.
Pričarajte vrhunske okuse michelinovih restavracij v domači kuhinji.

Z malo začimbami do vrhunskih okusov

Živila so kuhana v lastnem soku in so tudi brez dodajanja pretiranih začimb odličnega okusa in presenetljivo mehka. Vsi vitamini in minerali ostanejo v hrani in se ne izgubijo v vodi ali olju kot pri klasičnem kuhanju – flavonoidi in karotenoidi ostanejo v zelenjavi, občutljive maščobe v mesu in ribah pa ne oksidirajo.

Preživite manj časa v kuhinji

S počasnim kuhanjem v vakuumu pridobite tudi več časa za pripravo drugih jedi ali za preživljanje časa izven kuhinje. Dovolj je le, da nastavite kuhalnik na želeno temperaturo in delo bo opravljeno brez vaše prisotnosti.

Ustrezite zahtevnim željam svojih gostov

Imate v družini alergika in morate zanj pripravljati jedi strogo ločene od drugih – v posebnem loncu, da ne bi prišlo do kontaminacije? Rešitev je preprosta – kuhanje v neprepustnih vakuumskih vrečkah, brez skrbi, da bi hrana prišla v stik z neželenimi sestavinami.

Vakuumirajte različne porcije mesa ali zelenjave posamično ter prilagodite količino soli in ostalih začimb glede na okus posameznega družinskega člana. To je tudi rešitev za različne želje pri zapečenosti zrezka – obenem lahko pripravite »srednje« in »dobro pečen« steak.

Vam primanjkuje prostora v kuhinji?

Sous Vide kuhalnik je vaš odrešitelj, če imate majhno kuhinjo in vam primanjkuje prostora za pripravo kompleksnejših jedi ali ko kuhate za večjo družbo. Lonec, v katerem kuhate s počasnim potopnim kuhalnikom, lahko namreč postavite tudi v garažo ali kopalnico, kjer ne bo nikomur v napoto.

Zakaj izbrati Status SVC100?

Potopni cirkulatorji so majhni in enostavni za uporabo. Za razliko od počasnih kuhalnikov z vodno kopeljo ne zavzamejo veliko prostora in jih pospravite kar v predal. So tudi cenejši in zato v vsakem pogledu primernejši za domačo uporabo.

Statusov Sous Vide kuhalnik:

 • je enostaven za čiščenje,
 • ima varnostno zaščito, ki kuhalnik ugasne v primeru izhlapevanja vode,
 • je možno nastaviti do 99 ur 59 minut delovanja,
 • meri temperaturo do 0,1 °C natančno,
 • ima ročko, s katero ga pripnete na rob lonca,
 • je majhen in težak samo 1,18 kg.

Sous Vide kuhalnik je preprost za uporabo

Za počasno kuhanje v vakuumu potrebujete le navaden, malo višji lonec in Sous Vide kuhalnik. Počasni kuhalnik namestite na želeno temperaturo in čas kuhanja. Ko se voda segreje, vas kuhalnik opozori s piskom. Zdaj je čas, da živilo, zavakuumirano v kakovostno vakuumsko vrečko, položite v lonec. Izberite čas in temperaturo kuhanja glede na živilo, ki ga pripravljate. V pomoč naj vam bodo napotki v navodilih za uporabo, ki ste jih prejeli s kuhalnikom. Čas kuhanja lahko nastavite na več dni – do 100 ur, med kuhanjem pa je merjenje temperature do 0,1 °C natančno, zato je tudi vaša hrana skuha točno tako, kot želite.

Približan posnetek nastavitve temperature kuhanja na Sous Vide kuhalniku.
Počasni kuhalnik SVC100 – nastavitev temperature in časa kuhanja.

Različne tehnike pakiranja živil za kuhanje v vakuumu

Najpomembnejša razlika med tradicionalnim in Sous Vide kuhanjem je v tem, da živila med kuhanjem  ali pečenjem  so oz. niso v stiku z vodo, oljem in zrakom. Kot že samo ime tehnike kuhanja pove, je bistvena prednost to, da gre za kuhanje v vakuumu. Nekateri ponudniki Sous Vide kuhalnikov priporočajo kuhanje v navadnih plastičnih vrečkah, brez vakuumiranja. Le predstavljate si lahko razliko med živilom, ki je vakuumsko pakirano v za to primerno vrečko, in živilom, ki je v vrečki z zapiralom, v kateri ostane tudi nekaj zraka. Navadna vrečka se lahko odpre in voda zaide v notranjost. Veliko dela boste imeli tudi s tem, da vrečko namestite tako, da bo rob izven vode in da se ne bo premikala ter da bo ostala potopljena.

Za vrhunske rezultate in brezskrbno kuhanje priporočamo uporabo kakovostnih vrečk za vakuumiranje. Te so narejene iz primernih materialov in s certifikati zagotavljajo, da kemične spojine med segrevanjem iz vrečke ne prehajajo v živila. Statusove vreče za vakumiranje so primerne za kuhanje, saj so neprepustne, nevtralne na vonj in okus ter ne vsebujejo škodljivih snovi, kot je BPA.

Sous Vide recepti in priporočila

Tehnika Sous Vide je primerna za pripravo mesa, rib, zelenjave, jajc in nekaterih sladic:

 • Za prave mesojedce pripravite mehak goveji zrezek in najbolj sočne piščančje prsi. Za dodaten okus meso pred serviranjem na hitro popecite v zelo vroči ponvi.
 • Ljubitelji rib bodo prijetno presenečeni nad teksturo lososa, kuhanega v vakuumu. V kolikor pripravljate ribo s kožo, priporočamo, da jo pred serviranjem popečete na zelo vroči ponvi.
 • Vsekakor pa je počasno kuhanje primerno tudi za vegetarijance in vegane. Korenček, beluši, rdeča pesa, artičoke, krompir in druga zelenjava, pripravljena na ta način, se bodo polni vitaminov kar stopili v ustih.
 • Poširana jajca, ki so vedno kuhana do popolnosti, še nikoli ni bilo tako lahko pripraviti.
 • Ne pozabite tudi na pripravo jogurta in sladic, kot so crème brûlée in poširano sadje.

Za natančen čas in temperaturo kuhanja posameznih živil si oglejte navodila za uporabo kuhalnika, za nove ideje pa pobrskajte po internetu.

Garancija za izdelek velja 2 leti od datuma nakupa. Za uveljavljanje je potrebno priložiti račun.

Gostje bodo navdušeni! Sočni zrezki in okusa polna zelenjava, ki se kuhajo v lastnem soku.

 • Uporabite 6 do 15-litrni lonec in trdno pritrdite Sous Vide kuhalnik tako, da ga pripnete na rob lonca.
 • Vključite ga v napajanje in prižgala se bo lučka Power. Kuhalnik je v stanju pripravljenosti. Pritisnite gumb Power da nastavite način delovanja.
 • Ko izberete temperaturo in čas, pritisnite gumb Power, da potrdite izbrane nastavitve, in kuhalnik bo začel z gretjem vode. Če želite spremeniti nastavitve pritisnite in tri sekunde držite gumb Settings, nato pa ponovite navodila zgoraj.
 • Kuhalnik bo vodo segrel na nastavljeno temperaturo in zaslišali boste pisk. Takrat vstavite vrečke s pripravljenimi živili v vodo in pustite, da se kuhajo toliko časa, kot ste nastavili. Pisk vas bo opozoril, ko bo proces kuhanja končan.
 • Po pisku odstranite vrečke s hrano. Živila vzemite iz vrečk, pred serviranjem jih lahko še popečete na vroči ponvi, in servirajte.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije130 × 110 × 450 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi