Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vakuumski aparat HV100

Vakuumski aparat HV100 smo razvili za sodobna gospodinjstva, ki poleg naprednih funkcionalnosti aparatov cenijo tudi eleganten dizajn izdelka. HV100 je primeren za shranjevanje vseh vrst živil. Razvit v Sloveniji, narejen v PRC. 2 leti garancije.

79.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 79 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
Samo še 5 artiklov
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Drugi proizvajalec
Dolgoročno shranjevanje hrane
Podtlak -750 mbar

Dodatki k izdelku

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vakuumski aparat HV100 je namenjen srednje velikim gospodinjstvom, ki prisegajo na kakovostno shranjevanje živil in želijo zavreči čim manj hrane.

Vakuumski aparat HV100 ima dodatne funkcije vakuumiranja za vse vrste živil

HV100 je izboljšana različica vakuumskih aparatov srednjega razreda. Ponaša se z dodatnimi nastavitvami vakuumiranja, ki smo jih do sedaj poznali le pri profesionalnih aparatih. Shranjujte kot profesionalci in zmanjšajte količine zavržene hrane. Prihranite lahko do 300 € letno!

 • Avtomatsko vakuumiranje (Vacseal) z možnostjo močnejšega varjenja (Moist) za pakiranje mastnih in nekoliko vlažnih živil.
 • Ročno pulzno vakuumiranje (Pulse) omogoča izjemno natančno izsesavanja zraka. Aparat dela, dokler pritiskate na gumb in se ustavi točno v trenutku, ko ga spustite. To za vas pomeni, da lahko postopoma črpate zrak in živila zavakuumirate na najbolj optimalen podtlak, ne da bi jih poškodovali.
 • Občutljivo vakuumiranje (Gentle) – uporabite ga, ko pakirate mehka živila. Črpanje zraka je počasnejše, kar vam omogoča nadzor podtlaka v vrečki.
 • Možnost ustavitve katerega koli procesa s tipko Stop. Na prvi pogled zelo preprosta funkcija, a v resnici velikokrat pride zelo prav, saj na hitro prekinete vakuumiranje in preprečite vsrkavanje tekočine v motor, ali pa preprečite varjenje in tako prihranite vrečko.

Ohranili pa smo funkcije, ki jih poznate na večini Statusovih vakuumirk, zaradi katerih se Statusovi vakuumski aparati uvrščajo med najboljše na tržišču.

 • Vakuumiranje vakuumskih posod (Pulse) in ostalih pripomočkov. Priključek z nastavkom za vakuumiranje je vključen ob nakupu aparata. Vakuumske posode so odlična izbira za shranjevanje tekočih živil ter zelenjave in sadja za sprotno uporabo.
 • Posebna posodica za zaustavljanje neželene vsrkane tekočine. Če aparat posrka tekočino, posodico izpraznite, očistite in vakuumirate naprej. Medtem ko je pri aparatih iz diskontnih prodajaln tako, da jih morate zavreči, če posrkajo tekočino.
 • Zaklepanje aparata med vakuumiranjem, kar omogoča prostoročno vakuumiranje. Za vas to pomeni, da lahko med samim vakuumiranjem popravite vrečko in oblikujete v najbolj optimalno obliko.
 • Kanal za nož za lažje rezanje folije v vrečke. Za ravno odrezan rob folijo prevlecite skozi odprtino med pokrovom in kontrolno ploščo ter jo odrežite na želenem mestu.
vakuumski aparat Status HV100 funkcije
Pulzno vakuumiranje je bilo do sedaj odlika profesionalnih vakuumirk. Natančne nastavitve vakuumiranja pri vakuumskem aparatu HV100 vas bodo navdušile, saj vakuumiranje v gospodinjstvu še nikoli ni bilo tako natančno in učinkovito.

Oblikovan za moderna gospodinjstva

Vakuumski aparat HV100 je oblikovan po vzoru profesionalnega aparata Status Provac 360. HV100 je eleganten in zavzame malo prostora. Namestite ga lahko kar na kuhinjski pult, tako da bo vedno pri roki.

nova Status vakumirka HV100
Vakuumski aparat HV100 je premišljeno oblikovan za praktično pospravljanje in enostavno uporabo.

Za najboljše rezultate priporočamo vakuumske vrečke Status

Statusove vakuumske vrečke so med najkvalitetnejšimi na trgu, saj zadovoljujejo 3 kriterije, ki zagotavljajo varno shranjevanje živil in optimalno delovanje aparata:

 • zadostna debelina folije (100/120 μm),
 • kakovostni materiali s certifikati za shranjevanje hrane (poliamid in polietilen),
 • primerna oblika in višina preganega profila.
Ko imate težave z vakuumiranjem, najprej preverite kakovost vakuumskih vrečk!

Uporaba kakovostnih vrečk za vakuumiranje ključna za vakuumiranje brez težav. Pretanke vrečke z neprimernim vzorcem v narebrenem sloju so krive za večino težav pri vakuumskem shranjevanju – nezadostno zavakuumirana vrečka, nezmožnost vakuumiranja več zaporednih vrečk ipd. Podrobnejšo razlago preberite na našem blogu: Kako izbrati prave vakuumske vrečke?

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Vakuumski aparat Status HV100 – uporaba

Za natančne postopke vakuumiranje in nasvete za posamezna živila preberite priložena navodila ter jih shranite na dosegu rok. Uporaba vakuumskega aparata HV100 je enostavna.

Avtomatsko vakuumiranje suhih in čvrstih živil (suha salama, trdi sir, slanina)

 1. Odprti rob vrečke z živilom namestite v vakuumski kanal, zaprite pokrov in zaklenite s pritiskom na levi in desni rob.
 2. Pritisnite tipko Vacseal in aparat bo samodejno zavakuumiral in zavaril vrečko.
 3. Ko ugasne lučka Seal, odklenite pokrov ter odstranite zavakuumirano vrečko.

Ročno vakuumiranje občutljivih in vlažnih živil (sadje in blanširana  zelenjava)

 1. Odprti rob vrečke z živilom namestite v vakuumski kanal, zaprite pokrov in zaklenite s pritiskom na levi in desni rob.
 2. Pridržite tipko Pulse dokler aparat ne izsesa dovolj zraka.
 3. Ko dosežete zadosten podtlak v vrečki jo zavarite s pritiskom na tipko Seal.
 4. Ko ugasne lučka Seal, odklenite pokrov ter odstranite zavakuumirano vrečko.

Vakuumiranje vakuumskih posod, vrča in univerzalnih pokrovov

 1. Priključek za vakuumiranje namestite na vakuumski aparat. Zaklenite pokrov s pritiskom na označeni mesti.
 2. Večji del priključka namestite okrog vakuumskega ventila na pokrovu posode.
 3. Pridržite tipko Pulse, dokler se proces vakuumiranja samodejno ne zaustavi.

Tehnični podatki

 • Črpalni volumen: 8 l/min
 • Podtlak: -750 mbar
 • Maks. širina vrečk za vakuumiranje: 280 mm

Čiščenje in vzdrževanje

Vakuumski aparat HV100 ima tipke na dotik, kar pomeni, da ga enostavno obrišete z vlažno krpo, če se umaže.

Aparat ima 2 leti garancije.

Postopki vakuumiranja z dodanimi priporočili za posamezna živila so detaljno opisani v priloženih navodilih za uporabo. Prosimo, da jih pred prvo uporabo temeljito preberete in upoštevate.

 • Pred prvo uporabo odstranite zaščitni gumi na notranji strani pokrov.
 • Ob vklopu je aparat prednastavljen na funkcijo Food – dry in Mode ­ normal, ki ju lahko po potrebi spremenite s pritiskom na omenjeni tipki.
 • Živila, ki jih želite vakuumirati, vstavite v vrečko. Vrečka mora biti vedno nekoliko daljša od dolžine živila, ki ga boste vakuumirali.
 • Odprti rob vrečke položite v vakuumski kanal med tesnila.
 • Zaprite pokrov in zaklenite s pritiskom na desni in levi rob pokrova.
 • Prednastavljen je Normal način vakuumiranja za čvrsta in suha živila. Pritisnite tipko Vacseal. Med vakuumiranjem sveti lučka Vacseal, med varjenjem pa Seal.
 • Ko lučka Seal ugasne, je živilo zavakuumirano in vrečka zavarjena.
 • Pridržite tipki za odklepanje pokrova ob straneh, da odklenete pokrov.

Set vključuje:

vakuumski aparat HV100, 5 vrečk za vakuumiranje dimenzije 200 x 280 mm, priključek za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod, rezilo za folijo, knjižico z navodili za uporabo.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Črpalni volumen

Dolžina vakuumskega kanala

280 mm

Kanal za nož

da

Podtlak

-750 mbar

Prostor za folijo v roli

ne

Barva

bela

Dolžina

385 mm

Motor

12 V DC (enosmerni elektromotor)

Širina

171 mm

Višina

78 mm

Vrsta črpalke

Integriran nož

ne

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi