O Statusu

Smo družinsko podjetje, ki že dobrih 25 let ustvarja inovativne pripomočke za dom. V podjetju načrtujemo in izvajamo celoten življenjski cikel izdelkov – od ideje, načrtovanja, izdelave orodij do tržnega komuniciranja, prodaje in poprodajne podpore.

Ponosni smo na svojo distribucijsko mrežo, ki se je razširila po vsem svetu in na dolgoročna poslovna partnerstva v kar 40 državah sveta – od ZDA prek Evrope pa vse do Avstralije in Nove Zelandije.

Status smo ljudje

Status d. o. o. Metlika šteje 48 predanih in kreativnih ljudi. Ekipo zaposlenih gradimo posamezniki, ki smo vedno pripravljeni na izboljšave in se uspešno soočamo z izzivi na različnih področjih dela. Združujemo znanja s področij strojništva, tehnologije, zagotavljanja kakovosti, oblikovanja, ekonomije, komunikologije in podjetništva. Le tako raznoliki smo lahko uspešni.

Več glav več ve – tako pri reševanju poslovnih kot zabavnih izzivov.
Statusovci smo vedno nasmejani in dobre volje. Še posebno na vsakoletnem pikniku, ki označuje začetek kolektivnega dopusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hkrati se radi tudi zabavamo in uživamo v lokalnih dobrotah – vsak dan ob 13. uri se srečamo na neuradnem sestanku ob kavi, kjer obdelamo pomembne življenjske teme, kot so rezultati lige UEFA, kako v stilu potovati z otroki in kje jesti, ko med novoletnimi prazniki obtičiš sredi Sahare.

Od ideje do poprodajnih storitev

V podjetju načrtujemo in izvajamo ves življenjski cikel izdelkov – od njihovega načrtovanja, oblikovanja in izdelave do tržnega komuniciranja, prodaje in servisnega centra.

Naš način dela vključuje:
  • razvoj novih izdelkov na natančni podlagi pregleda potreb trga,
  • izdelavo orodij – samostojno ali v kooperaciji,
  • izbiro materialov ter nakup in izdelovanje sestavnih delov za izdelke,
  • montažo v podjetju samem pod natančno kontrolo za to usposobljenih strokovnjakov,
  • prodajo po vsem svetu.

Bogata ponudba

Statusov proizvodno-prodajni program vključuje:

  • Izdelke z lastno blagovno znamko: Najbolj obsežna skupina in strateško za podjetje najbolj pomembna. Nenehno jo razvijamo in dopolnjujemo.
  • OEM izdelke za blagovne znamke poslovnih partnerjev: Nekatere smo razvili samostojno, druge v sodelovanju s poslovnimi partnerji, nekatere med njimi tržimo tudi v Statusu, drugih ne. Ponosni smo, da so v Statusu narejeni nekateri izdelki blagovnih znamk Genius GmbH, Laica SpA, WMF, Rösle in drugih.
  • Izdelke kot del sodelovanja s poslovnimi partnerji v vseh procesih nastajanja izdelka: Od ideje s strani poslovnega partnerja do trženja s strani poslovnega partnerja, z veseljem sodelujemo v vseh kombinacijah. Med uspešnejšimi primeri so sodelovanje s podjetjem Genius, Studio moderna, Magus –terapija d. o. o. in drugi.

Trženje in servis že narejenih izdelkov poslovnih partnerjev: najmanjša skupina izdelkov, vendar kakovostno dopolnjuje Statusovo ponudbo izdelkov.