Shranjevanje v vakuumu

Katera vakuumirka je prava za vas?
Preverite

Shranjevanje z elektriko

Z vakuumiranjem podaljšate obstojnost hrane in ohranite njeno kakovost. S pametnim shranjevanjem živil boste zavrgli manj hrane in prihranili do 300 € letno. Izberite vakuumski aparat, ki najbolje ustreza vašim potrebam in spoznajte številne prednosti vakuuma.

Preberite več

Raziskava Evropske komisije iz leta 2016 je pokazala, da povprečni Evropejec zavrže do 92 kg hrane letno. To znaša kar 325 € letno. Si tudi vi želite prihraniti čas in denar z nakupi, pripomoči k ohranjanju narave in jesti več svežega sadja in zelenjave, a ne pristajate na kompromise pri okusu? Potem vakuumirajte!

Kaj je vakuumsko shranjevanje hrane?

Z vakuumiranjem odstranite zrak (kisik), ki je glavna hrana bakterij, ki povzročajo propadanje hrane. Z vakuumskim shranjevanjem tako upočasnite ali celo preprečite žaltavost in plesen ter izgubo arome in vitaminov. Vakuumiranje podaljša obstojnost in  svežino živil na naraven način, brez aditivov, konzervansov ali kakršnih koli drugih (škodljivih) dodatkov.

Vakuumsko shranjevanje je primerno za najrazličnejša živila – od sadja in zelenjave do svežega in suhega mesa ter tudi oreščkov in neživilskih izdelkov. Za najkakovostnejše rezultate pri vakuumskem pakiranju z vakuumirkami priporočamo uporabo vakuumskih vrečk Status.

Vakuumiranje doma

Vakuum je torej prazen prostor brez zraka, ki ga lahko ustvarite v vakuumskih posodah ali vakuumskih vrečkah z vakuumskim aparatom ali ročno vakuumsko črpalko. Zavakuumirate lahko skoraj celo vsebino hladilnika in zamrzovalne skrinje ter s tem poskrbite, da živila ne bodo propadala.

Kateri stroj za vakuumiranje je najboljši?

Za dolgoročno shranjevanje izberite vakuumski aparat, ki najbolje ustreza vašim potrebam. V veliko pomoč vam bo naš vodič za izbiro vakuumirke. Pozorni bodite tudi na debelino in sestavo vakuumskih vrečk. Živila, zavakuumirana v Statusovih vrečkah za vakuumiranje, bodo tudi po pol leta ali več istega okusa in videza kot na dan, ko ste jih shranili.

Shranjevanje bučk?

Tudi vi pozimi sanjate o slastnih češnjah, ki jih je bil poleti poln vrt? Pa bučke, korenček in stročji fižol … Izkoristite poletne darove narave, jih zavakuumirajte in zamrznite. Nato pa si sredi zime prikličite poletje s slastnimi sadnimi kolači in enolončnicami, polnimi vitaminov.

 

Vakuumsko pakiranje živil za več prostora v zamrzovalniku

Tudi vaša zamrzovalna skrinja bo preglednejša. Zavakuumirana živila zavzamejo manj prostora in lahko jih zložite ene na druge. Shranjena so v prozornih vrečkah, tako da boste hitro našli kar iščete in ne boste po nepotrebnem držali skrinje odprte.

Brez neprijetnega vonja v zamrzovalni skrinji

Kaj pa neprijetne vonjave, ki se širijo po skrinji in hladilniku? Vakuumska vrečka je kot zid za vonjave. Arome zavakuumiranih živil se ohranijo v vrečki, zato vaša skrinja ne bo imela vonja po gobah. Tudi živila v vakuumskih vrečkah ne bodo prevzela vonja drugih živil iz skrinje.

Kam z ostanki kosila?

Za kratkoročno shranjevanje živil priporočamo vakuumsko shranjevanje v vakuumskih posodah in vrču ali z univerzalnimi vakuumskimi pokrovi Status. Ostanki nedeljskega kosila bodo odlična malica tudi v torek, v kolikor jih boste zavakuumirali v vakuumske posode Status. Vakuumski pripomočki so narejeni iz kakovostnih, živilsko neoporečnih materialov brez BPA, ki ne prevzemajo barv in arom iz shranjenih živil. Vakuumirate jih lahko z ročnimi črpalkami ali s posebnim priključkom na aparatih za vakuumiranje.

Z vakuumskim shranjevanjem prihranite čas in denar

Poleg tega, da z vakuumiranjem prihranite zaradi manj pokvarjene in zavržene hrane, porabite tudi manj časa in denarja pri nakupu živil. Vakuumiranje vam namreč omogoča, da kupite živila, ko so v sezoni in v akciji ter jih vakuumsko shranite za pozneje. Tudi sredi zime lahko uživate v poletnih zakladnicah vitaminov. Prihranite tudi tako, da kupite večja, ugodnejša pakiranja živil, jih vakuumsko zapakirate po manjših porcijah in shranite za poznejše obroke.

Zdrava prehrana in vakuumiranje?

Bi se želeli prehranjevati bolj zdravo in pojesti več svežega sadja in zelenjave? Vakuumsko shranjevanje preprečuje oksidacijo živil, kar pomeni, da se vitamini in minerali bolje ohranijo. Pripravite mešano solato ali sadje v vakuumski posodi Status in uživajte v zdravi malici v službi, šoli ali na izletu. To bo prigrizek brez oksidiranih, rjavih jabolk in uvele zelene solate, tudi če ste jih narezali večer prej.

Kuhanje v vakuumu (Sous Vide)

Sous Vide kuhanje omogoča, da se hrana kuha v lastnem soku in s točno določeno količino začimb. Vsi vitamini in minerali ostanejo v živilu in poudarijo njen naraven okus. Hrana je bolj zdrava, mehkejša in okusnejša. Kuhanje v vakuumskih vrečkah je tudi pametna rešitev za alergike, saj so živila neprepustno shranjena in ni mogoče, da bi prišla v stik z nezaželenimi alergeni. Pozorni bodite le pri izbiri kakovostnih vakuumskih vrečk, ki bodo dovolj debele za kuhanje in iz primernih materialov za stik s hrano.

Skrijte opis

Shranjevanje brez elektrike

Shranjujte živila z vakuumskimi pripomočki Status, ki zagotavljajo podaljšano svežino živil in urejeno kuhinjo. Uporabite jih lahko tudi na poti, saj za vakuumsko shranjevanje potrebujete le ročno vakuumsko črpalko. Pripomočki iz visoko kakovostnih materialov so neoporečni za živila in zagotavljajo dolgoletno uporabo.

Preberite več

Večina ob omembi vakuumskega shranjevanja pomisli na vakuumiranje mesa in suhih salam ob kolinah, vendar je vakuum primeren za veliko več kot le dolgotrajno shranjevanje suhomesnih izdelkov in zamrzovanje mesa. Izkoristite prednosti vakuuma v vsakdanjem življenju – pri shranjevanju večjih količin nakupljenih živil ali ostankov kosila, za podaljšanje uporabnosti vina in za preprečevanje širjenja neprijetnih vonjav po hladilniku.

Z vakuumiranjem prihranim?

Status ima rešitev za skoraj celo vsebino vašega hladilnika. Od kislih kumaric, sira in salame, nepopitega vina in soka do omake in solate, ki sta ostali od kosila. Vakuumski pripomočki bodo poskrbeli, da ne boste zavrgli skoraj polovico vložene paprike, odprta steklenica vina pa bo tudi čez teden ali več ravno tako kakovostna kot na dan, ko ste jo odprli.

Hranljive vrednosti se v vakuumu veliko bolje ohranijo, saj ne prihaja do oksidacije in razvoja bakterij. Ne samo, da živila vsebujejo tudi več vitaminov in mineralov, tudi rok trajanja jedi se podaljša do 4-krat. Manj pokvarjenih živil pomeni manj zavržene hrane. Z vakuumskimi pripomočki boste občutno zmanjšali propadanje živil in prihranili do 300 € letno.

Vakuumsko shranjevanje je preprosto

Za vakuumiranje doma potrebujete le vakuumsko črpalko in primeren pokrov z ventilčkom. Z nekaj potegi črpalke odstranite kisik, ki ga bakterije nujno potrebujejo za razvoj. S tem preprečite propadanje hrane in pijače, podaljšate njun rok trajanja in kakovost.

Kam z ostanki hrane?

Se tudi vam zgodi, da imate po večjem družinskem kosilu ali praznovanju poln hladilnik ostankov skrbno pripravljenih jedi, odprtih živil in pijač? S Statusovimi vakuumskimi pripomočki jih preprosto in varno shranili za dan, dva ali tri pozneje.

 

Poskrbite za živila v svojem hladilniku in preprečite njihovo propadanje. Shranjujte v vakuumu ter prihranite čas in denar. Uporabite vakuumske posode Status tudi za pakiranje malice za v šolo ali službo.

Kam shraniti različna živila v hladilniku?

Ostanke kosil shranite v plastične ali steklene vakuumske posode. Na izbiro imate veliko različnih dimenzij, volumnov in barv. Uporabite odcejalnike in razdelilnike, da med seboj ločite različna živila, mokra in suha. Ali pa si pripravite malico za v službo, ki bo bolj zdrava kot sendvič iz avtomata. V eno posodo lahko zapakirate ostanke kosila in solato ali sendvič in jabolko.

Z univerzalnim vakuumskim pokrovom lahko jed shranite kar v loncu, v katerem ste jo skuhali. Brez pretakanja jedi in iskanja posodic primerne velikosti. Z vakuumiranjem boste preprečite tudi širjenje in mešanje raznih vonjav po hladilniku. Breskve z aromo čebule – bljak!

Ostanke vložene zelenjave in kompote v steklenih kozarcih na navoj lahko zavakuumirate kar v originalni embalaži z univerzalnimi vakuumskimi zamaški universal vacuum pin. S priloženim nastavkom prebodete pokrov, vstavite tako imenovani pin in zavakuumirate z ročno vakuumsko črpalko. Postopek vakuumiranja ponovite, dokler ne pojeste celotne vsebine.

Kako shraniti vino?

Tudi po najboljši zabavi ostane kakšna na pol prazna (oz. polna) steklenica vina ali soka. Z vakuumskimi zamaški jo prihranite za naslednji teden, ko se malo poležejo vtisi z zabave. Shranjenim tekočinam boste podaljšali rok trajanja in ohranili kakovost, saj vakuum preprečuje oksidacijo in razvoj plesni. Vakuumski zamaški so zato idealni tudi za shranjevanje kisa.

Naredite svojo vakuumsko posodo

Družina izdelkov Status Kliki je še posebej priročna in enostavna za uporabo. Uporabite jih lahko tudi na poti ali vikendu, saj so izdelki majhni in vsestranski.  Vakuum lahko ustvarite v vsaki neprepustni vrečki (Status Kliki Fresh Click), polipropilenski plastični posodi in kozarcu z alu pokrovom (Status Kliki Universal Pin).

Vakuumsko shranjevanje je prava odločitev za vsako gospodinjstvo!

Ne glede na to ali živite v enočlanskem gospodinjstvu ali v večji družini, vakuumski pripomočki Status so primerni za vse, ki želijo zavreči manj živil in jesti boljšo, okusnejšo hrano. Vakuumsko shranjevanje podaljša rok trajanja živil, ohranja vitamine in arome. Vse to na naraven način s preprostim odstranjevanjem kisika. Poskrbite za zdravo prehrano svojih najbližjih. Vakuumiranje je primerno za vsa živila v hladilniku. Rešitev imamo za skoraj vsako embalažo: stekleni kozarci na navoj, steklenice, plastične posode in vrečke. Ostala živila pa preprosto prestavite v vakuumsko posodo primerne dimenzije. Statusovi vakuumski pripomočki so enostavni za uporabo in za učinkovito delovanje ne potrebujejo niti elektrike. Vzemite jih s seboj na dopust in na vikend, ne bodo vzeli veliko prostora, vi pa boste hvaležni za prihranjen denar in trud.

Skrijte opis

Pomoč in koristne povezave

Koristne povezave
Brezplačna številka080 18 38
Spletna pomočinfo@status.si