(1 mnenje stranke)

Vakuumski vrč

Vakuumski vrč z volumnom 1 liter je najboljša izbira za shranjevanje sveže iztisnjenih sokov, domačega mleka ali doma pripravljenih napitkov, kot so: limonada, koktejli, bela kava in voda z okusom. Z vakuumiranjem boste shranjenim napitkom podaljšali svežino in poskrbeli za ohranjanje hranljivih vrednosti. Vakuumska črpalka ni vključena v začetnem setu.

12.40

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Prodajna uspešnica
Ne absorbira arom in barv
Edinstven izdelek

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Skrbite za svoje zdravje in pripravljate sveže iztisnjene sokove za razstrupljanje telesa ter izboljšanje imunskega sistema? Uporabljate sokovnik, vendar nimate časa večkrat dnevno pripravljati presnih sokov in po vsaki uporabi tudi očistiti sokovnik?

Sveže iztisnjeni sokovi za razstrupljanje telesa

Presni sokovi vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in encimov, ki spodbujajo življenjske procese v našem telesu in so primerni tako za preventivo kot za zdravljenje različnih obolenj. Encimi so žive snovi, ki povečujejo odpornost in nas podobno kot vitamini in minerali varujejo pred raznimi obolenji.

Vakuumski vrč Status s sokom, dva kozarca limonade in prigrizek na temnem rjavem lesu.
Privoščite si zdravo osvežitev!

Zakaj vakuumirati presne sokove in druge domače napitke?

Zelenjavni in sadni sokovi na zraku hitro oksidirajo, kar pomeni, da tudi izgubijo večino dragocenih zdravilnih sestavin. Z vakuumiranjem odstranimo zrak (kisik), ki povzroča propadanje encimov, vitaminov in mineralov ter tako podaljšamo svežino in zdravilnost očiščevalnih sokov. Za vas to pomeni, da si lahko v naprej pripravite večjo količino sadno-zelenjavnega soka in ga varno shranite v vakuumu, ne da bi izgubili dragocene zdravilne mikroelemente. Prihranili si boste tudi zahtevno čiščenje sokovnika večkrat dnevno.

Kako ohraniti vitamine in minerale v sveže iztisnjenih sadno-zelenjavnih sokovih?

Vakuumski vrč je namenjen shranjevanju sveže pripravljenih sokov in vseh ostalih doma pripravljenih napitkov ter tudi mleka. Z vakuumskim shranjevanjem domačih pijač ne samo ohranimo vitamine in minerale, ampak tudi podaljšamo njihovo obstojnost in svežino ter ohranimo pristno aromo, saj z odstranjevanjem kisika preprečimo razvoj bakterij, ki povzročajo propadanje hrane.

Vakuumski vrč Status je narejen za vaš hladilnik

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more popolnoma preprečiti oksidacije, zato sveže sokove in mleko shranjujte v hladilniku. Dimenzije vakuumskega vrča za sokove in mleko so za še priročnejšo uporabo prilagojene shranjevanju v vratih hladilnika:

 • višina 27 centimetrov,
 • širina 14,5 centimetrov in
 • dolžina 10 centimetrov.

Najboljši način shranjevanja svežega, nepasteriziranega mleka

Volumen vakuumskega vrča je 1 liter, kar je idealna količina za shranjevanje sveže iztisnjenega soka, ki ga je priporočeno zaužiti v enem do dveh dnevih. Uporabite vakuumski vrč Status tudi za podaljševanje obstojnosti domačega, nepasteriziranega mleka. Takšno mleko za razliko od toplotno obdelanega (UHT) mleka, ki ga kupimo v tetrapaku, vsebuje polno vitaminov, mineralov in koristih mlečnokislinskih bakterij, ki se v vakuumu obdržijo in koristijo našemu zdravju.

Najboljša limonada na pikniku? Poglejte si Urškine nasvete za pravilno pripravo napitkov iz citrusov.
bezgov sok šebesa z jagodami
Urška je pripravila tudi odličen spomladanski napitek iz jagod in bezga.

Vakuumski vrč je primeren tudi za varno prenašanje tekočin brez polivanja, saj je zavakuumiran pokrov nemogoče odpreti brez popuščanja vakuumskega ventila. Pripravite osvežujočo limonado, bezgov sok ali brezalkoholni koktejl in ga vzemite s seboj na dolgo pot in izlet v naravo. Privoščite si zdravo osvežitev tudi, ko ste zdoma!

Prikaz popuščanja vakuuma na vakuumskem vrču.
Pred nalivanjem soka obvezno popustite vakuumski ventil.

Kakovost, zajamčena s kar triletno garancijo

Vakuumski vrč Status je narejen iz živilsko neoporečnih materialov brez BPA. Eastman tritan je med najkakovostnejšimi materiali za shranjevanje živil ter ne prevzema barv in arom iz živil. Za vas to pomeni, da lahko brez skrbi uporabljate isti vrč za shranjevanje korenčkovega soka in mleka ali limonade in kave. Tritan je zelo trpežen material, zato vam bo vakuumski vrč služil dolga leta, četudi ga boste pomivali v pomivalnem stroju. Kakovost Statusovih pripomočkov jamčimo s triletno garancijo.

Načini vakuumskega shranjevanja

Za vakuumiranje tekočin v vrču je nujno potrebna tudi vakuumska črpalka, ki ni vključena v začetnem setu. Za vakuumsko zapiranje vrča lahko uporabite tudi baterijsko ročno črpalko ali vakuumski aparat Status.

 • Pred uporabo vakuumski vrč in njegov pokrov operite. Prepričajte se, da so robovi vrča, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Ko ste vrč napolnili z vsebino, zavakumirajte. Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče okrog ventila na sredini pokrova.
 • Primite spodnji del črpalke. Z drugo roko držite njen zgornji del ter z večkratnimi pritiski in dvigi izsesajte zrak iz vrča.
 • Ko pride do upora, je ustvarjen vakuum.
 • Zavakuumiran vrč odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov najlažje dvignete tako, da s palcem pritisnete na zadnji, za to oblikovani del pokrova.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila shranjujte v hladilniku.

Mnenja strank

 1. julija

  Pripravim sok zvečer ali popoldne in ga zjutraj na hitrco popijem. Ne samo jaz, tudi otroci!

  Odličen je tudi za postrežbo soka ali vode, ko pridejo obiski.

  Da

  2 leti

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije145 × 107 × 280 mm
Barva

bela, zelena

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi