Pravna obvestila 

Vsebine in fotografije, objavljene na www.status.si so last podjetja Status d. o. o. Metlika in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja podjetja Status d. o. o. Metlika. 

Vsebine in fotografije Statusovih izdelkov, objavljenih na spletnih straneh partnerskih podjetij, so last podjetja Status in partnerskega podjeta. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja podjetja Status d. o. o. Metlika. 

Status si pridržuje pravico do sprememb vsebin objavljenih na spletni strani www.status.si brez predhodnega opozorila. Status bo storil vse, da bodo informacije na straneh točne in podatki ažurni, vendar uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Na spletnih straneh www.status.si so objavljene povezave na spletne strani drugih podjetij/organizacij. Nad vsebinami na teh spletnih straneh Status nima nadzora, zato zanje ne prevzema nobene odgovornosti.
Na določenih mestih spletne strani www.status.si bo podjetje Status d. o. o. Metlika zbiralo osebne podatke uporabnikov (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-mail naslov), o čemer bo uporabnik obveščen in bo lahko te podatke prostovoljno posredoval. Vsi osebni podatki uporabnikov, ki jih uporabniki posredujejo, bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Status jamči, da ne bodo predani v roke tretji osebi ali bili kakorkoli drugače zlorabljeni.

Vse cene objavljene v spletni trgovini že vsebujejo 20 % DDV. Objavljene cene veljajo do preklica, razen kjer je izrecno navedeno drugače. Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden je naročilo zaključeno. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kot potrošnik imate pravico odstopa od pogodbe. Uveljavljate jo tako, da v roku 14 dni od prejema izdelka sporočite podjetju odstop od pogodbe (razloga za odstop ni potrebno navesti), nato pa v roku 15-ih dni po sporočilu izdelek vrnete. Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrnete, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe). Izdelek, ki ga vračate mora biti nepoškodovan, v nespremenjeni obliki in ne sme biti uporabljen. Stroške vrnitve plača podjetje Status d. o. o. Metlika po pogodbi, ki jo ima sklenjeno s Pošto Slovenije. Podjetje Status d. o. o. Metlika mora v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu vrniti potrošniku vsa opravljena plačila (vrednost blaga in morebitne stroške poštnine).

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Status d. o. o. Metlika ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Status d. o. o. Meltika, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spletni povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL .

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

Status d. o. o. Metlika je za pravilno delovanje www.status.si zavezano spodaj navedenim kodeksom ravnanja: