Nagrade

 • Srebrno priznanje za inovacijo 2013 pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine za aktivno podlogo za miško Give hand a chance.
 • Srebrno priznanje za inovacijo 2010 pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine za Green Press - stiskalnico plastenk in pločevink.
 • Bronasti ceh na sejmu MOS Celje 2009 za kakovost, inovativnost in tržni potencial izdelka (podeljuje Obrtno podjetniška zbornica Slovenije) za Power Seal & Bag, sistem za neprepustno zapiranje vrečk ter živil, ki jih shranjujemo v vrečkah.
 • Srebrno priznanje za inovacijo 2007 na Dolenjskem in v Beli krajini za večnamenska rezalnika sadja in zelenjave  (model C3 z menjalnimi rezili in C4, rezalnik na šestine).
 • Zlata plaketa za inovacijo 2005 na Dolenjskem in v Beli krajini za rezalnik čebule.
 • Netko 2004 - nagrada za najboljšo poslovno spletno stran, kategorija najboljša spletna trgovina.

Patenti, zaščitene oblike in certifikati

Kvaliteto Statusovih  izdelkov dokazujejo tudi številni standardi in uporaba kakovostnih materialov. Samostojno ali skupaj s partnerskim podjetjem smo lastniki spodaj navedenih patentov in certifikatov. 

SIQ certifikati o ustreznosti:

Uporabljeni materiali

Vsi materiali, ki jih uporabljamo so živilsko neoporečni. Nekateri med njimi so: 

 • Keramični osrednji del mlinčka začimb, po patentu podjetja Crushgrind® - zelo podoben material uporabljajo pri batih za Formule 1, nanj je 10 let garancije.
 • PA/PE - poliamid in polietilen za vrečke za vakuumiranje. Pravilna kombinacija in količina zagotavlja odličnost vrečk in folije v roli (PA/PE – 30µm/70µm in PA/PE - 30µm/100µm). Za več o materialu, njegovi kakovosti in razlikami z ostalimi vrečkami na tržišču nas prosimo kontaktirajte.  
 • Nerjaveče pločevine - noži in rezila pri rezalnikih česna, čebule in zelenjave. Razvoj materiala je na Japonskem. S posebno tehniko, ki zagotavalja ostrino in dolgotrajno uporabo izdelka pa je obdelano v bližini Metlike.
 • Leta 2015 smo za plastične posode začeli uporabljati material TRITAN, ki je brez BPA. Naš dobavitelj je svetovno priznano podjetje Eastman iz ZDA.
 • ABS oz. antibitanidstiren - kakovostna plastika, zanjo je značilna elastičnost, odpornost na udarce in rahlo lesketajoč videz. Iz nje so narejeni pokrovi vakuumskih posod in rezalniki.

Garancija kakovosti in slovenska kakovost izdelka

Statusovi izdelki so razviti in proizvedeni v Sloveniji. So rezultat domačega znanja, izkušenj in inovativnosti. Trudimo se biti vedno ažurni do svojih uporabnikov na vseh ravneh, tako pri prodajnih aktivnostih v veleprodaji in maloprodaji kot tudi pri ponakupnih storitvah.

Želimo si, da vsak kupec Statusovega izdelka postane njegov zvesti uporabnik. Vsak uporabnik Statusovih gospodinjskih pripomočkov se lahko obrne na brezplačno telefonsko številko 080 18 38 ali nam piše na info@status.si. Zavezujemo se, da bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.