20 zgodb za 20 dni praznovanja Statusovih 20 let

20 let iskanja izvirnih rešitev

Težava pri delu se vedno zdi enostavna, umetnost pa je narediti tudi preprosto rešitev. Solzne oči pri rezanju čebule, "mastni prsti" pri rezanju česna, pokvarljiva živila, prevelik volumen odpadkov, amatersko postavljene keramične ploščice - skozi leta smo našli rešitev za vse te tegobe. Kot je prek spletne strani sporočil Peter: "Do sedaj sem kupil že več vaših izdelkov in moram priznati, da sem z vsemi zelo zadovoljen. So kvalitetni ter povsem takšni, kot ste jih oglaševali v vaših ponudbah."

20 let inovacij 

Razvojni oddelek je vedno na lovu za izboljšavami. Veseli smo vsake nagrade za inovacijo – za rezalnik čebule, večnamenske rezalnike, aktivno podlogo za miško Give Hand a Chance in drugih. Za nas, Statusovce, pa so ravno tako pomembne inovacije, ki olajšajo delo v proizvodnem procesu in pomagajo pri ustvarjanju kakovostnih izdelkov. Ste vedeli, da so vsi stroji za proizvodnjo folij in vrečk za vakuumiranje vsaj delno narejeni v Statusu?

Stroj za izdelavo vakuumskih vrečk

Stroj za izdelavo vakuumskih vrečk

20 let izdelkov narejenih v Sloveniji

Delujemo v zahtevni branži, kjer je veliko konkurence z vsega sveta. A ker smo prepričani, da kakovosti ni brez strogega nadzora materialov, proizvodnje in montaže, to cenijo tudi naši kupci, sploh tisti, ki so z nami že dolga leta.

20 let skrbi za celoten življenjski cikel izdelkov

Od ideje do servisa. Za velike priznane blagovne znamke in za naše lastne, Status izvirni hišni pripomočki, EasyTiler, Give Hand a Chance in še katero. Ste vedeli, da zelo dobro sodelujemo z enim od glavnih sponzorjev svetovnega prvenstva v hokeju, ki med 1. in 17. majem poteka na Češkem?

Aktivna podloga za miško Give Hand a Chance

Aktivna podloga za miško Give Hand a Chance

20 let dobrih odnosov

Poslovni partnerji nas poznajo kot zanesljivo podjetje s profesionalnim odnosom na vseh ravneh. Z večino kooperantov sodelujemo že vseh 20 let in ponosni smo na to.

20 let še vedno smešnih anekdot

Od obiskov inovatorjev, ki so predlagali razvoj motivacijskih zapestnic ali avtomatskih šmink, viharjenja možganov o poimenovanju novih izdelkov ali pripetijah pri delu – izgovorjavah poimenovanj v različnih jezikih ali povratnih informacij s terena.

20 let dela v dobri ekipi

Vodstvo se zaveda, da smo Statusovci lojalni svojemu podjetju. Glavno vodilo je vedno dobro opravljeno delo, četudi je to servis strojev kadarkoli se pojavi napaka, delo na montaži v turbo tempu več sobot zapored, pomoč pri vakuumiranju na domu, nalaganje kamiona ob polnoči, fotografiranje izdelkov dolgo v noč in peka piškotov za snemanje vsak popoldan ves teden. Hvala najboljšim sodelavcem na svetu!

Piškoti in praznični set

Piškoti in praznični set

20 let sodelovanja v lokalnem okolju

Metlika je majhno mesto z velikim srcem. Zavedamo se, da kakovost življenja v njem krojimo tudi podjetja, zato pomagamo kjer in kolikor lahko. Materialno ali finančno. Več kot 150-krat na leto.

20 let točnih dobav

Pogosto smo tudi prehitri. Kupci želijo k obstoječemu naročilu še kaj donaročiti, pa je kamion že odpeljal z dvorišča. Pa drugič.

20 let uresničevanja želja kupcev

Ideje o razvoju novih izdelkov s strani kupcev nas spodbudijo k razmišljanju. Tako je nastal EasyTiler – preprost sistem niveliranja ploščic za profesionalce in domače mojstre. Lahko bi celo rekli, da rušimo stereotipe, saj nam sporočate, da ploščice pogosto polagajo tudi ženske. Super, a ne?

Sistem za polaganje ploščic EasyTiler

Sistem za polaganje ploščic EasyTiler

20 let poslovnih izzivov in adrenalinskih pogajanj

Takšnih, ki bi jih najraje pozabili, a tudi takšnih, ki se jih spominjamo s toplino v srcu in z nasmehom na obrazu.

20 let izpolnjenih ciljev

Do 2020 naj ima vsako gospodinjstvo v Evropi vsaj en Statusov izdelek. Ambiciozno?

20 let izbiranja idej

Delovna imena izdelkov so v fazi razvoja pogosto zelo zabavna. Zakaj Lock posode? Ker se ob zaprtju zaklenejo in so živila hermetično shranjena. Zakaj Idiotvac? Ker je tako preprost za uporabo, da ga uporabljaš z zaprtimi očmi!

Vakuumski aparat FV500 Vakuumski aparat FV500

20 let prodaje po vsem svetu

Prvih deset let samo v Nemčiji, naslednjih deset pa po vsem svetu. Kdo bi rekel, da se bomo v 2015 največ ukvarjali s prodajo v Azijo? V Korejo, Indijo in celo na Kitajsko.

20 let vzponov, padcev in ponovnih vzponov

Podjetništvo je pogosto adrenalinska disciplina, a je kljub tehtnemu premisleku ne bi menjali. Iz vsakega padca se vrnemo močnejši.

20 let nasmehov

Prijazna zahvala kupca z drugega kontinenta, zavakuumirana salama ali kava od hvaležnega kupca, pohvala na družbenem omrežju … neprecenljivo. A vsakodnevni iskrivi in nagajivi nasmehi sodelavcev, kljub pogosto stresnemu delu, so tisti, ki nas bogatijo in tudi zaradi njih radi hodimo v službo.  

20 let prijetnih druženj s sodelavci

Na novoletnih zabavah in piknikih smo že gostili čarodeja, preizkušali cigare s Kube, se vozili z letalom in razsvetljevali Metliko z baklami. Družimo se tudi na piknikih ali ob vsakodnevni kavi v podjetju … pogosto tudi izven službe, a ti naj vsaj navidezno ostanejo skrivnost. 

Statusovci na pikniku

Statusovci na pikniku

20 let razvoja, poslovnega in osebnega

Posel smo ljudje. Že 20 let in tudi v prihodnosti. Medosebni odnosi, spoštovanje in etično poslovanje so recept za dolgoletno uspešno sodelovanje. Med zaposlenimi v Statusu jih je kar 18 % takšnih, ki so v podjetju že več kot 15 let in 38 % pod 35 let.

20 let skrbi za uporabnike

Je ena od Statusovih strateških usmeritev, zato v času praznovanja 20-letnice, med 5. in 25. majem podarjamo 20 % popust na vse izdelke na www.status.si in v Statusovi prodajalni v Metliki. Vsak nakup bo nagrajen z darilom presenečenja.

20 neponovljivih let, ki se jih bomo vedno z veseljem spominjali

Veseli in ponosni smo na svoje dosežke. Tudi naprej se bomo trudili biti vsak dan boljši in osredotočeni, s ciljem razvijati – iz zapletenih idej v preposte rešitve za lepše življenje.