O Statusu

Smo družinsko podjetje, ki že dobrih 25 let ustvarja inovativne pripomočke za dom. V podjetju načrtujemo in izvajamo celoten življenjski cikel izdelkov – od ideje, načrtovanja, izdelave orodij do tržnega komuniciranja, prodaje in poprodajne podpore.

Ponosni smo na svojo distribucijsko mrežo, ki se je razširila po vsem svetu in na dolgoročna poslovna partnerstva v kar 40 državah sveta – od ZDA prek Evrope pa vse do Avstralije in Nove Zelandije.

Trudimo se ravnati družbeno odgovorno

Zavedamo se pomembne družbene vloge, ki jo imamo kot podjetje v majhni skupnosti. Po svojih najboljših močeh se trudimo pomagati predvsem prostovoljnim društvom, katerih delovanje in uspeh so odvisni ravno od sponzorjev in donatorjev.

Finančno ali materialno sodelujemo pri realizaciji kulturnih, družabnih in športnih dogodkov. Nekateri med njimi so: Nogometni klub Kolpa, kulturno društvo Pridi zvečer na Grad, prireditev Nočni tek v Metliki in razni otroški klubi v občini. Posredno tako prispevamo tudi k boljši kakovosti življenja someščanov ter skupnemu razvoju in napredovanju regije.

Trudimo se, da se tudi naši zaposleni čutijo del skupnosti in družbeno odgovornega podjetja.

Okolju prijazno podjetje

Za proizvodnjo lastnih izdelkov uporabljamo le najkvalitetnejše materiale, s čimer izdelkom zagotovimo dolgo življenjsko dobo. Proizvode je možno po preteku uporabnosti reciklirati ali uporabiti za drug namen.

Status je član skupine ZEOS (družba za odgovorno ravnanje z odpadki). Pri proizvodnji svojih produktov ločeno zbiramo odpadke in recikliramo, kar je mogoče ter ponovno uporabimo reciklirane materiale v druge namene.otroci pritiskajo stiskalnico Green Press

V otroškem vrtcu Metlika se otroci že od malih nog učijo odgovornega ravnanja z odpadki, tudi s Statusovo stiskalnico Green Press.