Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vrečke za vakuumiranje XL, 350 x 400 mm, 25 kom (samo za Provac)

Vreče za vakumiranje velikosti 350 x 400 mm uporabite za shranjevanje pršuta v kosu, celega koluta sira ali večjih kosov mesa in zelenjave. Primerne so za vakuumske aparate, ki imajo dovolj dolg varilni trak – najmanj 350 mm (Status Provac 360).

11.40

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 11.40 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Gastro
Primerne za Sous Vide kuhanje

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ne morete zavakuumirati pršuta ali sira v kosu? Zdaj to ni več problem. Velike vakuumske vrečke širine 350 mm so primerne za shranjevanje večjih kosov mesa in drugih velikih živil z aparati za vakuumiranje, ki imajo dolžino vakuumskega kanala in varilnega traku vsaj 36 centimetrov.

Zakaj so Statusove vrečke za vakuumiranje boljše od konkurenčnih

Vreče za vakuumiranje iz Statusa so najdebelejše na trgu. Notranja plast vrečk je iz polietilena (narebrena plast vsebuje 100 µm, gladka pa 80 µm), ki je po raziskavah najboljša izbira za shranjevanje živil in je brez BPA. Polietilen zagotavlja tudi optimalno varjenje z vsemi kakovostnimi aparati na trgu.

Statusove vrečke imajo najdebelejšo zunanjo plast poliamida 20 µm, ki varuje živila pred negativnimi vplivi kisika. Za vas to pomeni, da so živila shranjena kakovostno in da ohranijo vse hranljive vrednosti in arome do dneva uporabe.

Pri vakuumiranju z vakuumirko ima pomembno vlogo tudi narebreni profil, ki pri Statusovih vrečkah znaša kar 0,2 mm. Njegova višina zagotavlja enakomerno varjenje ne glede na cikel vakuumiranja. Posebna oblika prege pa poskrbi, da okrog zavakuumiranega živila ni žepkov zraka, ki bi vplivali na obstojnost shranjenih živil.

V videu si poglejte težave pri uporabi neprimernih vreč za vakuumiranje.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Slovenska kakovost

Statusove največje vakuumske vrečke so proizvedene v Sloveniji iz evropskih materialov, ki s certifikati zagotavljajo živilsko neoporečnost.

 • So brez BPA ter nevtralne na okus in vonj, zato vaša shranjena živila ne bodo imela neprijetnega priokusa plastike, tudi če bodo shranjena v vrečkah leto in dlje.
 • Zahvaljujoč kakovostni izdelavi iz vrhunskih materialov, lahko vrečke operete (tudi v pomivalnem stroju) in jih uporabite večkrat.
 • Statusove vrečke priporočamo za Sous Vide kuhanje, saj so materiali primerni tudi za uporabo pri višjih temperaturah.

Velike vakuumske vrečke rešujejo težave pri shranjevanju velikih kosov mesa

Vrečke za vakuumiranje XL uporabite za shranjevanje:

 • reber v kosu,
 • rib,
 • sira v kolutu,
 • hlebca kruha ter
 • buč in ostale zelenjave v kosu.
Zavakuumiran hlebec kruha, kolut sira in rebra v kosu na belem ozadju.
Sirarji, mesarji in peki boste lahko svoj izdelek vakuumsko shranili v enem kosu.

Za najboljše rezultate pri vakuumiranju priporočamo uporabo Statusovega profesionalnega aparata za vakuumiranje Provac 360 z vakuumskim kanalom dolžine 36 centimetrov.

S shranjevanjem v vakuumskih vrečkah zaščitite živila

Vakuumsko shranjevanje močno omeji negativen vpliv kisika na živila, zato ta ostanejo obstojna dlje časa in so bogatejša tako z aromo in okusom kot s hranljivimi vrednostmi. Vakuumsko shranjevanje v vrečkah je primerno za vse vrste živil:

 • za sadje in zelenjavo,
 • kruh, potice in suhe piškote,
 • suho in sveže meso,
 • oreščke in suho sadje ter
 • ribe in sir.

Vakuumiranje omeji vpliv kisika na živila, vendar ga ne more popolnoma preprečiti, zato priporočamo, da občutljiva živila shranjujete v hladilniku.

Status Stiki

Status Stiki vam pomaga pri nameščanju vrečke med vakuumiranjem. Vrečka se že ob dotiku prilepi na obojestranski lepilni trak Stiki, zato je vi ne rabite držati. Olajša vam tudi poravnanje vrečke za kakovostno vakuumiranje brez gubanja.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi