Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vrečke za vakuumiranje salam 120 x 550 mm, 30 kom

Vrečke za vakuumiranje salam ohranijo vaše suhe salame in klobase odličnega okusa ter preprečijo nadaljnje sušenje in kvarjenje mesa. Zavakuumirano suho meso shranjujte kar v kleti ali hladilniku, zamrzovanje ni potrebno.

8.45

-
+
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Ste ponosni na svoje suhomesne izdelke? Ste salame letos posušili natančno tako, kot ste želeli? Potem je zdaj čas, da jih tudi skrbno shranite, da boste v okusnem prigrizku uživali tudi čez pol leta ali kasneje. Salame so konzervirane s soljo in dimom, zato jih ni potrebno zamrzovati. Če želite preprečiti nadaljnje sušenje in zorenje, jim morate preprečiti vpliv zraka. Vakuumske vrečke za salame so najboljša izbira za shranjevanje suhih salam in klobas.

Zakaj vakuum?

Vakuum je prostor brez zraka, ki ga ustvarite z vakuumskim aparatom v za to namenjenih vrečkah ali posodah. Obstojnost živil je v vakuumu podaljšana do štirikrat, saj ni kisika, ki bi povzročal kvarjenje hrane.

Kakšna mora biti vrečka za dolgotrajno shranjevanje?

Vrečke za vakuumiranje so narejene iz posebne kombinacije materialov, ki zagotavljajo neprepustnost in dobro zapiranje vrečk. Kakovostne vrečke so debele vsaj 100 µm in so narebrene vsaj na eni strani.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Vrečke za vakuumiranje salam Status

Statusove vrečke spadajo med najkakovostnejše vrečke na trgu. Debelejša plast ima 120 µm, tanjša pa 100 µm. Plasti so sestavljene iz 20 µm poliamida na zunanji strani in 100 µm oz. 80 µm polietilena v notranjih plasteh. Poliamid zagotavlja neprepustnost, polietilen pa je varen za stik s hrano in omogoča kakovostno varjenje vrečk. To pomeni, da bodo vaše salame shranjene v neprepustnih vrečkah brez kisika in lahko ste prepričani, da bodo obdržale optimalen okus.

Vakuumske vrečke Status so:

  • narejene v Sloveniji iz živilsko neoporečnih materialov s certificiranim poreklom iz EU.
  • neprepustne z najdebelejšo plastjo poliamida na trgu.
  • nevtralne na vonj in okus, kar pomeni, da pri zavakuumiranih živilih ne boste čutili priokusa plastike.
  • primerne za pomivanje v pomivalnem stroju in večkratno uporabo.
  • brez BPA in primerne za (Sous Vide) kuhanje, pri katerem se vsi sokovi in hranljive vrednosti živil ohranijo v vrečki in zato je hrana mehkejša in okusnejša.

Ste že poskusili klobaso skuhati v vakuumski vrečki? Zagotovljen je še boljši okus in sočnost.

Za učinkovito vakuumiranje je pomemben tudi vzorec na notranji plasti folije  

Vzorec na vakuumskih vrečkah pripomore k učinkovitejšemu izsesavanju zraka med vakuumiranjem in poskrbi, da okrog živil ne ostajajo majhni žepki zraka. Vrečka za vakuumiranje mora imeti vsaj eno narebreno stran, saj bi se dve gladki strani folije med vakuumiranjem takoj zlepili skupaj in proces izsesavanja zraka iz preostanka vrečke ne bi bil mogoč.

Zakaj je pomembna višina narebrenega profila?

Pomembno vlogo ima tudi višina narebrenega profila, ki zagotavlja enakomerno in kakovostno vakuumiranje in varjenje tudi po številnih zaporednih ciklih vakuumiranja. Statusov narebreni profil je visok vsaj 0,2 mm, zato vrečke kakovostno zavakuumirate z vsemi dobrimi vakuumirkami na trgu, ne glede na to, koliko paketov suhega ali svežega mesa pripravljate.

Kdaj je bolje uporabiti že izdelane vakuumske vrečke in kdaj vrečke po meri?

Ko vakuumirate večje število suhih salam je za hitro opravljeno delo najbolje uporabiti že izdelane vrečke za vakuumiranje. Te so zavarjene na treh robovih in vam preostane le, da vstavite salamo ali klobase v vrečko in zavarite z vakuumskim aparatom.

Dodatna pomoč – Status Stiki

Uporabite obojestranski lepilni trak Status Stiki in z lahkoto boste vakuumirali po dve vrečki za salame naenkrat. Za vas to pomeni, da bo delo opravljeno enkrat hitreje.

V vrečkah za salame lahko shranjujete tudi zelenjavo

Vakuumske vrečke za salame lahko uporabite tudi za shranjevanje:

  • manjših kosov slanine,
  • narezane zelenjave, fižola in graha,
  • celih špargljev, stročjega fižola in korenčka,
  • orehov, lešnikov in drugih oreščkov.
Vakuumsko shranjeni oreščki in suho sadje.
Zakaj pa ne bi vrečke za vakuumiranje salam uporabili tudi za sadje in zelenjavo?

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije120 × 285 × 45 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi