Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Večje vrečke za vakuumiranje 280 x 360 mm, 25 kom

Večje vrečke za vakuumiranje so primerne za shranjevanje večjih kosov mesa, kruha, zelenjave in sadja. Izberite najdebelejše vakuumske vrečke na trgu, ki so primerne tudi za večkratno uporabo. Shranjujte živila kakovostno in ohranite njihov poln okus in aromo tudi po zamrzovanju.

8.45

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 8.45 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Se vam vrečka med vakuumiranjem stopi, aparat pa ne izsesa zraka do konca? Težava ni v aparatu! Preverite, kakšne vrečke uporabljate. Statusove vrečke za vakuumiranje pršuta in drugih živil s svojo sestavo in debelino zagotavljajo kakovostno vakuumsko pakiranje.

Faktorji, ki določajo kakovost vrečke za vakuumiranje

Vreča za vakuumiranje mora biti primerne debeline in sestave, saj ta dva faktorja ključno vplivata na proces in kakovost vakuumiranja. Statusove vakuumske vreče so najdebelejše na trgu. Gladek del meri 100 µm, narebreni pa 120 µm. To pomeni, da se vrečke med shranjevanjem v zamrzovalniku ne bodo preluknjale, meso ne bo žaltavo, zelenjava in sadje pa bosta bolje ohranila hranljive vrednosti.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Iz česa so narejene vrečke za vakuumiranje pršuta?

Vakuumske vrečke so narejene iz kombinacije poliamida (PA) in polietilena (PE) in so pomembni, ker določajo neprepustnost vrečk in zagotavljajo dobro zapiranje oz. varjenje.

Statusove vrečke imajo 20 µm debel zunanji sloj poliamida, ki zagotavlja neprepustnost. To je najdebelejši sloj PA v vrečkah na trgu. Živila so popolnoma zaščitena pred zunanjimi vplivi, kot so zrak in arome. Drugi material, ki skrbi za dobro zapiranje vrečk z varjenjem, je polietilen. Ta se nahaja v notranjih plasteh vrečk in je varen za stik s hrano, kar pomeni, da zavakuumirana živila nimajo neprijetnega okusa ali vonja po plastiki.

Pomemben je tudi vzorec narebrene folije

Posebna oblika kanalčkov narebrene plasti zagotavlja, da je zrak učinkovito odstranjen iz vrečke in da okrog živila ni majhnih zračnih žepkov. Folije za vakuumiranje morajo biti narebrene vsaj na eni strani, saj bi se dve gladki strani med vakuumiranjem tako zlepili, da bi bil proces izsesavanja zraka iz celotne vrečke praktično nemogoč. Višina narebrenega profila pri Statusovih vrečkah je 0,2 mm in ima pomembno vlogo tudi pri zagotavljanju kakovostno zavakuumiranih vrečk pri več zaporednih ciklih.

Materiali vrhunske kakovosti s certifikati

Vakuumske vrečke Status so izdelane v Sloveniji iz materialov evropskega porekla. Kakovostni materiali zagotavljajo, da so vrečke:

 • neprepustne,
 • živilsko neoporečne,
 • nevtralne na vonj in okus,
 • primerne za večkratno uporabo,
 • uporabne kot vrečke za Sous Vide kuhanje.

Zakaj vakuumirati?

Vakuum v vrečkah ustvarite z izsesavanjem zraka z aparatom za vakuumiranje. To pomeni, da odstranite kisik, ki je hrana bakterij in tako ustavite propadanje hrane. Živila bodo do štirikrat dlje obstojnejša in bolj sveža. Za vas to pomeni manj zavržene hrane in kakovostno shranjevanje živil v zamrzovalni skrinji, ki ne prevzemajo vonjav drugih živil ali samega zamrzovalnika. Živila, zavakuumirana v kakovostnih vrečkah, bodo tudi po dolgotrajnejšem zamrzovanju istega okusa kot na dan pakiranja. Specite kruh ali potico in jo vakuumsko shranite ter zamrznite. Nepričakovanim gostom lahko na hitro ponudite okusen domač prigrizek.

Vreče za vakuumiranje dimenzije 280 x 360 mm so primerne za vakuumsko pakiranje:

 • večjih kosov svežega mesa in suhomesnih izdelkov,
 • kruha, peciva in potice,
 • zelenjave in sadja za ozimnico,
 • orehov in lešnikov.

Status Stiki

Pri vakuumiranju z vakuumskimi vrečkami in Statusovimi aparati za vakuumiranje lahko proces olajšamo z uporabo obojestranskega samolepilnega traku Status Stiki, s pomočjo katerega se vrečka prilepi že ob dotiku in je ni potrebno držati. Omogoča varčevanje z vrečkami in folijo ter prispeva h gladki, ne nagubani vrečki v času vakuumiranja.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije195 × 280 × 40 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi