Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vakuumski zapiralnik kozarcev za vlaganje premera 82 mm

Vakuumski zapiralnik kozarcev je pripomoček za vakuumsko zapiranje kozarcev na navoj premera 82 mm. Uporabite ga kot pomoč pri vlaganju ali za ponovno zapiranje kozarcev, katerih vsebino ste samo delno porabili. Za vakuumiranje je nujno potrebna vakuumska črpalka, ki ni vključena ob nakupu izdelka.

13.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 13 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Enostavna uporaba
Ponovno uporabno

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vakuumski zapiralnik kozarcev za vlaganje je pripomoček, ki ga lahko uporabljate na dva načina. Pomaga pri pripravi ozimnice in pri zmanjševanju odpadne hrane v vašem gospodinjstvu. Preberite, kako preprosta je uporaba.

Pripomoček za zapiranje kozarcev za vlaganje

Vakuumski zapiralnik je primeren za uporabo na klasičnih kozarcih za vlaganje s premerom odprtine 82 mm. Uporabite ga za pomoč pri tesnjenju kozarcev, ko pripravljate ozimnico. Pokrovček navijte na kozarec toliko, da navoji primejo. Namestite zapiralnik in z vakuumsko črpalko izčrpajte zrak. S tem ustvarite vakuum v kozarcu in zaščitite živila pred propadanjem.

vakuumski pripomoček za vlaganje sadja in zelenjave
Vakuumski zapiralnik uporabite tudi za ponovno zapiranje živil v steklenih kozarcih za vlaganje. Tako jih ponovno neprepustno zaprete in podaljšate obstojnost za 4-krat.

Vakuumiranje delno porabljenih živil

Vakuumski zapiralnik lahko uporabite tudi za ponovno zapiranje vloženih živil. Z vakuumsko črpalko izčrpajte zrak in tako upočasnite kvarjenje vloženih živil; kislih kumaric, oliv, vseh vrst marmelad, rdeče pese ipd. Z vakuumskim shranjevanjem lahko podaljšate obstojnost živil za do štirikrat. Kot alternativo lahko uporabite tudi univerzalni vakuumski pokrov 3 ali vakuumske čepke Kliki pin.

Za vakuumiranje je nujno potrebna vakuumska črpalka Status

Statusov pripomoček za vlaganje deluje na vakuum. Za neprepustno zapiranje ni potrebno pritiskanje, ampak le vakuumiranje s posebno črpalko. Izbirate lahko med ročno vakuumsko črpalko ali električno vakuumsko črpalko. Če pa imate vakuumski aparat, uporabite priloženi nastavek za vakuumiranje posod in posebno funkcijo, označeno “Container” ali “Posoda”.

Zakaj vakuumirati?

Z vakuumiranjem odstranite zrak iz embalaže in s tem upočasnite oksidacijo. Hrana, ki ni v stiku s kisikom, je dlje časa (do 4x dlje) sveža in obstojna. Za vas to pomeni, da boste upočasnili kvarjenje živil v svojem gospodinjstvu in tako zavrgli manj hrane. Letno lahko prihranite kar nekaj sto evrov – več preberite v članku Vakuumiranje je cenejše kot pokvarjena hrana.

Hrano lahko vakuumirate tudi v:

Za vakuumiranje katerega koli Statusovega izdelka je nujno potrebna vakuumska črpalka ali vakuumski aparat.

zero waste shranjevanje
Želite postati “zero waste”, zato shranjujete v rabljenih kozarcih za vlaganje? Dodajte vakuum – za podaljšano obstojnost, neprepustno zapiranje in ohranjanje arom znotraj kozarca.

Uporaba vakuumskega zapiralnika

Uporaba vakuumskega zapiralnika je preprosta. Primeren je za kozarce na navoj premera 82 mm. Prostornina kozarca ni pomembna. Uporaba je enaka, če gre za zapiranje kozarcev pri pripravi ozimnice ali za ponovno zapiranje kozarcev z delno porabljenimi živili.

 1. Kozarec zaprite s primernim pokrovčkom in ga navijte – brez pretiranega naprezanja.
 2. Čez potisnite zapiralnik, tako da se tesnilo prilega kozarcu.
 3. Vakuumsko črpalko namestite v utor okrog ventila in izčrpajte zrak. Z ročno črpalko črpajte toliko časa, dokler ne začutite rahel odpor. Električna črpalka in vakuumski aparat se ustavita samodejno, ko dosežeta vnaprej nastavljen podtlak.
 4. Zapiralnik pustite na kozarcu par minut, da se izenačita podtlaka.
 5. Odstranite črpalko in nato še zapiralnik.
 6. Preverite pokrovček. Mora biti rahlo vbočen.
 7. Postopek lahko ponovite večkrat.

Slovenski izdelek

Zapiralnik za kozarce je razvit in narejen v Sloveniji.

Materiali

Zapiralnik je narejen iz trpežne plastike ABS. Tesnilo na spodnji strani in ventilček na vrhu sta silikonska. Noben material ne vsebuje BPA ali drugih potencialno škodljivih snovi.

Vzdrževanje

Zapiralnik kozarcev za vlaganje ni v stiku s hrano, zato posebno vzdrževanje ni potrebno. Po potrebi ga obrišite z vlažno, mehko krpo.

Uporaba zapiralnika je povsem enostavna in ne zahteva posebnega pritiskanja ali močnega zategovanja pokrovčkov.
 • Kozarec zaprite z ujemajočim pokrovčkom.
 • Nanj nastavite vakuumski zapiralnik kozarcev tako, da se tesnilo prilega kozarcu.
 • Vakuumsko črpalko natančno nastavite na ležišče ventila na sredini zapiralnika in izsesajte zrak, dokler ne začutite rahel odpor.
 • Po parih minutah zapiralnik previdno odstranite s kozarca.
 • Pokrovček mora biti rahlo vbočen.

Set vključuje 1 vakuumski zapiralnik

Za vakuumiranje je nujno potrebna vakuumska črpalka, ki jo je potrebno dokupiti.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi