Opis
Vakuumski aparat SV2000 je prava izbira, če potrebujete močan aparat za vakuumiranje, ki hitro in kakovostno shrani suhomesne dobrote, pridelek z vrta in ostala živila za domačo uporabo. Z uporabniku prijaznimi funkcijami in izboljšavami za enostavnejše vakuumsko pakiranje živil.
Zakaj vakuum?
Živila, shranjena v vakuumu, ostanejo sveža dlje časa, saj nimajo stika z zrakom, katerega del je tudi kisik, ki hrani bakterije. Vakuumske vrečke so neprepustne in živilsko neoporečne, zato bodo shranjena živila obdržala prvoten okus in arome. Suhomesni izdelki se ne bodo izsušili, sadje in zelenjava pa bodo obdržali vitamine in minerale. Preprečite propadanje živil in ne zavrzite truda, ki ste ga vložili v pridelovanje svojih domačih dobrot!
STATUSOV LONEC IDEJ: Poglejte, kako je Jernej iz bloga Jernej Kitchen shranil stročji fižol za okusno boranjo skozi celo leto.
SV2000: vakuumski aparat za zahtevne
SV2000 ima dvojno vakuumsko črpalko s črpalnim volumnom 22 litrov na minuto. To pomeni, da boste živila zavakuumirali hitro in enostavno, senzor za tekočino pa bo poskrbel za brezskrbno vakuumiranje občutljivih in mokrih živil, saj bo ustavil delovanje aparata v primeru neželenega vsrkavanja tekočine.

Vakuumiranje z eno samo tipko
Vakuumator je zasnovan za kar najenostavnejšo uporabo v vsakem gospodinjstvu. Funkcijo vakuumiranja izberete glede na trdoto in vlažnost živil. Za vakuumiranje suhomesnih izdelkov, oreščkov, suhega sadja in ostalih suhih in trdih živil izberite avtomatsko vakuumiranje. S pritiskom na gumb »Vakuumiranje vrečk« aparat celoten proces vakuumiranja in varjenja opravi sam.
PRIPOROČAMO: Pri vakuumiranju mastnih suhomesnih izdelkov priporočamo, da robove vrečke najprej zavihate navzven, položite živilo v vrečko in nato robove spet zavihajte nazaj.
Kako zavakuumirati občutljiva živila?
Za vakuumsko shranjevanje vlažnih in občutljivih živil, kot so jagode, maline, sveže meso ipd. uporabite funkcijo ročnega vakuumiranja. Pritisnite na gumb »Start« in ko opazite, da je izsesanega dovolj zraka oz. ko tekočina polzi proti aparatu, ustavite vakuumiranje s pritiskom na gumb »Stop«. Aparat nato sam zavari vrečko.
PRIPOROČAMO! Vlažna in mehka živila pred vakuumiranjem zamrznite za 1 do 2 uri na pladnju in jih nato vstavite v vrečke in zavakuumirajte. Tako bodo povsem ohranila svojo obliko in ne bo nevarnosti, da bi tekočina med vakuumiranjem prišla v vakuumski kanal. Če predzamrzovanje ni mogoče, vstavite med živilo in vrh vrečke papirnato brisačo, ki bo med vakuumiranjem vpila preobsežno vlago in sokove. Pazite le, da brisačka ni na mestu varjenja.
STATUSOV LONEC IDEJ: Ste vedeli, da lahko polprofesionalni vakuumski aparat SV2000 uporabljate tudi pri pripravi rolanega/ polnjenega mesa? Poglejte še kako lahko vakuumski aparat uporabljate tudi za mariniranje mesa in rib v vrečkah.
Vakuumsko shranjevanje v vakuumskih posodah Status
Stroj za vakuumiranje uporabite tudi za vsakodnevno shranjevanje ostankov kosila ter sadja in zelenjave v Statusovih vakuumskih posodah. Še posebej priporočena je uporaba posod za shranjevanje tekočin. S posebnim priključkom povežite vakuumator in posodo ter izberite funkcijo »Vakuumiranje posod«. Živila v posodah bodo zavakuumirana na primeren podtlak z le enim pritiskom na gumb.
Prostor za folijo znotraj vakuumskega aparata
Na željo dolgoletnih uporabnikov Statusovih vakuumirk smo v SV2000 vgradili prostor za folijo v roli in nož za rezanje folije. Za vas to pomeni manj skrbi z iskanjem folije in enostavno določanje dolžine vrečke.
PRIPOROČAMO! Dokupite Status Stiki obojestranski samolepilni trak in si olajšajte vakuumiranje vrečk. Vrečko enostavno prilepite na rob aparata in je ni potrebno držati. Za vas to pomeni varčevanje z vrečkami in folijo ter manj težav z gubanjem vrečke med vakuumiranjem.
Senzor proti pregrevanju aparata
Vakuumirka SV2000 je namenjena vakuumiranju večjih količin živil naenkrat. V kolikor vseeno pride do morebitnega pregrevanja, vas vakuumski aparat na to opozori s kontrolno lučko. V tem primeru aparat le postavite v hladnejši prostor in po pretečenem določenem času (ca. 1 ura) bo normalno deloval naprej.
Garancija SV2000
Vakuumski aparat SV2000 je proizveden v Sloveniji in zanj zagotavljamo dveletno garancijo.

Vakuumsko shranjena živila so obstojna do 4x dlje.

Obstojnost zamrznjenih živil v vakuumu.
Andreja Z. –
Pozdravljeni, vaš strojček za vakumiranje imamo že par let in se čudovito obnese. Zavakumiramo kar precejšnje število suhomesnatih izdelkov, kot tudi svežega mesa za zamrzovanje. Zelo dobro se obnese pa tudi pri staranju mesa. Meso zavakumiram in ga shranim v hladilnik, postopek ponovim 2 do 3x in nato meso uporabimo. Čudovito. Moram pohvaliti tudi rezalnik čebule, zelo uporaben tudi za rezanje zelenjave.
Gianfranco B. –
Odlični izdelki! Aparat SV2000 z dvojno vakuumsko črpalko je res dober!
Vesna Uršej –
Enostaven za uporabo in zelo zmogljiv. Imam ga že 15 let in nobene reklamacije na njem.
Enostaven za uporabo in zelo zmogljiv. Imam ga že 15 let in nobene reklamacije na njem.
Da
15 let