(3 mnenja strank)

Vakuumski aparat SV2000

Vakuumski aparat SV2000 je prava izbira za gospodinjstva, kjer vakuumirate vsakodnevno in večje količine živil naenkrat (koline, pridelek z vrta), zato potrebujete zmogljivo vakumirko, ki delo opravi hitro, živila pa shrani kvalitetno. Za meso in ribe, sadje in zelenjavo, oreščke in sir – možnosti je nešteto!

170.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Senzor tekočine
Enostavna uporaba
Dvojna črpalka
Podtlak -800 mbar

Dodatki k izdelku

Garancija

Do 5 let garancije na izdelek.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vakuumski aparat SV2000 je prava izbira, če potrebujete močan aparat za vakuumiranje, ki hitro in kakovostno shrani suhomesne dobrote, pridelek z vrta in ostala živila za domačo uporabo. Z uporabniku prijaznimi funkcijami in izboljšavami za enostavnejše vakuumsko pakiranje živil.

Zakaj vakuum?

Živila, shranjena v vakuumu, ostanejo sveža dlje časa, saj nimajo stika z zrakom, katerega del je tudi kisik, ki hrani bakterije. Vakuumske vrečke so neprepustne in živilsko neoporečne, zato bodo shranjena živila obdržala prvoten okus in arome. Suhomesni izdelki se ne bodo izsušili, sadje in zelenjava pa bodo obdržali vitamine in minerale. Preprečite propadanje živil in ne zavrzite truda, ki ste ga vložili v pridelovanje svojih domačih dobrot!

STATUSOV LONEC IDEJ: Poglejte, kako je Jernej iz bloga Jernej Kitchen shranil stročji fižol za okusno boranjo skozi celo leto.

SV2000: vakuumski aparat za zahtevne

SV2000 ima dvojno vakuumsko črpalko s črpalnim volumnom 22 litrov na minuto. To pomeni, da boste živila zavakuumirali hitro in enostavno, senzor za tekočino pa bo poskrbel za brezskrbno vakuumiranje občutljivih in mokrih živil, saj bo ustavil delovanje aparata v primeru neželenega vsrkavanja tekočine.

vakuumski aparat SV200 vakuumiranje svežega mesa
Vakuumsko shranjeno meso je zaščiteno pred ožigom zaradi zamrznitve.

Vakuumiranje z eno samo tipko 

Vakuumator je zasnovan za kar najenostavnejšo uporabo v vsakem gospodinjstvu. Funkcijo vakuumiranja izberete glede na trdoto in vlažnost živil. Za vakuumiranje suhomesnih izdelkov, oreščkov, suhega sadja in ostalih suhih in trdih živil izberite avtomatsko vakuumiranje. S pritiskom na gumb »Vakuumiranje vrečk« aparat celoten proces vakuumiranja in varjenja opravi sam.

PRIPOROČAMO: Pri vakuumiranju mastnih suhomesnih izdelkov priporočamo, da robove vrečke najprej zavihate navzven, položite živilo v vrečko in nato robove spet zavihajte nazaj.

Kako zavakuumirati občutljiva živila?

Za vakuumsko shranjevanje vlažnih in občutljivih živil, kot so jagode, maline, sveže meso ipd. uporabite funkcijo ročnega vakuumiranja. Pritisnite na gumb »Start« in ko opazite, da je izsesanega dovolj zraka oz. ko tekočina polzi proti aparatu, ustavite vakuumiranje s pritiskom na gumb »Stop«. Aparat nato sam zavari vrečko.

PRIPOROČAMO! Vlažna in mehka živila pred vakuumiranjem zamrznite za 1 do 2 uri na pladnju in jih nato vstavite v vrečke in zavakuumirajte. Tako bodo povsem ohranila svojo obliko in ne bo nevarnosti, da bi tekočina med vakuumiranjem prišla v vakuumski kanal. Če predzamrzovanje ni mogoče, vstavite med živilo in vrh vrečke papirnato brisačo, ki bo med vakuumiranjem vpila preobsežno vlago in sokove. Pazite le, da brisačka ni na mestu varjenja.

STATUSOV LONEC IDEJ: Ste vedeli, da lahko polprofesionalni vakuumski aparat SV2000 uporabljate tudi pri pripravi rolanega/ polnjenega mesa? Poglejte še kako lahko vakuumski aparat uporabljate tudi za mariniranje mesa in rib v vrečkah.

Vakuumsko shranjevanje v vakuumskih posodah Status

Stroj za vakuumiranje uporabite tudi za vsakodnevno shranjevanje ostankov kosila ter sadja in zelenjave v Statusovih vakuumskih posodah. Še posebej priporočena je uporaba posod za shranjevanje tekočin. S posebnim priključkom povežite vakuumator in posodo ter izberite funkcijo »Vakuumiranje posod«. Živila v posodah bodo zavakuumirana na primeren podtlak z le enim pritiskom na gumb.

Prostor za folijo znotraj vakuumskega aparata

Na željo dolgoletnih uporabnikov Statusovih vakuumirk smo v SV2000 vgradili prostor za folijo v roli in nož za rezanje folije. Za vas to pomeni manj skrbi z iskanjem folije in enostavno določanje dolžine vrečke.

PRIPOROČAMO! Dokupite Status Stiki obojestranski samolepilni trak in si olajšajte vakuumiranje vrečk. Vrečko enostavno prilepite na rob aparata in je ni potrebno držati. Za vas to pomeni varčevanje z vrečkami in folijo ter manj težav z gubanjem vrečke med vakuumiranjem.

Senzor proti pregrevanju aparata

Vakuumirka SV2000 je namenjena vakuumiranju večjih količin živil naenkrat. V kolikor vseeno pride do morebitnega pregrevanja, vas vakuumski aparat na to opozori s kontrolno lučko. V tem primeru aparat le postavite v hladnejši prostor in po pretečenem določenem času (ca. 1 ura) bo normalno deloval naprej.

Garancija SV2000

Vakuumski aparat SV2000 je proizveden v Sloveniji in zanj zagotavljamo dveletno garancijo.

Vakuumsko shranjena živila so obstojna do 4x dlje.

Obstojnost zamrznjenih živil v vakuumu.

Za lažje vakuumiranje in boljši izkoristek folije, v vakuumirko namestite Status Stiki, ki ga dokupite v spletni trgovini.

Prikaz namestitve lepilnega traku Status Stiki. na vakuumskem aparatu SV2000
Namestitev obojestranskega lepilnega traku Status Stiki.

 

 

 

 

 

 

Shranjevanje suhomesnih izdelkov in ostalih čvrstih živil
 • Odrežite kos folije v roli primerne dolžine glede na živilo, ki ga želite zavakuumirati.
 • Napolnjeno vrečko položite na delovno površino pred aparatom in jo potegnite v vakuumski kanal, da se odprtina vrečke dotakne mejnika v sredini vakuumskega kanala.
 • Zaprite in zaklenite aparat s pritiskom na številko 1 in 2 na pokrovu aparata. Pritisnite tipko Vakuumiranje vrečke. Vrečka bo samodejno vakuumirana in zavarjena.
Prikaz rezanja folije pri srebrno-sivem aparatu za vakuumiranje SV2000 z vgrajenim rezilom.
Odrežite kos folije v roli primerne dolžine glede na živilo, ki ga želite zavakuumirati.

 

 

 

 

 

 

Vakuumiranje in varjenje živil, občutljivih na pritisk s funkcijo ročnega vakuumiranja
 • Napolnjeno vrečko položite na delovno površino pred aparatom in jo potegnite v vakuumski kanal, da se odprtina vrečke dotakne mejnika v sredini vakuumskega kanala.
 • Zaprite in zaklenite aparat s pritiskom na številko 1 in 2 na pokrovu aparata. Pritisnite tipko Vakuumiranje vrečke/Start/Stop.
 • Pozorno opazujte, kaj se dogaja z živilom in ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka, ustavite aparat s pritiskom na isto tipko Start/Stop.
SV2000 ročno vakuumiranje lososa
Ročno vakuumiranje vlažnih in občutljivih živil.

 

 

 

 

 

Vakuumiranje vakuumskih posod in pokrovov
 • Osnovna oprema aparata je tudi cev s priključkom za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod in pokrovov. Odprtino cevi nastavite na priključek, ki se nahaja na vakuumskem kanalu aparata.
 • Cev s priključkom potisnite na ventil izbrane vakuumske posode.
 • Aktivirajte stikalo Vakuumiranje posod.
 • Vakuumski aparat je programiran tako, da se pri doseženem prednastavljenem podtlaku sam izklopi.
Srebrno-siv aparat za vakuumiranje SV2000, prikaz vakuumiranja posode s posebno cevko.
Za vakuumiranje katerega koli volumna Statusovih vakuumskih posod uporabite funkcijo “Vakuumiranje posode”.

 

1

Bogat začetni set SV2000

Vključena je tudi cevka za vakuumiranje posod.

2

Foliji v roli in vakuumske vrečke

Folija v roli 200 x 1500 mm Folija v roli 280 x 1500 mm 3 vrečke 200 x 280 mm 3 vrečke 280 x 360 mm

3

Nož za rezanje folije

Uporabite ga za enostavnejše rezanje folije.

Mnenja strank

 1. Andreja Z.

  Pozdravljeni, vaš strojček za vakumiranje imamo že par let in se čudovito obnese. Zavakumiramo kar precejšnje število suhomesnatih izdelkov, kot tudi svežega mesa za zamrzovanje. Zelo dobro se obnese pa tudi pri staranju mesa. Meso zavakumiram in ga shranim v hladilnik, postopek ponovim 2 do 3x in nato meso uporabimo. Čudovito. Moram pohvaliti tudi rezalnik čebule, zelo uporaben tudi za rezanje zelenjave.

 2. Gianfranco B.

  Odlični izdelki! Aparat SV2000 z dvojno vakuumsko črpalko je res dober!

 3. Vesna Uršej

  Enostaven za uporabo in zelo zmogljiv. Imam ga že 15 let in nobene reklamacije na njem.

  Enostaven za uporabo in zelo zmogljiv. Imam ga že 15 let in nobene reklamacije na njem.

  Da

  15 let

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije420 × 240 × 165 mm
Barva

bela, srebrno-siva

Črpalni volumen

Dolžina vakuumskega kanala

280 mm

Motor

230 V AC (izmenični elektromotor)

Podtlak

-800 mbar

Vrsta črpalke

Dolžina

385 mm

Kanal za nož

da

Prostor za folijo v roli

da

Širina

235 mm

Višina

93 mm

Integriran nož

da

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi