Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vakuumski aparat Minivac

Vakuumski aparat Minivac je najboljši asistent v gospodinjstvu vsake urbane družine. Statusova najmanjša vakuumirka je idealna za vse, ki ne vakuumirate pogosto, vendar vseeno želite kakovostno shraniti živila. Na pultu zavzame manj prostora kot posoda za kruh, pospravite ga kar v predal.

59.00

-
+
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Maksimalno izkoriščen prostor
Drugi proizvajalec
Podtlak -550 mbar

Garancija

Do 5 let garancije na izdelek.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

98 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Potrebujete vakuumski aparat, s katerim bi občasno shranili manjše količine domače zelenjave, ki jo dobite od sorodnikov? Iščete kompaktno vakuumirko, ki jo boste lahko pospravili kar v predal, ko ne bo v uporabi? Ali pa mogoče želite pred vlago zavarovati neživilske izdelke in vam niso pomembne dodatne funkcije, kot je vakuumiranje posod. Aparat za vakuumiranje Minivac je prava izbira v primeru, ko ne vakuumirate pogosto, vendar vseeno ne pristajate na kompromise pri shranjevanju živil. Pomembno vam je, da aparat za vakuumiranje delo opravi kakovostno in ne zavzema preveč prostora v kuhinji.

Zakaj vakuumirati?

S shranjevanjem v vakuumskih vrečkah preprečite dostop kisika, ki povzroča oksidacijo in s tem gnitje, plesen ter izgubo arome in okusa. Vakuumsko shranjevanje živil je najboljša izbira, ko želite hrano zavarovati pred propadanjem, a ne želite spreminjati njenega okusa, kot se to zgodi pri vlaganju zelenjave ali kuhanju marmelad iz sadja. Ne samo, da se v vakuumu obstojnost živil podaljša do štirikrat, ampak se tudi hranljive vrednosti ohranijo veliko bolje. Za vas to poleg manj zavržene hrane pomeni, da uživate tudi kakovostnejša živila z več vitamini.

vakuumiranje sira z vakuumskim aparatom Minivac
Minivac je odlična izbira za urbane družine, enočlanska gospodinjstva in vse ostale, ki potrebujejo majhen ter priročen vakuumski aparat.

Kako najbolje shraniti domače sadje in zelenjavo?

Zavakuumirajte domače češnje in slive ter sredi zime obudite spomine na poletje s slastnimi sadnimi kolači ali smutiji. Obilica zelenjave, ki jo babica pridela na svojem vrtu na vasi, je prava zaloga vitaminov, ki jih telo potrebuje v hladnih zimskih dneh. Izkoristite prednosti vakuuma in kakovostno shranite dragocene domače pridelke. V vakuumskih vrečah Status bodo babičina zelenjava in dedkove salame ohranile vse svoje hranljive snovi in arome, ki vam bodo obudile spomine na otroške dni, ko ste počitnice preživljali na vasi.

Najmanjši vakuumski aparat

Vakuumski aparat Minivac je primeren tudi za uporabo v zidanici, počitniški hiši ali na vikendu. Kompaktna oblika vakumirke vam omogoča, da ga kamorkoli vzamete s seboj, ko pa ga ne potrebujete več, ga pospravite kar v predal, kjer bo počakal do naslednje pošiljke domačih dobrot z vasi.

Vakuumski aparat Minivac je primerna za shranjevanje vseh vrst živil

Kljub mini dizajnu ima aparat za vakuumiranje Minivac funkciji avtomatskega in ročnega vakuumiranja, s katerima boste vakuumsko shranili tako mehka in vlažna kot suha in čvrsta živila.

Avtomatsko vakuumiranje uporabite za shranjevanje suhih salam, oreščkov, fižola, korenčka ipd. Vrečko namestite v vakuumski kanal, pritisnite gumb »VAC Seal« in aparat bo vrečko samodejno zavakuumiral in zavaril. Zavakuumirana živila so zdaj zaščitena pred propadanjem in izgubo arome ter pripravljena za v shrambo ali zamrzovalnik.

Minivac od blizu
Minivac odlikujeta kompakten dizajn in preprosta uporaba.

Pri shranjevanju mehkih in vlažnih živil, kot so jagode, sveže meso, gobe ipd. s funkcijo ročnega vakuumiranja preprečite poškodbe živil in vsrkavanje tekočine v aparat. Vrečko z živilom namestite v vakuumski kanal in pritisnite »VAC Seal«. Pozorno spremljajte potek vakuumiranja. Ko opazite, da tekočina polzi proti aparatu, prekinite izsesavanje zraka s pritiskom na gumb »Seal«, ki bo prekinil črpanje zraka in vrečko zavaril.

Še enostavnejše vakuumiranje

Uporaba vakuumirke Minivac je poenostavljena s tem, da nima mehanizmov za zaklepanje in je dovolj le, da med procesom vakuumiranja pritisnete na označeni mesti na pokrovu aparata. Za vas to pomeni en korak manj pri vakuumskem shranjevanju živil.

Pritiskanje z rokami na pokrov Status Minivac.
Za vsakodnevno vakuumiranje živil za sprotno uporabo.

Lažja namestitev vrečke in manjši neuporabljen rob

Uporabite obojestranski lepilni trak Status Stiki, da si olajšate nameščanje vakuumske vrečke v vakuumski kanal. Vrečka bo ostala na mestu in ne bo vam treba skrbeti, da bi se med vakuumiranjem nagubala.

Avtomatsko vakuumiranje je primerno za vakuumiranje suhih in trdih živil, kot so salame, oreščki, testenine, korenček ipd.
 • Vstavite živilo v vrečko. Vrečka naj bo vsaj 5 cm daljša kot prostor, ki ga zavzame živilo. Bodite pozorni, da so notranji robovi folije čisti, suhi in brez ostankov hrane.
 • Odprti rob vrečke nastavite v sredino vakuumskega kanala in preverite, da vrečka ni nagubana.
 • Zaprite pokrov aparata, pritisnite na označena mesta (PRESS AND HOLD) in tipko VAC Seal. Pokrov držite pritisnjen z obema rokama na označenima mestoma še nekaj sekund.
 • Vrečka bo samodejno zavakuumirana in zavarjena. Moč sesanja bo poskrbela, da bo pokrov med delovanjem v zaprti legi. V času, ko aparat vari, sveti lučka Seal.
 • Po končanem vakuumiranju počakajte, da pokrov popusti ali ga ročno odklenite s pritiskom gumba za odklepanje pokrova in preverite zavakuumirano vrečko. Zavarjeni rob mora biti gladek in čist.
Ročno vakuumiranje je namenjeno vakuumiranju mehkih in občutljivih živil, kot so sadje, solata, gobe, kruh in pekarski izdelki.
 • Živilo previdno vstavite v vrečko. Priporočamo, da pri tem zavihate robove vrečk in s tem preprečite, da se umažejo. Rob vrečke naj bo vsaj 5 cm daljši kot prostor, ki ga zavzame živilo, saj boste tako lažje nadzorovali premikanje tekočine.
 • Odprti rob vrečke z živilom nastavite v sredino vakuumskega kanala in preverite, da vrečka ni nagubana.
 • Zaprite pokrov aparata, pritisnite na označena mesta (PRESS AND HOLD) in tipko VAC Seal. Pokrov držite pritisnjen z obema rokama na označenima mestoma še nekaj sekund.
 • Ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka (preden poškodujete mehka živila ali ko vidite, da začne tekočina iz živil polzeti proti aparatu) pritisnite tipko Seal, da vrečko zavarite. Med varjenjem sveti lučka Seal.
 • Preverite zavarjeni rob, ki mora biti raven in enakomeren.
Dve roki na pokrovu Minivaca, vakuumiranje lososa.
Minivac omogoča tudi vakuumiranje občutljivih živil.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije465 × 900 × 120 mm
Črpalni volumen

Motor

12 V DC (enosmerni elektromotor)

Dolžina vakuumskega kanala

280 mm

Podtlak

-550 mbar

Vrsta črpalke

Barva

bela

Dolžina

395 mm

Širina

81,5 mm

Višina

57 mm

Prostor za folijo v roli

ne

Kanal za nož

ne

Integriran nož

ne

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi