Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Vakuumski aparat HomeVac HV500

Vakuumski aparat HomeVac HV500 brez seta vakuumskih pripomočkov je idealen za vse, ki želite kakovostno shraniti hrano tekom celega leta – živila za zamrzovanje, suho meso za daljšo obstojnost, vsakodnevno shranjevanje ostankov kosil, sira in salame. Aparat je primeren tudi za občasno vakuumiranje večjih količin živil (koline, ozimnica).

125.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 125 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Prodajna uspešnica
Enostavna uporaba
Podtlak -750 mbar
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vakuumski aparat HomeVac HV500 je najbolj prodajan Statusov vakuumski aparat za vsakodnevno shranjevanje hrane in ga je sedaj mogoče dobiti tudi brez seta vakuumskih pripomočkov in posod.

Vakuumski aparat Homevac HV500 brez seta posod

Status Homevac je namenjen vsakodnevnemu vakuumiranju manjših količin živil – preostanek obrokov, prigrizki, sir, salama, sadje in zelenjava – kljub temu pa je dovolj močan tudi za vakuumiranje suhomesnih izdelkov in svežega mesa od kolin ter zelenjave z domačega vrta. Aparat je majhen, zato boste zanj zagotovo lahko našli mesto na kuhinjskem pultu, kjer ga boste imeli vedno pri roki.

Vakuumsko shranjevanje s HV500 je enostavno!

Aparat za vakuumiranje HV500 je enostaven za uporabo in primeren za vakuumiranje vseh vrst živil. Ima tri funkcije vakuumiranja, kar za vas pomeni samo pritisk na gumb.

Automatsko vakuumiranje uporabite, ko vakuumsko pakirate čvrsta in suha živila kot so suhomesni proizvodi, plodovi različnih oreščkov, grah i trdi siri. Vrečko z živili namestite v vakuumski kanal in pritisnite gumb »vakuumiranje vrečke«. Aparat bo izsesal zrak iz vrečke na podtlak – 750 mbar, na koncu pa bo vrečko še samodejno zavaril. Proces bo tako zaključen, živila pa primerna za skladiščenje v hladni kleti ali zamrzovalniku.

Za vakuumiranje vlažnih in mehkih živil kot so sveže meso, maline, gobice, breskve in podobno uporabite funkcijo ročnega vakuumiranja in obvezno zaklenite pokrov. V tem primeru spremljajte postopek črpanja zraka iz vakuumske vrečke in ga s pritiskom na gumb »Stop« ustavite, ko opazite, da se tekočina iz živila približuje aparatu ali ko opazite, da se bo živilo zmečkalo. Aparat samodejno dokonča proces z varjenjem vrečke. Tudi v tem primeru bo delo opravljeno enostavno in hitro, zahteva le malo več vaše pozornosti.

Funkcija vakuumiranja posod se uporablja za avtomatsko vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod na prednastavljen podtlak. Zadostuje le pritisk na tipko »Posoda«.

Zakaj izbrati vakuumski aparat HomeVac HV500?

Želite kvalitetno shraniti zelenjavo, ki ste jo vzgojili sami na domačem vrtu? Mogoče kakovostno lokalno pridelano hrano kupujete na bližnji tržnici in bi radi ohranili njeno svežino in vsa hranila? V primeru, da je vaše vodilo pri pripravi obrokov za vašo družino »zdravo, lokalno, sezonsko«, potem je vakumirka Status HV500 prava izbira za vaše gospodinjstvo.

Živila za vakuumiranje

Vakuumiranje ni namenjeno samo shranjevanju suhomesnih proizvodov od kolin. Vakuumskega shranjevanja se lahko poslužite, ko želite podaljšati obstojnost vseh živil v hladilniku (sir, salama, ostanki obrokov, narezano sadje in zelenjava, očiščena solata) in shrambi (orehi, suho sadje, čaji, kava, moka, žitarice …). Z njim boste podaljšali svežino hrane in posledično manj hrane zavrgli. Poleg tega pa boste ohranili hranljivo vrednost in vitamine.

Homevac: vakuumiranje kostanjev
Na blogu 220°poševno lahko preverite najboljši način shranjevanje kostanjev.

Kako deluje vakuum?

Z vakuumiranjem odstranite kisik, ki je hrana bakterijam, zato se propadanje hrane upočasni. Če ni oksidacije, za katero je potreben kisik, potem ni niti nema ni gnitja, plesni, žaltavosti in izgube barve in arome. To za vas pomeni daljšo obstojnost kupljenih živil in prihranek denarja pri nakupu sadja in zelenjave. Obstojnost živil se v vakuumu podaljša za 4-krat.

vakuumiranje mesnih kroglic z vakuumskim aparatom HomeVac 500
Vakuumiranje mesnih kroglic z vakuumskim aparatom HomeVac 500.

Z vakuumiranjem skrajšajte čas priprave obrokov

Izkoristite prednosti vakuumskega shranjevanja za pripravo jedi vnaprej. Skuhajte večje količine juhe ali omak in jih zavakuumirajte. Hranljive jedi polnega okusa bodo v hladilniku počakale tudi teden dni ali več mesecev v zamrzovalni skrinji, vi pa boste lahko svoji družini ponudili domač in zdrav obrok, tudi ko imate za kuhanje stisko s časom ali vas čaka še kopica opravil.

vakumski aparat Status HV500 vakumiranje svežega mesa
Tudi vlažna živila lahko shranite varno, brez da bi aparat potegnil tekočino – le ročno funkcijo uporabite.

Kako najboljše shraniti ostanke večjih pojedin?

Radi kuhate za svojo družino in večkrat povabite koga na obisk? Se vam v tako velikokrat zgodi, da nekaj hrane ostane? Ni treba, da preostanek jedi s praznovanj ali bolj slavnostnih kosil roma v smeti ali na kompost. Zavakuumirajte jih in si jih privoščite zvečer ter naslednji dan za malico v službi. Zagotovo bo to bolj zdrava in okusnejša izbira kot sendvič iz avtomata. S funkcijo vakuumranja posod shranite hrano v vakuumske posode Status. Nekatere jedi lahko tudi “reciklirate“, torej uporabite ponovno pri pripravi drugih jedi.

vakuumski aparat HV500 - vakuumiranje posod
S pomočjo aparata lahko vakuumirate tudi vakuumske posode.

Kupujte pametno!

S premišljenim nakupovanjem lahko veliko prihranite. Tudi če živite v majhnem gospodinjstvu, lahko izkoristite ugodne ponudbe velikih pakiranj hrane. Kupite XXL pakiranja moke, žit, testenin, kave ali mesa in jih vakuumsko zapakirajte v manjše porcije. Rok uporabnosti živil se u vakuumu podaljša do štirikrat, vi pa boste poleg denarja prihranili tudi čas, ki bi ga namenili nakupovanju. 

Rešitev za še enostavnejše rokovanje z vakuumskim aparatom

Da bi vam delo z aparatom za vakuumiranje še olajšali, smo razvili in patentirali rešitev za lažje nameščanje vrečke v vakuumski kanal vakuumirke. Obojestranski lepilni trak Status Stiki lahko nalepite na skoraj vse aparate za vakuumsko pakiranje. Imeli boste manj težav z mečkanjem vrečke pri pripravi na proces vakuumiranja ali varjenja, poleg tega pa boste opazili še prihranek pri dolžini vrečk, ki jih naredite sami iz folije v roli. Status Stiki lahko kupite le v naši spletni in fizični trgovini.

Homevac HV500: varnostne rešitve

Preventivni zbirnik tekočine zaščiti elektroniko aparata pred neželeno tekočino. Če se vam zgodi, da aparat posesa manjšo količino tekočine, ga takoj izključite iz elektrike in izpraznite posodico na spodnji strani aparata. Ko posodico in vakuumski kanal očistite in osušite, lahko nadaljujete z vakuumiranjem. Če aparat posrka veliko tekočine, je potreben servis vakuumirke. V tem primeru nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 18 38 med 7. in 15. uro.

Vakuumski aparat HV500 je razvit in narejen v Sloveniji, EU. Aparat ima 2 leti garancije.

Funkcija avtomatskega vakuumiranja za čvrsta in suha živila
  • Aparat aktivirate, ko ga vključite v elektriko.
  • Iz folije v roli najprej naredite vrečko. Odrežite primerno dolžino, namestite rob na varilni trak, zaprite aparat i pritisnite tipko Varjenje.
  • Živilo vstavite v vrečko, zaprite aparat in pritisnite Vakuumiranje vrečke.
Za občutljivo hrano in živila, ki vsebujejo veliko vode (kumare, kislo zelje, sveže meso ipd.) uporabite ročno funkcijo in zaklepanje pokrova ob straneh
  • Živilo vstavite v vrečko, postavite v vakuumski kanal in zaklenite pokrov. Pritisnite Vakuumiranje vrečke/Start.
  • Ko vidite, da je izsesanega dovolj zraka, pritisnite isto tipko Stop.
  • Aparat odklenite in hrana je pripravljena za zamrzovanje.
Vakuumiranje ostalih vakuumskih pripomočkov (posod, pokrova, vrča …) s HomeVacom
  • Cevko namestite na vakuumski aparat, njen zvonasti del pa na ventil vakuumske posode.
  • Pritisnite Vakuumiranje posude. Proces se samodejno zaustavi, ko je v posodi dovolj podtlaka.

1

Vakuumski aparat

Vakuumski aparat HomeVac HV500 z avtomatsko in ročno funkcijo vakuumiranja.

2

Vakuumske vrečke in folije v roki

1 ožja folija v roli (200 x 1500 mm), 1 širša folija v roli (280 x 1500 mm), 3 manjše vrečke (200 x 280 mm), 3 večje vrečke (280 x 360 mm).

3

Priključek

Priključek za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod, vrča in pokrovov ter drugih vakuumskih pripomočkov.

4

Nožek za rezanje folije v roli

Oster in kompakten ter varen nož za rezanje folije v roli.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dolžina vakuumskega kanala

280 mm

Črpalni volumen

Podtlak

-750 mbar

Dolžina

340 mm

Širina

170 mm

Višina

90 mm

Vrsta črpalke

Integriran nož

ne

Kanal za nož

ne

Prostor za folijo v roli

ne

Motor

230 V AC (izmenični elektromotor)

Barva

bela

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi