Opis
Vas skrbi, da je vakuumiranje preveč zahtevno? Preizkusite vakuumski aparat Status Familyvac in zagotavljamo vam, da vam bo žal, ker ga niste kupili že prej! Tako preprostega recepta za manj zavržene hrane še niste preizkusili.
Zakaj priporočamo vakuumsko shranjevanje hrane?
Vakuumiranje je edini naravni način podaljševanja obstojnosti hrane, brez da bi posegali v izvirno stanje živil. Z odstranjevanjem kisika preprečite razvoj bakterij, ki povzročajo propadanje, gnitje, izgubo okusa in arome. Z vakuumskim shranjevanjem lahko prihranite čas in denar na več načinov ter kljub temu jeste kvalitetnejša živila.

Zavrzite manj živil in prihranite do 300 € letno
Rok trajanja živil se v vakuumu podaljša za štirikrat! Vakuumirajte živila za vsakdanjo uporabo in tudi tista, ki so namenjena dolgotrajnemu shranjevanju. Narezek bo namesto tri dni užiten kar 8 dni, sveže meso namesto dveh kar šest dni, sir pa bo v vakuumu okusen do 35 dni. Zavakuumiranim živilom v zamrzovalniku se rok trajanja podaljša do kar treh let.
Nakupujte sveža živila le enkrat tedensko
Meso, sadje, solato in ostalo zelenjavo lahko kupite enkrat tedensko in jih shranite v vakuumu – v vakuumskih vrečkah ali posodah. S tem jim podaljšate svežino in si prihranite večkrat tedenski obisk trgovin. Hranljive vrednosti in vitamini se v vakuumu ohranijo, zato vam ni treba skrbeti za kakovost živil.
Kupite večja, ugodnejša pakiranja
Nakupujte preudarno in prihranite! Kupite večja, XXL pakiranja živil, ki so cenovno ugodnejša in jih vakuumsko shranite v manjše paketke. Ne samo da bo nižja številka na računu, ampak boste imeli tudi zalogo živil in ne bo vam treba skrbeti za sprotno kupovanje prigrizkov, testenin, kave, riža, kosmičev ipd.
Pripravite obroke v naprej
Kljub temu, da ste zaposleni in imate veliko obveznosti, vam ni treba pristati na kompromise pri kakovosti prehranjevanja. Sebi in svoji družini lahko zagotovite zdrave in okusne obroke vsak dan! Pripravite večje količine jedi in jih vakuumsko shranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Čez teden jed le odmrznite in po potrebi skuhajte še prilogo. Okusi in arome se bodo v vakuumu popolnoma obdržali.
Ne zavrzite ostankov
Ne shranjujete ostankov jedi, ker ne marate okusa postane hrane? Vakuumsko shranjevanje upočasnjuje oksidacijo, zato se okusi in arome shranjenih živil ne spremenijo. Zavakuumirajte ostanke kosila in si jih privoščite naslednji dan (ali čez tri dni) za malico. Izberite domač obrok pred nezdravimi, procesiranimi živili iz avtomata.
Zamrznite sezonska živila
Izkoristite bogato ponudbo sadja in zelenjave, ko so v sezoni in cenejši, ter jih vakuumsko shranite in zamrznite. Tako boste svojim domačim zagotovili kar se da največ vitaminov in najboljši okus tudi v mrzlih dneh, ko ni na voljo sveže, lokalne zelenjave in sadja.
Pridobite več prostora v zamrzovalni skrinji
Vakuumsko pakirana živila ne obdaja zrak, zato zavzamejo manj prostora in se jih da lepše zložiti ter optimalno izkoristiti prostor v zamrzovalniku. Vakuumske vrečke Status so najdebelejše na trgu in zagotavljajo neprepustnost ter preprečujejo ožig zaradi zamrznitve.

Jagode brez priokusa čebule
Ker v vakuumu ni zraka, tudi ni možno mešanje vonjav. Aromatična živila shranite v vakuumu in preprečite, da bi se neprijeten vonj širil po hladilniku in zamrzovalniku. Če ste navdušeni nabiralec gob, potem ste najbrž že izkusili, kakšen učinek imajo zamrznjeni jurčki na vašo skrinjo.
Vakuumski aparat Familyvac FV500: prednastavljene funkcije za res enostavno vakuumiranje vseh vrst živil
Uporaba aparata za vakuumiranje in varjenje folije FV500 je zares preprosta. Najpogosteje uporabljamo funkcijo avtomatskega vakuumiranja. Ta je primerna za neobčutljiva živila, kot so suhomesni izdelki, trda in suha zelenjava, oreščki ipd. Za vas to pomeni, da vrečko le namestite v aparat in pritisnete tipko »Vakuumiranje vrečke«, aparat pa vrečko zavakuumira na podtlak -650 mbar in neprepustno zavari.
Vakuumiranje svežega mesa
Funkcijo ročno vakuumiranje pa uporabite za vakuumiranje živil, pri katerih obstaja možnost, da bi se živilo med vakuumiranjem poškodovalo ali da bi aparat posesal tekočino. Takšna živila so: sveže meso, mehka zelenjava in sadje, gobe in pekovski izdelki. V tem primeru s pritiskom na tipko »Stop« sami ustavite vakuumiranje, ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka. Aparat nato vrečko tudi zavari.
Kaj se zgodi, če vakumirka posesa tekočino?
V kolikor se vam zgodi, da stroj za vakumiranje posesa tekočino, bodite brez skrbi, saj ima Familyvac preventivni zbirnik tekočine. Ta je namenjen zbiranju manjših količin tekočine, ki zaide v aparat. Ko se to zgodi, aparat izklopite iz elektrike ter izpraznite in osušite posodico na dnu aparata. Takoj lahko nadaljujete z vakuumiranjem.
Vakuumski aparat Familyvac FV500: vakuumiranje tekočih živil
Sokovi, juhe, omake in živila z veliko tekočine niso primerni za shranjevanje v vakuumskih vrečkah. Za njihovo shranjevanje uporabite vakuumske posode, vakuumski vrč ali univerzalne vakuumske pokrove Status in funkcijo »Vakuumiranje posod«. S pritiskom na gumb bo aparat izsesal zrak in ustvaril primeren podtlak.
Vakuumski aparat Familyvac FV500: vgrajeni prostor za folijo
Vgrajeni prostor za folijo služi lažji izdelavi vreč za vakuumiranje. Odmerite potrebno dolžino, odrežite in zavarite spodnji rob. Vrečka je pripravljena za živilo, vi le izberite primerno nastavitev vakuumiranja in delo je končano.
Simon B. –
Imam doma kar nekaj posod že nekaj let in še zmeraj odlično stisne. Uporabljam tudi mašinco za vakumirat super zadeva za domačo uporabo…