Vakuumski aparat Familyvac FV500

Vakuumski aparat FV500 je prava izbira za manjše družine, ki želite na enostaven način prihraniti pri nakupovanju živil, vendar ne sprejemate kompromisov glede kakovosti kupljenih dobrot. Vakuumirajte in prihranite ter jejte bolj zdravo!

92.00

Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Enostavna uporaba
Podtlak -650 mbar

Garancija

Do 5 let garancije na izdelek.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

98 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Vas skrbi, da je vakuumiranje preveč zahtevno? Preizkusite vakuumski aparat Status Familyvac in zagotavljamo vam, da vam bo žal, ker ga niste kupili že prej! Tako preprostega recepta za manj zavržene hrane še niste preizkusili.

Zakaj priporočamo vakuumsko shranjevanje hrane?

Vakuumiranje je edini naravni način podaljševanja obstojnosti hrane, brez da bi posegali v izvirno stanje živil. Z odstranjevanjem kisika preprečite razvoj bakterij, ki povzročajo propadanje, gnitje, izgubo okusa in arome. Z vakuumskim shranjevanjem lahko prihranite čas in denar na več načinov ter kljub temu jeste kvalitetnejša živila.

Vakuumski aparat FV500 deska za rezanje živil, kruh, zavakuumiran sir in paradižnik
Vakuumirka Status FamilyVac se izvrstno obnese pri vsakodnevnem shranjevanju živil.

Zavrzite manj živil in prihranite do 300 € letno

Rok trajanja živil se v vakuumu podaljša za štirikrat! Vakuumirajte živila za vsakdanjo uporabo in tudi tista, ki so namenjena dolgotrajnemu shranjevanju. Narezek bo namesto tri dni užiten kar 8 dni, sveže meso namesto dveh kar šest dni, sir pa bo v vakuumu okusen do 35 dni. Zavakuumiranim živilom v zamrzovalniku se rok trajanja podaljša do kar treh let.

Nakupujte sveža živila le enkrat tedensko

Meso, sadje, solato in ostalo zelenjavo lahko kupite enkrat tedensko in jih shranite v vakuumu – v vakuumskih vrečkah ali posodah. S tem jim podaljšate svežino in si prihranite večkrat tedenski obisk trgovin. Hranljive vrednosti in vitamini se v vakuumu ohranijo, zato vam ni treba skrbeti za kakovost živil.

Kupite večja, ugodnejša pakiranja

Nakupujte preudarno in prihranite! Kupite večja, XXL pakiranja živil, ki so cenovno ugodnejša in jih vakuumsko shranite v manjše paketke. Ne samo da bo nižja številka na računu, ampak boste imeli tudi zalogo živil in ne bo vam treba skrbeti za sprotno kupovanje prigrizkov, testenin, kave, riža, kosmičev ipd.

Pripravite obroke v naprej

Kljub temu, da ste zaposleni in imate veliko obveznosti, vam ni treba pristati na kompromise pri kakovosti prehranjevanja. Sebi in svoji družini lahko zagotovite zdrave in okusne obroke vsak dan! Pripravite večje količine jedi in jih vakuumsko shranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Čez teden jed le odmrznite in po potrebi skuhajte še prilogo. Okusi in arome se bodo v vakuumu popolnoma obdržali.

Ne zavrzite ostankov

Ne shranjujete ostankov jedi, ker ne marate okusa postane hrane? Vakuumsko shranjevanje upočasnjuje oksidacijo, zato se okusi in arome shranjenih živil ne spremenijo. Zavakuumirajte ostanke kosila in si jih privoščite naslednji dan (ali čez tri dni) za malico. Izberite domač obrok pred nezdravimi, procesiranimi živili iz avtomata.

Zamrznite sezonska živila

Izkoristite bogato ponudbo sadja in zelenjave, ko so v sezoni in cenejši, ter jih vakuumsko shranite in zamrznite. Tako boste svojim domačim zagotovili kar se da največ vitaminov in najboljši okus tudi v mrzlih dneh, ko ni na voljo sveže, lokalne zelenjave in sadja.

Pridobite več  prostora v zamrzovalni skrinji

Vakuumsko pakirana živila ne obdaja zrak, zato zavzamejo manj prostora in se jih da lepše zložiti ter optimalno izkoristiti prostor v zamrzovalniku. Vakuumske vrečke Status so najdebelejše na trgu in zagotavljajo neprepustnost ter preprečujejo ožig zaradi zamrznitve.

najboljša vrečka za vakuumiranje
Če želite ohraniti kakovost shranjenih živil, uporabljajte vakuumske vrečke iz Statusa.

Jagode brez priokusa čebule

Ker v vakuumu ni zraka, tudi ni možno mešanje vonjav. Aromatična živila shranite v vakuumu in preprečite, da bi se neprijeten vonj širil po hladilniku in zamrzovalniku. Če ste navdušeni nabiralec gob, potem ste najbrž že izkusili, kakšen učinek imajo zamrznjeni jurčki na vašo skrinjo.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: prednastavljene funkcije za res enostavno vakuumiranje vseh vrst živil

Uporaba aparata za vakuumiranje in varjenje folije FV500 je zares preprosta. Najpogosteje uporabljamo funkcijo avtomatskega vakuumiranja. Ta je primerna za neobčutljiva živila, kot so suhomesni izdelki, trda in suha zelenjava, oreščki ipd. Za vas to pomeni, da vrečko le namestite v aparat in pritisnete tipko »Vakuumiranje vrečke«, aparat pa vrečko zavakuumira na podtlak -650 mbar in neprepustno zavari.

Vakuumiranje svežega mesa

Funkcijo ročno vakuumiranje pa uporabite za vakuumiranje živil, pri katerih obstaja možnost, da bi se živilo med vakuumiranjem poškodovalo ali da bi aparat posesal tekočino. Takšna živila so: sveže meso, mehka zelenjava in sadje, gobe in pekovski izdelki. V tem primeru s pritiskom na tipko »Stop« sami ustavite vakuumiranje, ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka. Aparat nato vrečko tudi zavari.

Kaj se zgodi, če vakumirka posesa tekočino?

V kolikor se vam zgodi, da stroj za vakumiranje posesa tekočino, bodite brez skrbi, saj ima Familyvac preventivni zbirnik tekočine. Ta je namenjen zbiranju manjših količin tekočine, ki zaide v aparat. Ko se to zgodi, aparat izklopite iz elektrike ter izpraznite in osušite posodico na dnu aparata. Takoj lahko nadaljujete z vakuumiranjem.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: vakuumiranje tekočih živil

Sokovi, juhe, omake in živila z veliko tekočine niso primerni za shranjevanje v vakuumskih vrečkah. Za njihovo shranjevanje uporabite vakuumske posode, vakuumski vrč ali univerzalne vakuumske pokrove Status in funkcijo »Vakuumiranje posod«. S pritiskom na gumb bo aparat izsesal zrak in ustvaril primeren podtlak.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: vgrajeni prostor za folijo

Vgrajeni prostor za folijo služi lažji izdelavi vreč za vakuumiranje. Odmerite potrebno dolžino, odrežite in zavarite spodnji rob. Vrečka je pripravljena za živilo, vi le izberite primerno nastavitev vakuumiranja in delo je končano.

Uporaba FamilyVac-a je preprosta.

Najpogosteje uporabljamo t.i. funkcijo avtomatskega vakuumiranja
 • Aparat aktivirate, ko ga vključite v električno omrežje.
 • Če imate folijo v roli, je potrebno iz nje najprej narediti vrečko. Odrežite primerno dolžino (ne pozabite na dodatnih 2,5 cm za vakuumiranje) ter zavarite – rob vrečke nastavite na varilni trak, zaprite aparat in pritisnite tipko Varjenje.
 • Živilo vstavite v vrečko, zaprite aparat in pritisnite Vakuumiranje vrečke. Vrečka bo samodejno zavakuumirana in zavarjena.
Če vakuumirate živilo, ki vsebuje večjo količino vode (kumare, zelje, sveže meso ipd.) uporabite ročno funkcijo ter stranske zaklopke
 • Živilo vstavite v vrečko, zaklenite aparat in pritisnite Vakuumiranje vrečke/Start.
 • Ko ocenite, da je izsesanega dovolj zraka, pritisnite isto tipko za Stop. Aparat bo prenehal z vakuumiranjem in vrečko zavaril.
 • Aparat odklenite in živilo v vrečki je pripravljeno za v zmrzovalnik.
Za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod uporabite funkcijo “Vakuumiranje posode”
 • Posodo in aparat povežite s posebnim priloženim priključkom.
 • Pritisnite na gumb “Vakuumiranje posod”.
 • Aparat samodejno zavakuumira posode na prednastavljen podtlak.

1

Začetni set FV500

V setu dobite priključek za vakuumiranje posod.

2

Vrečke in foliji v roli

ožja in širša folija v roli dolžine 1500 mm manjše in večje vakuumske vrečke po 3 kosi

3

Nož za rezanje

za enostavno izdelavo vrečk iz folije v roli.

Mnenja strank

 1. Simon B.

  Imam doma kar nekaj posod že nekaj let in še zmeraj odlično stisne. Uporabljam tudi mašinco za vakumirat super zadeva za domačo uporabo…

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Teža2930 g
Dimenzije425 × 225 × 135 mm
Črpalni volumen

Podtlak

-650 mbar

Vrsta črpalke

Motor

12 V DC (enosmerni elektromotor)

Dolžina vakuumskega kanala

280 mm

Barva

bela

Dolžina

385 mm

Kanal za nož

da

Prostor za folijo v roli

da

Širina

176 mm

Višina

78 mm

Integriran nož

ne

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi