Opis
Želite kakovostno shraniti zelenjavo, ki jo pridelate na vrtu? Ali pa kakovostna živila nakupujete na lokalni tržnici in jim želite čim dlje obdržati svežino? V kolikor vas pri pripravi jedi za svojo družino vodi načelo »zdravo, lokalno, sezonsko«, je vakuumirka Status Easyvac najboljša izbira za vaše gospodinjstvo.
Kaj vse lahko zavakuumirate?
Vakuumiranje ni rešitev le za suhomesne izdelke od kolin. Uporabite vakuumsko shranjevanje za podaljševanje obstojnosti vseh vrst živil v hladilniku (sir, salama, ostanki kosil, narezana sadje in zelenjava, očiščena solata) in shrambi (orehi, suho sadje, čaji, kava, moka, žita, …). S tem boste podaljšali svežino in zato zavrgli manj hrane, hkrati pa poskrbeli tudi za ohranjanje hranljivih vrednosti in vitaminov.
Kaj je vakuum v gospodinjstvu?
Z vakuumiranjem odstranimo kisik, ki hrani bakterije, zato se propadanje živil upočasni. Ker ne prihaja do oksidacije, ni gnitja, plesni, žaltavosti ter izgube barve in arome. Za vas to pomeni, da bodo nakupljena živila sveža dlje časa in boste prihranili denar pri nakupovanje sadja in zelenjave. Obstojnost živil se v vakuumi podaljša do štirikrat.

Z vakuumiranjem prihranite čas pri pripravi obrokov
Izkoristite prednosti vakuumskega shranjevanja tudi za pripravo obrokov v naprej. Skuhajte večje količine juhe, enolončnice ali omake in jih zavakuumirajte. Hranljive jedi polne okusa bodo počakale tudi do teden dni v hladilniku ali več mesecev v zamrzovalniku. Vi pa boste svoji družini ponudili domač in zdrav obrok tudi ob dnevih, ko vam za vrat dihajo mnoge obveznosti.
Kako najbolje shraniti ostanke obilnejših pojedin?
Radi kuhate za svojo družino in nemalokrat se zgodi, da nekaj hrane tudi ostane. Ostankov obilnejšega kosila ni potreba zavreči. Zavakuumirajte jih in si jih privoščite zvečer ali naslednji dan za malico v službi. Zagotovo bo to okusnejša in bolj zdrava izbira kot sendvič iz avtomata.
Nakupujte pametno!
S premišljenim nakupovanjem lahko veliko prihranite. Kljub temu, da živite v majhnem gospodinjstvu, lahko izkoristite ugodnejšo ponudbo večjih pakiranj živil. Kupite XXL pakiranje kosmičev, stročnic, kave ali mesa in jih vakuumsko zapakirajte po manjših porcijah. Uporabnost živil se v vakuumu podaljša do štirikrat, vi pa boste poleg denarja prihranili tudi čas za nakupovanje živil.
Zakaj izbrati vakuumski aparat Easyvac EV500?
Stroj za vakumiranje Status Easyvac je namenjen vsakodnevnemu vakuumiranju manjših količin živil – ostanki kosila, prigrizki, sir in salama, zelenjava in sadje – vendar je dovolj zmogljiv tudi za vakuumiranje suhomesnih dobrot od kolin in zelenjave z domačega vrta. Aparat je majhen, zato zanj najdete prostor na vsakem kuhinjskem pultu in ga imate vedno pri roki.
Vakuumski aparat Easyvac EV500: vakuumsko shranjevanje je preprosto!
Aparat za vakuumiranje EV500 je enostaven za uporabo in primeren za vakuumiranje vseh vrst živil. Ima tri nastavitve vakuumiranja, kar za vas pomeni le preprost pritisk na gumb in delo je končano.
Avtomatsko vakuumiranje uporabite, ko vakuumsko pakirate čvrsta živila brez tekočine, kot so suhomesni izdelki, oreščki, stročnice in trdi siri. Vrečko z živilom namestite v vakuumski kanal in pritisnite gumb »vakuumiranje vrečke«. Aparat izsesa zrak iz vrečke, dokler ne ustvari prednastavljen podtlak – 750 mbar, nato vrečko še samodejno zavari. Delo je opravljeno in živila so pripravljena za skladiščenje v kleti ali zamrzovalniku!
Za vakuumiranje vlažnih in mehkih živil, kot so sveže meso, maline, gobe, breskve ipd. uporabite tako imenovano ročno vakuumiranje. V tem primeru spremljate potek izsesavanja zraka iz vakuumske vrečke in ga s pritiskom na gumb »Stop« ustavite, ko vidite, da tekočina iz živila polzi po vrečki proti aparatu oz. da se oblika živila (v primeru vakuumiranja kruha ali potice) deformira. Aparat samodejno zaključi proces z varjenjem vrečke. Tudi v tem primeru je delo opravljeno enostavno in hitro, zahteva le kanček vaše pozornosti.

Rešitev za še enostavnejše delo z vakuumskim aparatom
Da bi vam še dodatno olajšali delo z aparatom za vakuumiranje, smo patentirali rešitev za lažje nameščanje vrečk v vakuumirko. Obojestranski lepilni trak Status Stiki lahko uporabite v kateremkoli aparatu za vakuumsko shranjevanje. Namestitev traku je čisto preprosta, rezultat pa je manj težav z gubanjem vrečke med vakuumiranjem. Prihranili boste tudi pri porabi vrečke. Status Stiki je samostojen izdelek, ki ga kupite v naši spletni trgovini.
Kako vakuumsko shraniti kislo zelje?
Vakuumski aparat Easyvac EV500 ima tudi posebno nastavitev (»vakuumska posoda«) in priključek za vakuumiranje vakuumskih posod, vakuumskega vrča in univerzalnih vakuumskih pokrovov Status. Ta nastavitev je namenjena vakuumiranju tekočin, kot so juhe, omake in sveže stisnjeni sokovi , ki jih ni mogoče shraniti v vakuumske vrečke. Postopek je preprost in varen za aparat: s posebno cevko, ki je priložena v začetnem setu, povežite aparat in posodo ter pritisnite gumb »vakuumska posoda«. Vakumirka bo izsesala zrak in vsebina vakuumskih posod bo vakuumsko shranjena na pred nastavljen podtlak. Posode so primerne tudi za zamrzovanje.
Preventivni zbirnik tekočine zaščiti elektroniko aparata pred neželeno tekočino. Če aparat posrka manjše količine tekočine, ga nemudoma izklopite iz elektrike in izpraznite posodico na dnu aparata. Ko posodico in vakuumski kanal očistite in posušite, lahko nadaljujete z vakuumiranjem. Če pride do vsrkavanja večjih količin tekočine, je potreben servis vakuumirke.
Ivana E. –
Najboljša stvar na svetu to mora imet vsaka gospodinja.