Opis
Želite zmanjšati količino zavržene hrane ter prihraniti čas in denar pri nakupu živil? Iščete rešitev, kako zmanjšati pogostost nakupov, ne da bi bili prikrajšani pri okusu in kakovosti živil? Odgovor je vakuumski aparat BV500.
Koristi vakuumiranja
Vakuumsko shranjevanje podaljša obstojnost hrane ter vam zagotavlja kakovostno in pestro izbiro živil pri pripravi jedi za svoje najbližje, ne glede na to, da ne nakupujete svežih sestavin vsak dan. Vakuumski stroj BV500 omogoča priročno in zdravo shranjevanje živil v manjšem gospodinjstvu.
Kaj se zgodi z živilom, ki ga shranimo v vakuumu?
Zavakuumirana živila so zaščitena pred negativnimi vplivi oksidacije, saj z vakuumskim shranjevanjem odstranimo zrak, ki jih obdaja. Bakterije se zato ne morejo razvijati in s tem je podaljšana uporabnost živil. Ne prihaja do propadanja hrane v obliki plesni, gnitja, spreminjanja barve, okusa in arom. Za vas to pomeni podaljšano svežino živil na popolnoma naraven način, brez da bi kakor koli spremenili njihov okus. Vakuumiranje vam zagotavlja, da svoji družini nudite živila z ohranjenimi vitamini in minerali.

Se splača investirati v vakuumirko?
Aparat za vakuumiranje je pametna investicija v vsakem domu. Raziskava je namreč pokazala, da Evropejci letno zavržemo približno 72 kg hrane po osebi. To je kar 320 € letno. Del tega zneska namenite za nakup vakumirke in več kot zagotovo je, da se vam bo investicija povrnila.
Nakupujte preračunljivo!
Vakuumski aparat BV500 je prava izbira, če potrebujete vakuumirko za vsakodnevno shranjevanje živil, pa naj bodo to nakupljena živila (sadje in zelenjava, meso), ki jim želite podaljšati obstojnost do konca tedna ali v naprej pripravljene jedi (bolonjska omaka, lazanja, golaž, zelenjavna juha), s katerimi svoji družini vsakodnevno zagotovite zdrav, domač obrok.
Nakupite zelenjavo in sadje na lokalni tržnici, ko so v sezoni in zato tudi cenovno najugodnejši, jih vakuumsko shranite in naredite zalogo za zimske dni, ko si boste zaželeli toplo enolončnico ali sadni kolač.
Prihranite tudi tako, da kupite večja, ugodnejša pakiranja živil (npr. kosmiči, stročnice, sir, testenine, začimbe, kava ipd.) in jih nato doma zavakuumirate po porcijah. Zavakuumiran sir bo tako užiten namesto 10 – 12 dni, kar 25 – 35 dni; suhi piškoti pa namesto 120 kar 300 dni. Kava bo namesto enega do dveh mesecev polna arome tudi po letu dni v vakuumu.
Zakaj izbrati ravno Status BV500?
BV500 ima nastavitve, ki so prilagojene shranjevanju različnih vrst živil. Za vakuumsko pakiranje trdih in suhih živil uporabite tako imenovano samodejno vakuumiranje. Vrečko le namestite na pravilno mesto v vakuumski kanal in pritisnite tipko »Vakuumiranje vrečk«. Aparat bo izsesal zrak iz vrečke do prednastavljenega podtlaka ter jo na koncu tudi zavaril. Shranjevanje suhomesnih izdelkov, oreščkov, fižola, korenčka in ostalih neobčutljivih živil opravite z enim pritiskom na gumb.
Shranjevanje kruha, bučk, gob in ostalih vlažnih živil
Preprosto, zahteva le kanček pozornosti in dodaten pritisk na gumb. Vrečko z živilom namestite v vakuumski kanal in začnite proces izsesavanja zraka s pritiskom na gumb »Vakuumiranje vrečk«. Spremljajte proces in s pritiskom na tipko »Stop« prekinite vakuumiranje, ko opazite, da tekočina polzi proti aparatu ali ko se oblika živil začne deformirati. Vakuumirka nato vrečko z zavakuumiranimi živili samodejno še zavari. V nekaj poskusih boste postopek ročnega vakuumiranja zagotovo obvladali.

Vakuumski aparat BV500 – preventivni zbirnik tekočine
V slučaju neželenega vsrkanja manjših količin tekočine, se ta zbere v preventivnem zbirniku tekočin in ne vpliva na delovanje aparata. V tem primeru aparat izklopite iz elektrike, izpraznite posodico ter jo dobro osušite pred nadaljnjim vakuumiranjem.
NASVET: Sadje in zelenjavo, ki vsebujejo veliko tekočine, lahko pred vakuumiranjem na hitro zamrznete in s tem preprečite vdor neželene tekočine v vakuumirko.
Vakuumsko zapiranje posod
Za vakuumsko shranjevanje tekočin in živil, ki vsebujejo zelo veliko tekočine (npr. kislo zelje) uporabite vakuumsko posodo. Aparat za vakuumsko shranjevanje BV500 ima priložen priključek, ki ga nastavite na ventil vakuumske posode in s pritiskom na tipko »Vakuumska posoda« pričnete samodejni proces vakuumiranja posode. Izsesavanje zraka se zaključi, ko je v posodi dosežen primeren podtlak. Posoda ostane vakuumsko zaprta zahvaljujoč posebnemu ventilu na pokrovu.

Prostor za shranjevanje folije v roli znotraj aparata
Za lažje izdelovanje vrečk iz folije v roli ima vakuumirka BV500 vgrajen prostor za folijo. Odmerite želeno dolžino vrečke glede na živilo, ki ga boste zavakuumirali in odrežite s priloženim nožkom. Spodnji rob zavarite in vakuumska vrečka je pripravljena za uporabo. Od tukaj je postopek enak kot pri vakuumiranju živil v vrečke. Glede na vrsto živila le izberite primerno nastavite vakuumiranja – ročno ali avtomatsko.


Vakuumski aparat pri avtomatski funkciji samodejno zvakuumira in zavari vrečko.

Funkcija ročnega vakuumiranja je priročna pri vakuumiranju vlažnih živil, kot so ribe.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.