Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Set univerzalnih vakuumskih pokrovov, 6-delni

Set univerzalnih vakuumskih pokrovov za vse posode v vašem gospodinjstvu. Pet različnih dimenzij, ki vakuumsko zaprejo vse od šalice za kavo do lonca za golaž. Vsak posamezni pokrov ustreza več različnim premerom posode. Enostavno in praktično, doma ali na vikendu.

31.00

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 31 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Ne absorbira arom in barv

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Iščete najbolj preprost način vakuumiranja ostankov, za katerega lahko uporabite kar posode, ki jih že imate doma?

Univerzalni vakuumski pokrovi vakuumsko zaprejo skoraj vse posode v vašem gospodinjstvu: steklene in keramične posode in šalice, plastične sklede in konzerve, kovinski in inox lonci. Pomembno je le, da imajo posode raven rob, ki omogoča ustvarjanje vakuuma.

Kako vakuum podaljša svežino živil?

Kisik je hrana bakterij in ostalih mikroorganizmov, ki povzročajo kvarjenje in propadanje hrane. Vakuum zmanjšuje oksidacijo in s tem močno upočasni razvoj plesni, izgubo okusa in arome. Živila so dlje časa sveža, njihova obstojnost se podaljša za kar štirikrat. Za vas to pomeni, da boste zavrgli manj hrane in da boste jedli kakovostnejša živila.

Vakuumsko shranjevanje je edini način podaljševanja obstojnosti živil na popolnoma naraven način

Shranjevanje v vakuumu podaljša svežino živil brez škodljivih dodatkov, zato je najboljši način shranjevanje vseh vrst živil, za vse uporabnike v gospodinjstvu. Vakuumirajte:

 • odprte kašice za dojenčka,
 • prigrizke za otroke,
 • ostanke obrokov za družino ter
 • sadje in zelenjavo, da jim ohranite svežino.
6-delni set univerzalnih vakuumskih pokrovov v beli barvi na steklenih kozarcih in skledah.
Vsestransko uporabni Statusovi univerzalni vakuumski pokrovi.

Set univerzalnih vakuumskih pokrovov za najenostavnejše podaljševanje obstojnosti ostankov

Univerzalni vakuumski pokrovi se prilegajo skoraj vsem posodam v vašem gospodinjstvu. To pomeni, da lahko ostanke kosila vakuumsko shranite kar v loncu, v katerem ste ga skuhali ali v globokem krožniku, iz katerega ste jedli. Manj uporabljene posode pomeni manj pomivanja.  

Skuhajte dvojno porcijo omake ali juhe in jo vakuumsko shranite z univerzalnim pokrovom. V hladilniku bo počakala nekaj dni, vi pa boste imeli na razpolago hitro kosilo ali večerjo.

Kako delujejo univerzalni vakuumski pokrovi?

Vsak univerzalni vakuumski pokrov ima na spodnji strani široko tesnilo, ki omogoča, da posamezen pokrov ustreza različnim premerom posod. Izberite ustrezen pokrov glede na dimenzijo posode, ki jo želite zavakuumirati. S priloženo ročno črpalko nekajkrat izčrpajte zrak in vsebina bo shranjena vakuumsko. S 6-delnim setom vakuumskih pokrovov lahko vakuumsko zaprete večino posod v svoji kuhinji.

vakuumski pokrovi status
Z univerzalnimi vakuumskimi pokrovi podaljšate obstojnost kupljenih in domačih vloženih živil. Arome hrane za hišne ljubljenčke pa se ne bodo širile po hladilniku.

Set univerzalnih vakuumskih pokrovov: uporaba

S setom petih različnih vakuumskih pokrovov boste vakuumsko zaprli vse od kozarca do lonca za golaž.

 • Najmanjši univerzalni pokrov 1 premera 6 centimetrov ustreza kozarcem, steklenicam, šalicam in posodicam premera od 2,5 do 5 centimetrov. Idealen je za zapiranje že odprte otroške hrane, steklenic s sokovi s širšim grlom ipd.
 • Univerzalni vakuumski pokrov 2 premera 8,2 centimetra ustreza velikostim posod in steklenic s premerom od 4 do 7,5 centimetra. Uporabite ga za zapiranje odprtih vloženih kumaric, paprike, rdeče pese, sadnih kompotov in skodelic.
 • Univerzalni vakuumski pokrov 3 premera 13,5 centimetra ustreza velikostim posod s premerom od 6 do 12 centimetrov. Vakuumsko zaprite manjše sklede za solato, večje skodelice in druge posode ustrezne velikosti.
 • Univerzalni vakuumski pokrov 4 premera 21 centimetrov vakuumsko zapre posode s premerom od 10 do 20 centimetrov. Namenjen je vakuumiranju velikih skled in posod z ravnim robom.
 • Največji vakuumski pokrov 5 premera 25,5 centimetrov je namenjen vakuumskemu shranjevanju posod s premerom med 18,5 in 24,5 centimetrov. Je najboljša izbira za vakuumsko zapiranje loncev z jedmi za večdnevno uporabo – sarma, golaž, polnjena paprika ipd.

Kaj potrebujem za vakuumsko zapiranje z univerzalnimi pokrovi?

V setu je poleg petih pokrovov različnih dimenzij priložena tudi ročna vakuumska črpalka. Uporabite jo lahko za vakuumiranje vseh Statusovih vakuumskih pripomočkov. Univerzalne vakuumske pokrove lahko zavakuumirate tudi z električno vakuumsko črpalko in posebno nastavitvijo – vakuumiranje posod – na  Statusovih vakuumskih aparatih.   

Čiščenje in vzdrževanje univerzalnih vakuumskih pokrovov

Vakuumske pokrove pomijete z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje posode ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal in grobih gobic ali močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov – tesnila, ventilni nastavki za črpalko.

Materiali

Univerzalni vakuumski pokrovi so narejeni iz ABS plastike, ki zagotavlja dolgotrajnost in uporabnost izdelkov. Tesnila na pokrovih in črpalki ter ventili so silikonski. Vsi materiali so živilsko neoporečni.

Vakuum močno upočasni, vendar ne more popolnoma preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila vedno shranjujte na hladnem – v hladilniku.

Da bi univerzalni vakuumski pokrovi delovali, mora biti rob posod raven in gladek, brez poškodb, zarez, nazobčenosti ali okraskov.

 • Pred prvo uporabo univerzalne pokrove operite. Prepričajte se, da so pred vsako uporabo robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
 • Z vakuumskim pokrovom zaprite želeno posodo (kovinsko, plastično, keramično, stekleno, itd). Pozorni bodite na to, da je celoten rob posode, ki jo vakuumirate, znotraj območja silikonskega tesnila.
 • Vakuumsko črpalko nastavite na ležišče ventila na sredini pokrova.
 • Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do rahlega upora.
 • Univerzalni pokrov odstranite s posode tako, da s kazalcem na roki odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov se bo sprostil in ga lahko odstranite s posode.

Vakuum upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenja živil, zato jih zavakuumirane vedno shranjujte v hladilniku.

1

Univerzalni vakuumski pokrov številka 1

2

Univerzalni vakuumski pokrov številka 2

3

Univerzalni vakuumski pokrov številka 3

4

Univerzalni vakuumski pokrov številka 4

5

Univerzalni vakuumski pokrov številka 5

6

Ročna vakuumska črpalka

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…