Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Set folij za vakuumiranje, 12-delni set

Set folij za vakuumiranje je najboljša izbira, ko pripravljate ozimnico ali shranjujete sveže in suho meso s kolin. Z nakupom 12-delnega seta boste imeli pri roki vse potrebno za izdelavo različnih širin in dolžin vrečk. Živila, shranjena v Statusovih vakuumskih vrečkah, so popolnoma zaščitena pred ožigom zaradi zamrznitve.

24.30

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 24.30 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Se pripravljate na vakuumiranje večjih količin živil in ne veste, katere dimenzije vakuumskih vrečk kupiti? Z 12-delnim setom folij v roli boste zagotovo izdelali vakuumske vrečke primerne velikosti za vse vrste živil.

12-delni set Statusovih folij sestavljajo tri različne dimenzije folije v roli

V setu folij so vključene folije v roli širine 280, 200 in 120 milimetrov ter dolžine 3000 mm, ki omogočajo izdelavo vakuumskih vrečk različnih dolžin, odvisno od potrebe. Ker lahko dolžino vrečko popolnoma prilagodite živilu, ki ga shranjujete, je poraba folije v roli najbolj optimalna in ekonomična. Za vas to pomeni, da boste prihranili tako z nakupom ugodnejšega seta folij kot pri izdelavi vrečk za vakuumiranje.

Izdelajte vakuumsko vrečko, ki je popolnoma prilagojena živilu

Folija v roli je namenjena izdelovanju vrečk po potrebi glede na velikost in količino živila, ki ga želite vakuumirati.

 • Širšo folijo v roli (280 x 3000 mm) – 3 kom – izberite za vrečke, v katere boste vakuumirali večje kose mesa, celo zelenjavo ali večje pakete narezane zelenjave. Uporabite jo tudi za sire, slanino in pršut v kosih.
 • Ožja folija v roli (200 x 3000 mm) – 4 kom – pa je primerna za vakuumsko shranjevanje manjših živil v kosu ali narezanih suhih mesnin, s katerimi je narezek pripravljen v nekaj minutah. Ožje vrečke za vakuumiranje uporabite za manjše kose sira, suho sadje in oreščke, klobase, jagodičevje in manjše paketke narezane zelenjave.
 • Folija v roli za salame (120 x 3000 mm) – 5 kom – je poleg za salame in klobase primerna tudi za vakuumiranje ostalih živil, saj lahko izdelate vrečke, ki so popolnoma prilagojene velikosti živil. Uporabite jo za shranjevanje začimb, oreščkov, belušev ter narezanega sadja in zelenjave, ki ga želite zavakuumirati v manjše paketke.
Vakuumirani suhomesni izdelki na rdečem kockastem prtu na temnem lesu.
Statusova folija v roli je najboljša izbira za shranjevanje suhomesnatih izdelkov s kolin.

Vakuumsko shranjevanje varuje (zamrznjena) živila pred propadanjem in ožigom

Vakuumsko shranjevanje v vrečkah varuje živila pred oksidacijo, kar pomeni, da podaljša njihovo obstojnost do štirikrat. Z vakuumiranjem odstranite kisik iz vrečke in močno upočasnite propadanje živil, ki se kaže v spremembi barve in arome. Shranjevanje v kakovostnih vakuumskih vrečkah je pri zamrzovanju še toliko pomembneje, saj so živila v dovolj debelih vrečkah zaščitena pred ožigom zaradi zamrznitve, katerega posledica je tudi žaltav okus.

Set folij za vakuumiranje je narejen iz kakovostnih materialov

Statusova folija za vakuumiranje je narejena v Sloveniji iz kakovostnih materialov s certifikati, ki zagotavljajo, da je folija varna za shranjevanje živil. To pomeni tudi, da folija ne vpliva na vonj in okus shranjenih živil, zato zamrznjena živila ne bodo imela neprijetnega priokusa plastike.

Statusove vrečke za vakuumiranje so narejene iz poliamida in polietilena. Poliamid se nahaja na zunanji strani folije in skrbi za neprepustnost kisika. Debelina poliamida je kar 20 µm. Notranja plast folije pa je iz polietilena, ki je po zadnjih raziskavah med najprimernejšimi materiali za shranjevanje živil. Je tudi ključen za kakovostno varjenje. Statusova folija v roli je brez BPA in je primerna tudi za pomivanje v pomivalnem stroju in Sous Vide kuhanje.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Prednost Statusove folije za vakuumiranje je v debelini, materialih in narebrenem profilu

Statusova folija za vakuumiranje je najdebelejša folija na trgu in v narebreni plasti meri kar 120 µm. Skupaj z gladkim slojem, debeline 100 µm delujeta kot pregrada proti zunanjim vplivom, kot so ožig zaradi zamrznitve in arome drugih, nezavakuumiranih živil.

Narebreni profil je detajl, ki ima pomembno vlogo pri učinkovitemu črpanju zraka iz vrečke. Omogoča namreč, da z vakuumskim aparatom popolnoma izsesamo zrak iz vrečke in da okrog zavakuumiranih živil ne ostanejo žepki zraka.

Tudi višina profila ima posebno funkcijo. Statusov profil je visok 0,2 mm in zagotavlja, da so vrečke enako kakovostno zavakuumirane tako v začetnih kot nadaljevalnih ciklih vakuumiranja. Uporabniki drugih vrečk imajo pogosto težave z dolgotrajnejšim vakuumiranjem in mislijo, da je težava v aparatu, medtem ko so za kakovostno vakuumiranje pomembnejše kvalitetne vrečke.

Set folij za vakuumiranje za dvakratni prihranek: ugodna cena in 4x daljša obstojnost hrane

Statusova folija za vakuumiranje je najboljša izbira za podaljševanje obstojnosti in svežine živil, saj je:

 • neprepustna,
 • živilsko neoporečna,
 • nevtralna na vonj in okus,
 • brez BPA,
 • primerna za večkratno uporabo in
 • varna za Sous Vide kuhanje.

Status Stiki vam olajša namestitev vrečke med vakuumiranjem

Uporabite obojestranski lepilni trak za lažjo namestitev vrečke v aparat med vakuumiranjem in varjenjem. Vrečko nalepite na Status Stiki, ki ga namestite na rob aparata in namesto vas drži vrečko, tako da imate med vakuumiranjem prosti roki. S Stikijem tudi varčujete s folijo in preprečujete njeno gubanje med vakuumiranjem.

12-delni set sestavljajo:

- 3 role širše folije (280 mm x 3000 mm) - 4 role ožje folije (200 mm x 3000 mm) in - 5 rol folije za salame (120 x 3000 mm).

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi