(1 mnenje stranke)

Rezalnik rezinar V oblike (za rezine in trakove), 2-delni set

Rezalnik rezinar V oblike ima dve funkciji rezanja živil – na rezine in na trakove debeline do 5 mm. Odlikuje ga izjemno ostro in kakovostno rezilo z zelo široko površino za rezanje ter enostavno preklapljanje med funkcijami rezanja.

14.90

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 14.90 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Zelo ostra rezila
Visokokakovostni materiali
Za levičarje in desničarje

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Bi želeli na kot las tanko narezati zelje in kumare na solato, pa vam z rezanjem na roke z nožem ne uspe? Vaša rešitev je rezalnik zelenjave, ki ima dovolj ostro rezilo tudi za rezanje suhih mesnin.

Rezalnik rezinar V oblike na rezine in trakove

V rezalnik je veliko več kot le mandolina za rezanje zelenjave. Njegovo lasersko brušeno rezilo je dovolj ostro tudi za rezanje suhomesnih izdelkov, sira in trdih vrst kruha. Uporabite ga za:

 • pripravo solat – kumare, zelje, rdeča pesa, redkev, paradižnik ipd. bodo hitro narezani na rezine ali trakove želene debeline;
 • pripravo narezkov – suha salama in sir še nikoli niso bili narezani tako tenko in enakomerno;
 • rezanje zelenjave za pripravo enolončnic in zelenjavnih omak – čebula, bučke, krompir, por, zelje, koleraba ipd. bodo v nekaj sekundah narezani na trakce ali rezine in pripravljeni za kuhanje;
 • ribanje repe za kisanje – nastavitev za rezanje na trakove je idealna za pripravo repe za kisanje.
rezanje suhe salame z rezinarjem V oblike
Z zelo ostrim rezilom boste enostavno narezali tudi suho salamo.

POZOR! Rezilo rezalnika je zelo ostro, zato vedno uporabljajte primerno varnostno držalo.

Ste vedeli, da lahko rezalnik uporabite tudi za rezanje zelja in repe za kisanje? Poglejte gospo Štefko iz bloga Štefkine dobrote.

Statusov julienne rezalnik je najboljša izbira za bolj ali manj izkušene kuharje

Največja prednost rezalnika rezinarja V oblike je ostro rezilo iz nerjavečega jekla. Poleg tega ga odlikujejo še naslednje lastnosti:

 • enostavno nastavljanje različnih debelin rezanja – z obračanjem gumba na vrhu ročaja nastavite želeno debelino rezanja od debeline lasu do 5 mm;
 • rezilo V oblike v enem kosu in paralelni pomik pri nastavljanju debeline rezanja zagotavljata enakomerno debele narezane trakove in rezine;
 • enostaven preklop med funkcijami rezanja – na spodnji strani rezalnika je stikalo za nastavitev rezanja na rezine ali na trakove, ki ga premaknete levo ali desno, brez menjavanja nožev in dodatnih delov;
 • enostavna in varna uporaba – varnostna držala fiksno držijo živilo in zagotavljajo varno rezanje vseh vrst živil, tudi majhnih in okroglih;
 • izkoriščanje živila do konca – zahvaljujoč držalom lahko brez nevarnosti porezanih prstov živilo narežete čisto do konca;
 • funkcija zaklepanja poskrbi za varno čiščenje rezalnika zelenjave in shranjevanje brez nevarnosti;
 • nedrsne nogice poskrbijo za stabilnost rezalnika na vseh površinah;
 • prilagojena oblika rezalnika omogoča namestitev neposredno na posodo, v katero narežete živila in se tako izognete umazanemu pultu in koščkom živil, ki letijo naokrog.
mandolina za rezanje na julienne trakove
Za varno rokovanje z zelo ostrimi noži poskrbita varnostni držali, ki jih izberete glede na način rezanja.

Mandolina za rezanje: 3-letna garancija kakovosti

Statusovi pripomočki so izdelani po najvišjih standardih kakovosti, zato nanje priznamo 3-letno garancijo kakovosti. V primeru okvar, ki bi nastale pri uporabi v skladu z navodili, vam v 3 letih od nakupa brezplačno zamenjamo rezervni del ali nadomestimo izdelek z novim. Preverite pogoje uveljavljanja garancije.  

Čiščenje in vzdrževanje

Pri shranjevanju in čiščenju naj bo rezalnik vedno v zaklenjenem položaju! Pred prvo uporabo vse sestavne dele rezalnika operite. Po uporabi (čim prej, da se živila ne zasušijo) ga očistite pod toplo tekočo vodo in pustite, da se osuši. Zaradi varovanja ostrine rezila ne priporočamo, da rezilo perete v pomivalnem stroju. Varnostna držala lahko perete tudi v pomivalnem stroju.

Materiali

Vsa rezila so iz nerjavečega jekla in so zaščitena pred korozijo. Telo rezalnika, regulacijski deli in držala so iz ABS plastike, nogice pa iz silikona. Vsi materiali so živilsko neoporečni in zagotavljajo dolgotrajno vzdržljivost rezalnika.

Pred prvo uporabo vse sestavne dele operite.

 • Na spodnjem delu rezalnika nastavite način rezanja (glej sliko spodaj) in pripravite ustrezno držalo glede na živilo, ki ga želite narezati.

prikaz spodnje strani rezalnika rezinarja v oblike

 

 • Na ročaju nastavite želeno debelino narezanega živila – številke na ročaju označujejo debelino v milimetrih.
 • Rezalnik postavite na poljubno podlago tako, da je silikonski del spodaj prislonjen na površino ali ga postavite na posodo.
 • Za rezine: Transparentni pravokotni del držala namestite na vodila spodnjega dela in vanj namestite živilo. Oranžni notranji del posodice namestite, da sega do živila. Z držalom se premikate navzgor in navzdol po rezalniku in hkrati potiskate živilo navzdol z rahlim pritiskom v oranžni del. Lahko uporabite tudi okroglo univerzalno držalo.
 • Za trakove: Izbrano živilo nabodete na spodnji del zaščitnega držala (5 kovinskih nabodal). Zaščitno držalo obrnete tako, da vse puščice kažejo v smeri rezanja. Z držalom se premikate navzgor in navzdol po rezalniku in hkrati potiskate živilo navzdol. Nekaj premikov in živilo je narezano!

1

Rezalnik V oblike z držalom za rezanje na rezine

2

Dodatno varnostno držalo za rezanje na trakove

Mnenja strank

 1. Bojan Kastelic

  Vsi izdelki,ki jih uporabljam so mi izboljšali kvaliteto življenja pol možganski kapi saj si lahko sam z malo truda enostavno in hitro pripravim sestavine obroka!Najbolj všeč pri izdelku mi jeEnostavna uporaba za nas invalide po možganski kapi,ki imamo funkcionalno eno roko!Izdelek priporočam drugimDaIzdelek uporabljamDve leti.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi