Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Manjše vrečke za vakuumiranje, 200 x 280 mm, 40 kom

Manjše vrečke za vakuumiranje so odlične za shranjevanje domačih dobrot, kot so suho in sveže meso ter sadje in zelenjava za ozimnico. V najdebelejših vrečkah na trgu in poskrbite, da bodo živila po zamrzovanju istega okusa kot na dan vakuumiranja. Vrečke za vakuumiranje so narejene v Sloveniji.

8.45

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 8.45 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
  • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
  • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Imate težave pri vakuumiranju živil? Vrečka enostavno ne drži vakuuma, ne glede na to, da delate vse po navodilih proizvajalca vakuumirke. Težava pogosto ni v vakuumskem aparatu, ampak v vrečkah nezadostne kakovosti.

Kakšna je razlika med navadnimi, gladkimi vrečkami in rebrastimi vrečkami za vakuumiranje?

Za doseganje kakovostnih rezultatov pri vakuumskem pakiranju živil morajo biti vrečke za vakuumiranje narejene iz posebnih materialov, primerne debeline in imeti zadosten rebrasti profil. Navadne vrečke za shranjevanje so debele le 20 µm, zato je odmrznjeno meso žaltavo, zelenjava pa brez okusa oziroma s priokusom zamrzovalne skrinje.

Kako preveriti kakovost vakuumskih vrečk?

Preverite deklaracijo ter poiščite podatke o debelini vrečk in njihovi sestavi. Kakovostna folija mora biti debela vsaj 100 µm in narejena iz materialov, ki so primerni za stik s hrano. Če podatkov ne najdete, izmerite debelino vrečke s posebnim kljunastim merilom.

Vrečke za vakuumiranje Status zadovoljujejo vse kriterije kakovostnih vrečk

Statusove vrečke so rezultat dolgoletnih raziskav in analiz, s katerimi smo izdelek razvili do najkakovostnejšega na trgu. Gladek sloj vakuumskih vreč Status meri 100 µm, rebrasti pa 120 µm. To je profesionalna debelina, ki zagotavlja vrhunsko vakuumsko pakiranje na vseh kakovostnih aparatih za vakuumiranje na trgu. Za vakuumsko shranjevanje brez težav priporočamo uporabo Statusovih vakuumskih aparatov in vrečk za vakuumiranje.

Zakaj je vakuumska vreča neprepustna?

Zunanja plast folije je iz neprepustnega poliamida. Debela je kar 20 µm. Notranja plast vrečk pa je iz polietilena (na eni strani debela 80 µm, na drugi pa 100 µm), ki je primeren za stik s hrano in zagotavlja kakovostno zapiranje vrečk z varjenjem. Podrobnejšo razlago sestave vrečk si oglejte na skici.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Slovenski proizvod

Materiali za izdelavo folije za vakuumiranje so evropskega porekla, proizvodnja pa poteka v Sloveniji.

Certifikati zagotavljajo, da so Statusove vreče za vakuumsko shranjevanje živilsko neoporečne, neprepustne ter nevtralne po vonju in okusu. Za vas to pomeni, da shranjena živila ne bodo imela okusa po plastiki ali vonja po skrinji.

Zakaj je pomembna oblika vzorca na vrečkah?

Posebna oblika kanalčkov skrbi za čim učinkovitejše izsesavanje zraka med vakuumiranjem. Višina profila, ki je pri Statusovih vrečkah 0,2 mm, zagotavlja konstantnost vakuumiranja. To pomeni, da bodo vrečke enako kakovostno zavakuumirane v prvem, tridesetem in dvestotem ciklu vakuumiranja.

Manjše vrečke za vakuumiranje so primerne za vakuumsko shranjevanje:
  • manjših kosov sira in mesa,
  • manjše ali narezane zelenjave,
  • sadja in oreščkov.
zavakuumirana narezana zelenjava na temnem rjavem lesu
Za ohranjanje hranljivih snovi v zelenjavi izberite kakovostne vrečke za vakuumiranje.

Kako si lahko z vakuumskim shranjevanjem skrajšate pripravo jedi?

Narežite pršut na rezine ali kose in ga zavakuumirajte. Ko se na vratih pojavijo nenapovedani gosti, boste lahko hitro pripravili prigrizek. Zamrznite narezano sadje in jagodičevje po manjših paketkih in imejte vedno pri roki sestavine za okusen sadni smuti.

Zakaj shranjevati vakuumsko?

Z vakuumiranjem živila zavarujete pred propadanjem in zunanjimi vplivi, kot so ožig zaradi zamrznitve in vonjave, ki se širijo po zamrzovalniku. Živilo v vakuumski vrečki ne obdaja kisik, ki je zaslužen za razvoj bakterij, zato ne prihaja do oksidacije in se obstojnost podaljša do štirikrat. Uporabnost svežega mesa se iz šestih mesecev podaljša na kar osemnajst mesecev. Odtaljeno meso pa ne bo žaltavo, ker ga profesionalna debelina vakuumskih vrečk zaščiti pred ožigom zaradi zamrznitve.

Kako preprečiti gubanje vrečke med vakuumiranjem?

Status Stiki je preprost pripomoček, ki olajša vakuumiranje vrečk in omogoča maksimalen izkoristek vrečke. Obojestranski lepilni trak Stiki le nalepite na rob aparata za vakuumiranje in med vakuumiranjem bo držal vrečko na pravem mestu. Poskrbel bo tudi, da bo var gladek in brez gub.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije200 × 285 × 25 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi