Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Manjše vrečke za vakuumiranje 200 x 280 mm, 100 kom

Manjše vrečke za vakuumiranje v večjem pakiranju so primerne za salamarje, sirarje, ekološke pridelovalce in vse, ki ste prepoznali prednosti vakuumskega pakiranja hrane. Z nakupom večjega pakiranja boste prihranili in si zagotovili, da vam vreč za vakuumiranje ne bo zmanjkalo sredi sezone vakuumiranja.

18.25

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 18.25 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Primerne za Sous Vide kuhanje
Primerne za uporabo na vseh vak. aparatih

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Se vam je že zgodilo, da vam je sredi kolin zmanjkalo vrečk za vakuumiranje? Kupite vakuumske vrečke za meso v pakiranju po 100 kosov in bodite brez skrbi celo leto, tudi pri pripravi ozimnice. Obenem pa še prihranite.

Manjše vakuumske vrečke za kakovostno shranjevanje živil

Manjše vrečke za vakuumiranje merijo 200 x 280 mm in so primerne za shranjevanje:

 • narezanega suhega in svežega mesa,
 • sadja in zelenjave za zamrzovanje,
 • suhega sadja in oreščkov na policah ter
 • sira in drugih živil v hladilniku.
vakuumske vreče za shranjevanje zelenjave
Pripravite ozimnico – vakuumsko shranjena zelenjava ohrani hranljive vrednosti.

Zakaj vakuum?

Z vakuumiranjem v neprepustnih vrečkah Status živila zaščitite pred oksidacijo. S tem jim podaljšate obstojnost in ohranite hranljive vrednosti. Sveže meso pri zamrzovanju zaščitite pred ožigom zaradi zamrznitve, ki povzroča žaltavost, suhomesne izdelke pred nadaljnjim sušenjem in zorenjem, sadje in zelenjava pa z vakuumom ohranita aromo, okus in vitamine.

Statusove vrečke za vakuumiranje so narejene v Sloveniji pod nenehnim nadzorom kakovosti

Vakuumske vreče Status so proizvedene na sedežu podjetja v Metliki. Materiali so evropskega porekla in imajo vse potrebne certifikate, ki zagotavljajo varno uporabo z živili. Manjše vrečke so nevtralne na vonj in okus, kar pomeni, da shranjena živila ne bodo imela okusa po plastiki, vrečko pa boste lahko po pranju (tudi v pomivalnem stroju) ponovno uporabili. Sestavni materiali vrečk so brez BPA, zato lahko Statusove vrečke poleg za zamrzovanje uporabljate tudi za Sous Vide kuhanje.

Zakaj so Statusove vrečke za vakuumiranje boljše od drugih, cenejših vrečk na trgu?

Ste vedeli, da so za težave pri vakuumiranju najpogosteje krive neprimerne vrečke in ne aparati? Preverite deklaracijo kupljenih vrečk in poskrbite, da boste uporabljali kakovostno folijo za vakuumiranje, ki bo zaščitila shranjena živila pred oksidacijo in mehanskimi poškodbami.

Trije pomembni dejavniki, ki določajo kakovost vrečk za vakuumsko shranjevanje so:

 • sestava materialov,
 • debelina plasti folije ter
 • oblika in višina narebrenega profila.

Poliamid in polietilen sta ključna za kakovostno vakuumsko shranjevanje živil

Sestava materialov je pomembna zaradi zagotavljanja neprepustnosti vrečk in kakovostnega varjenja, ki zadrži vakuum v vrečki. Statusove vakumske vrečke imajo najdebelejšo plast poliamida na trgu, zato so shranjena živila popolnoma zaščitena pred oksidacijo, ki povzroča kvarjenje živil. 20 µm poliamida na zunanji plasti folije je kot zid, ki preprečuje vstop kisika. Notranja plast vakuumskih vreč je iz polietilena, ki je najboljši material za shranjevanje živil. V narebrenem delu folije ga je 100 µm, v gladkem pa 80 µm.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Vakuumske vrečke za meso morajo biti debelejše

Debelina vrečk za vakuumiranje je pomembna, saj deluje tudi kot mehanska pregrada in preprečuje nastanek lukenj in raztrganin med zamrzovanjem ali transportom v primeru profesionalne uporabe. Hkrati pa zagotavlja, da se vrečke pri varjenju ne stopijo preveč in izgubijo vakuum. Rebrasta plast Statusovih manjših vrečk za vakuumiranje je debela 120 µm, gladka pa 100 µm. Gre za profesionalno debelino vrečk, zaradi katere bodo shranjena živila dlje časa obdržala okus in hranljive vrednosti. Za primerjavo: navadne plastične vrečke so debele le okrog 20 µm.

Vakuumske vreče morajo biti narebrene

Oblika narebrenega profila ima pomembno vlogo tako pri vakuumiranju vrečk kot pri varjenju. Posebna oblika prege zagotavlja učinkovito sesanja zraka med vakuumiranjem in poskrbi, da okrog živila ne ostanejo žepki zraka. Višina narebrenega profila (pri Statusovih vrečkah meri kar 0,2 mm) pa omogoči kakovostno varjenje pri več zaporednih ciklih, kar pri cenejših, manj kakovostnih vrečkah ni mogoče.

Statusove vakuumske vreče so najboljša izbira za shranjevanja živil

Kakovostni materiali in večletna vlaganja v izboljšave proizvodnega procesa so zagotovili, da so Statusove vreče za vakuumiranje:

 • neprepustne,
 • živilsko neoporečne in brez BPA,
 • nevtralne na vonj in okus,
 • primerne za večkratno uporabo (operete jih lahko tudi v pomivalnem stroju),
 • uporabne za Sous Vide kuhanje.

Poglejte, kako Urška Fartelj iz bloga 220 stopinj poševno pripravi pljučno pečenko na Sous Vide način – recept.

Dodatne prednosti vakuumskega shranjevanja v vrečkah

Poleg tega, da z vakuumiranjem podaljšate obstojnost shranjenih živil, poskrbite tudi za več prostora v zamrzovalniku in preprečite širjenje neprijetnih vonjav po zamrzovalni skrinji.

Uporabite Status Stiki, da preprečite gubanje vrečke med vakuumiranjem

Z obojestranskim lepilnim trakom Stiki boste imeli proste roke med vakuumiranjem živil. Možno ga je namestiti v vsak vakuumski aparat. Vrečka se že ob dotiku prilepi in obdrži na mestu med vakuumiranjem, zato je možno vakuumirati tudi po dve ožji vrečki hkrati brez gubanja.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Dodatne informacije

Dimenzije285 × 200 × 45 mm

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi