Opis
Nekje ste že slišali, da vakuumiranje podaljša obstojnost živil, a se vam zdi preveč komplicirano, da bi zdaj uvedli vakuum v svojo profesionalno kuhinjo? Z vakuumskimi GN pokrovi je shranjevanje hrane res enostavno – samo nabavite prave dimenzije in spremenite svoje obstoječe GN posode v vakuumske.
Gastronorm vakuumski pokrov 1/2 – novost iz Statusa
Statusovci pozorno spremljamo želje in potrebe uporabnikov, zato smo razvili vakuumske pokrove za profesionalne GN posode. GN vakuumski pokrov 1/2 ustreza inox GN posodi 1/2. Uporaba je enostavna in pripomore k prihranku časa in denarja v profesionalnih kuhinjah ter zmanjševanju odpadne plastike. Plastična in alu folija za enkratno uporabo sta v uporabi zelo kratek čas, v naravi pa razpadata več sto let.
Za razliko od inox pokrovov, ki ne omogočajo vakuumskega shranjevanja, so Statusovi GN pokrovi popolnoma transparentni. Za vas to pomeni enostaven pregled shranjenih živil, brez nepotrebnega odpiranja posod in izpostavljanja živil zraku.
Zakaj vakuumirati?
Vakuum je hermetično zaprt prostor brez zraka. Z omejevanjem kontakta hrane s kisikom minimizirate oksidacijo, ki povzroča propadanje hrane. Kisik je namreč hrana mikroorganizmov, ki povzročajo kvarjenje živil, spremembo arome in izgubo hranljivih vrednosti. Za vas to pomeni daljši rok uporabnosti živil in da boste gostom vedno ponudili le najkakovostnejše sestavine.
Vakuum bo močno vplival tudi na arome v vašem hladilniku. S hermetičnim zapiranjem živil boste preprečili širjenje neprijetnih vonjav izven posod, zato bo vaša shramba brez neprijetnega vonja.
Uporaba vakuumskih GN pokrovov
Vakuumiranje je možno z:
- gastro vakuumsko črpalko BVP300 ali
- s Statusovimi vakuumskimi aparati s posebnim priključkom.
Statusovi vakuumski sistemi so priročni in za razliko od velikih komornih vakuumirk ne zavzemajo veliko prostora v kuhinji.
Vakuumiranje za catering službe
Uporaba vakuuma je idealna rešitev za transport (tekočih) živil. Posode se hermetično zaprejo, zato ni možnosti, da bi se kaj prelilo ali da bi se širil neprijeten vonj. Catering ponudniki boste lahko brez skrbi prenesli hrano na dogodek. Pred odpiranjem je potrebno popustiti ventil na pokrovu.
Ne mečite hrane v smeti
Ostanki omak ter narezane zelenjave za solate in dekoracije in tudi ostala živila bodo ostala v vakuumu sveža in aromatična nekaj dni. Vakuum, namreč, upočasnjuje oksidacijo, zato se hrana ne pokvari tako hitro. Za vas to pomeni povečanje dobička zaradi manj zavržene hrane.
Gastronorm vakuumski pokrov 1/2: izjemna kakovost materialov
Statusovi gastronorm pokrovi so izdelani iz vrhunskega tritana, ki je:
- nezlomljiv,
- ne absorbira arom in barv iz hrane,
- ne vsebuje BPA ter
- je primeren za zamrzovanje in pranje v profesionalnih pomivalnih strojih.
Materiali, ki smo jih izbrali za GN pokrove jamčijo dolgo življenjsko dobo pokrovov kljub pogosti uporabi v zahtevnih pogojih profesionalnih kuhinj.
Vzdrževanje
Čiščenje je enostavno – vzdržljiv material omogoča pranje v profesionalnih pomivalnih strojih.
Material
GN pokrovi so narejeni iz Eastman tritana, tesnila in ventili pa so silikonski. Vsi materijali so neškodljivi in brez BPA.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.