Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Gastro vakuumska posoda Xarec, 6 L

Gastro vakuumska posoda Xarec z volumnom 6 litrov je odlična izbira za shranjevanje živil v profesionalnih kuhinjah. Xarec je odporen material z vsemi potrebnimi certifikati za varno uporabo s hrano.

20.80

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 20.80 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Uporaba v mikrovalovni pečici (do 2 min brez pokrova)
Pranje v pomivalnem stroju
Maksimalno izkoriščen prostor
Zlaganje ene v drugo
Visokokakovostni materiali
Gastro
Vsakodnevno shranjevanje hrane

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Gastro vakuumska posoda za profesionalne kuhinje  je namenjena kakovostnemu shranjevanju hrane v picerijah, restavracijah, hotelih in pri catering ponudnikih. Posoda prostornine 6 litrov je primerna za shranjevanje sadja in zelenjave, svežega mesa ter ostankov jedi, ki jim v vakuumu podaljšate obstojnost za 4x. Za vakuumsko shranjevanje sta nujno potrebna vakuumski pokrov in vakuumska črpalka.

Vakuumska posoda za manj zavržene hrane

Kako povečati profit v gostinstvu? Z boljšim izkoriščanjem živil, ki jih vsakodnevno uporabljate. Kakovostno shranite neporabljena živila in podaljšajte čas, v katerem jih lahko porabite. Vakuumska posoda za profesionalne kuhinje pripomore k manj zavržene hrane.

Mere Status gastro vakuumske posode
Mere 6-litrske gastro vakuumske posode.

Zakaj je živila bolje shranjevati v vakuumsko zaprtih posodah?

Vakuum preprečuje vpliv kisika na živila. Z omejeno oksidacijo se omeji tudi razvoj bakterij in plesni, zato je hrana dlje časa obstojna ter ohrani okus in arome. Obstojnost in svežina vakuumsko shranjenih živil se podaljšata za štirikrat. To za vas pomeni, da imate štirikrat več časa, da živila porabite in tako zavržete manj neporabljene hrane, ki zaradi neprimernega shranjevanja hitreje propade. Poleg podaljševanja obstojnosti je vakuum odlična rešitev tudi za preprečevanje kontaminacije živil v shrambi in hladilnici ter za preprečevanje širjenja in mešanja arom živil.

vakuumske posode za picerije
Vse potrebne sestavine za pripravo pic bodo več dni ohranile svežino v gastro vakuumskih posodah.

Zakaj izbrati Statusove gostinske posode iz izredno kakovostne plastike Xarec?

Statusove gastro vakuumske posode Xarec odlikujejo kakovosten material in uporabniku prijazne rešitve. Testiranja so pokazala, da gre za izredno trpežen material, ki zagotavlja dolgoletno uporabo.  V času problematike plastičnih odpadkov, je izbira “kakovost pred ceno” odgovorna odločitev vsakega posameznika. Gastro vakuumske posode so varne za uporabo v zamrzovalniku, hladilniku, mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju.

Gastro vakuumska posoda Xarec: uporaba

Srednja profesionalna vakuumska posoda je namenjena uporabi v barih, restavracijah, motelih in hotelih, picerijah, smuti barih in ostalih ponudnikih hrane. 6-litrska posoda je dovolj velika za shranjevanje celega ali narezanega sadja in zelenjave ter večine drugih živil. Naj naštejemo nekaj praktičnih primerov uporabe:

 • Shranite očiščeno zeleno solato, rukolo, motovilec, narezan paradižnik, papriko, kumare in ostalo zelenjavo, ki jih boste sproti uporabljali za pripravo svežih solat ali dekoracij.
 • Pripravite se na povečan obisk v času malic in kosil ter si narežite vse sestavine, ki jih potrebujete za peko pice – nariban sir, narezana šunka, paradižnikova omaka, gobice in ostale sestavine.
 • Narežite limone, pomarančne, kivi in ostalo sadje, ki ga uporabljate za dekoracijo sladic ali za pripravo svežih sokov in smutijev.
 • Marinirajte sveže meso, saj v vakuumu marinada lažje in hitreje prodre v živila, zato je meso popolno začinjeno že v nekaj urah namesto čez noč.
 • Shranite narezano čebulo, korenček, peteršilj in ostala živila, ki so osnova skoraj vsem jedem.
 • Ohranite svežino zelišč, ki jih uporabljate za začinjanje ali za dekoracijo jedi.
 • Shranite ostanke jedi, ki so primerne za uporabo več dni, kot so npr. razne omake, golaži ali sarme ipd.
 • Paradižnikova omaka, jušna osnova, solatni prelivi in ostale vsestransko uporabne tekočine bodo v gastro vakuumski posodi ohranile svežino, okus in arome.

Prednosti Statusovih vakuumskih posod, ki so razvite posebej za profesionalno uporabo

 • Okrogli vogali posod omogočajo prelivanje vsebine brez polivanja in kapljanja.
 • Oznake za litražo olajšajo pregled zaloge in mešanje sestavin po receptu.
 • Oblikovane so tako, da se prazne pospravijo ena v drugo, polne pa zložijo ena na drugo.
 • Hermetično zapiranje zaščiti shranjena živila tudi pred škodljivci, kot so molji, mravlje in muhe ter omogoča varno transportiranje vsebine brez možnosti polivanja vsebine (idealno za cateringe).
 • Vsi volumni posod v ponudbi imajo enako dolžino in širino, kar ima dve ključni prednosti – posode lahko zlagate eno na drugo in vsem volumnom ustreza enak pokrov.
Status gastronomske posode
V profesionalnih kuhinjah je zelo pomemben izkoristek prostora. Statusove profi posode se zložijo ena na drugo ali ena v drugo.

Vakuumska posoda za profesionalno uporabo in HACCP pravila

Statusove gastro vakuumske posode so kompatibilne z gastro vakuumskimi pokrovi. Pokrovi so na voljo v sedmih različnih barvah za lažje sledenje higienskim standardom v HoReCa kuhinjah.

 • Modra za shranjevanje rib.
 • Rdeča za shranjevanje svežega mesa.
 • Rumena za shranjevanje perutnine.
 • Rjava za shranjevanje kuhanega mesa.
 • Zelena za shranjevanje sadja in zelenjave.
 • Bela za shranjevanje mlečnih izdelkov in kruha.
 • Nevtralna siva za vsa druga živila.
posode po HACCP standardih
Pomembna prednost Statusovih profesionalnih vakuumskih posod je to, da so vsi volumni skladni po širini in dolžini, zato vsem ustreza enaka dimenzija pokrova.

Materiali

Posode so narejene iz plastike Xarec, ki je brez BPA in certificirana za uporabo s hrano.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi