Opis
Če iščete kakovostne posode za shranjevanje živil v profesionalnih kuhinjah, potem ste na pravem mestu. Preberite več o profesionalnih vakuumskih posodah iz tritana in se prepričajte, da so najboljša izbira za vašo restavracijo, picerijo ali smuti bar. Gastro vakuumska posoda prihrani čas in poveča profit!
Zakaj shranjevati v vakuumskih posodah?
Vakuumske posode so odlična izbira za shranjevanje živil v gospodinjstvu in gostinstvu prvenstveno zato, ker podaljšujejo obstojnost shranjenih živil, obenem pa zaščitijo živila tudi pred kuhinjskimi škodljivci (molji, muhe, mravlje).
Ponudniki catering postrežbe bodo radi izbrali vakuumske posode za varno transportiranje hrane, saj se z vakuumiranjem nepredušno zaprejo in jih ni možno odpreti brez popuščanja vakuumskega ventila na pokrovu.
Poleg tega, da boste pregledno uredili hladilnico in shrambo, boste z vakuumiranjem tudi preprečili mešanje arom živil in širjenje neprijetnih vonjav po kuhinji.

Zakaj izbrati Statusove gastro posode?
Statusove posode za gostince so narejene iz vrhunskega tritana, ki zagotavlja dolgoletno uporabo kljub vsakodnevni uporabi v profesionalni kuhinji. Pomembna odlika tritana je tudi to, da ne vpija arom in barv iz živil, zato so gastro posode primerne za shranjevanje vseh vrst živil.
Posode in pokrovi posod so prozorni, kar omogoča enostaven pregled zaloge shranjenih živil, ne da bi posode za vsako odpirali in živila po nepotrebnem izpostavljali kisiku.
Oznake za litražo omogočajo, da na hitro preverite zaloge in natančneje zmešate sestavine po receptu. Okrogli vogali pa pripomorejo k pretakanju vsebine brez kapljanja.
Dimenzije in volumni posod so posebej prilagojeni pogojem v profesionalnih kuhinjah. Vse posode imajo enako širino in dolžino, zato jih lahko zlagate eno na drugo in za vse uporabite isti pokrov. Tako pametno izkoristite prostor na pultu in v hladilnici.
Trpežen tritan je primeren tudi za zamrzovanje in pogrevanje v mikrovalovni pečici, pere pa se tudi v pomivalnem stroju.
8-litrska vakuumska posoda: shranjevanje večjih količin živil
Druga največja profesionalna vakuumska posoda v Statusovi ponudbi je primerna za shranjevanje:
- večjih količin očiščene in narezane zelenjave za sprotno pripravo svežih jedi,
- zelenjave in sadja v kosu, ki ga boste prilagodili številu gostov,
- večjih količin svežega mesa v marinadi, ki se bo v vakuumu hitreje zmehčalo in prevzelo več marinade,
- očiščene zelene solate in narezanega zelja, ki bosta več dni popolnoma sveža in hrustljava, ter
- vsa ostala živila, ki jih potrebujete za pripravo jedi in jih želite kvalitetno shraniti.
Kako deluje vakuum?
Vakuum je prostor brez kisika, ki je nujno potreben za razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo kvarjenje hrane. V vakuumskih posodah z vakuumsko črpalko ustvarite pogoje, v katerih se obstojnost in svežina živil podaljšata za štirikrat. Za vas to pomeni prihranek pri nabavi sestavin, saj zavržete manj propadle hrane.
Materiali
Gastro vakuumske posode Status in pokrovi so narejeni iz Eastman tritana, ki se uvršča med plastiko najvišje kakovosti in velja za izredno trpežen material. Ventili in tesnila so silikonski.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.