Opis
Kako povečati profit v gostinstvu? Z boljšim izkoriščanjem živil, ki jih vsakodnevno uporabljate. Kakovostno shranite neporabljena živila in podaljšajte čas, v katerem jih lahko porabite. Vakuumska posoda za profesionalne kuhinje pripomore k manj zavržene hrane. Spodaj preverite še ostale prednosti shranjevanja v gastro vakuumskih posodah.
Zakaj je živila bolje shranjevati v vakuumsko zaprtih posodah?
Vakuum preprečuje vpliv kisika na živila. Z omejeno oksidacijo se omeji tudi razvoj bakterij in plesni, zato je hrana dlje časa obstojna ter ohrani okus in arome. Obstojnost in svežina vakuumsko shranjenih živil se podaljšata za štirikrat, kar za vas pomeni, da imate štirikrat več časa, da živila porabite in tako zavržete manj neporabljene hrane, ki zaradi neprimernega shranjevanja hitreje propade. Poleg podaljševanja obstojnosti je vakuum odlična rešitev tudi za preprečevanje kontaminacije živil v shrambi in hladilnici ter za preprečevanje širjenja in mešanja arom živil.
Zakaj izbrati Statusove gostinske posode iz izredno kakovostne plastike Eastman tritan?
Statusove gastro vakuumske posode odlikuje kakovosten material, ki ga v Statusu uporabljamo od leta 2005 za vakuumske posode za gospodinjsko uporabo. Izkušnje so pokazale, da gre za izredno trpežen material, ki zagotavlja dolgoletno uporabo in je v času, ko se pojavlja problematika plastičnih odpadkov, odgovorna izbira tako za uporabo v gospodinjstvih kot v profesionalnih kuhinjah. Poleg dolgoletne uporabe ima tritan še naslednje prednosti:
- je prozoren, zato lahko brez odpiranja preverite, kaj je shranjeno v posamezni posodi;
- ne vpija barv in arom živil, kar pomeni, da boste lahko po pranju isto posodo uporabili za popolnoma drugo vrsto živil, ne da bi shranjena živila ogrožali z neprijetnimi vonjavami. To pomeni tudi, da bodo Statusove gastro vakuumske posode dolga leta v uporabi in se ne bodo razbarvale ter zasmrdele;
- varen je za uporabo v zamrzovalniku, hladilniku, mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju;
- je izredno trpežen in odporen na udarce, zato je odlična izbira za profesionalne kuhinje.

Vakuumska posoda za profesionalne kuhinje volumna 6 litrov
Srednja profesionalna vakuumska posoda je namenjena uporabi v profesionalnih kuhinjah, kot so bari, restavracije vseh vrst, moteli in hoteli, picerije, smuti bari in ostali ponudniki hrane. 6-litrska posoda je dovolj velika za shranjevanje celega ali narezanega sadja in zelenjave ter večine drugih živil. Naj naštejemo nekaj praktičnih primerov uporabe:
- Shranite očiščeno zeleno solato, rukolo, motovilec, narezan paradižnik, papriko, kumare in ostalo zelenjavo, ki jih boste sproti uporabljali za pripravo svežih solat ali dekoracij.
- Pripravite se na povečan obisk v času malic in kosil ter si narežite vse sestavine, ki jih potrebujete za peko pice – nariban sir, narezana šunka, paradižnikova omaka, gobice in ostale sestavine.
- Narežite limone, pomarančne, kivi in ostalo sadje, ki ga uporabljate za dekoracijo sladic ali za pripravo svežih sokov in smutijev.
- Marinirajte sveže meso, saj v vakuumu marinada lažje in hitreje prodre v živila, zato je meso popolno začinjeno že v nekaj urah namesto čez noč.
- Shranite narezano čebulo, korenček, peteršilj in ostala živila, ki so osnova skoraj vsem jedem.
- Ohranite svežino zelišč, ki jih uporabljate za začinjanje ali za dekoracijo jedi.
- Shranite ostanke jedi, ki so primerne za uporabo več dni, kot so npr. razne omake, golaži ali sarme ipd.
- Paradižnikova omaka, jušna osnova, solatni prelivi in ostale vsestransko uporabne tekočine bodo v gastro vakuumski posodi ohranile svežino, okus in arome.
Vakuumska posoda za profesionalne kuhinje je na voljo posamezno brez pokrova ali 6-delnem kombo setu, ki vključuje 6 posod in 6 pokrovov.
Prednosti Statusovih vakuumskih posod, ki so razvite posebej za profesionalno uporabo
- Okrogli vogali posod omogočajo prelivanje vsebine brez polivanja in kapljanja.
- Oznake za litražo olajšajo pregled zaloge in mešanje sestavin po receptu.
- Hermetično zapiranje zaščiti shranjena živila tudi pred škodljivci, kot so molji, mravlje in muhe ter omogoča varno transportiranje vsebine brez možnosti polivanja vsebine (idealno za cateringe).
- Vsi volumni posod v ponudbi imajo enako dolžino in širino, kar ima dve ključni prednosti – posode lahko zlagate eno na drugo in vsem volumnom ustreza enak pokrov.
Materiali
Gastro vakuumske posode in pokrovi so narejeni iz Eastman tritana, visokokakovostne in izredno vzdržljive plastike, ki ne vsebuje BPA. Tesnila in ventili so silikonski.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.