Opis
Gastro vakuumska posoda za profesionalno uporabo je odlična izbira za majhne in velike profesionalne kuhinje. Z njeno pomočjo boste za štirikrat podaljšali obstojnost predpripravljenih živil in ostankov . Kakovosten in odporen material zagotavlja dolgoletno uporabo.
Prednosti vakuumskega shranjevanja
Živila so v vakuumu zaščitena pred vplivom kisika, zato je njihova obstojnost podaljšana za štirikrat. Za vas to pomeni štirikrat več časa, da jih izkoristite in posledično zavržete manj pokvarjene hrane ter prihranite pri nabavi surovin.
Z odstranjevanjem kisika iz vakuumske posode poskrbite, da mikroorganizmi nimajo pogojev za razvoj, zato se ne razvije plesen ter se živila ne pokvarijo in ne spremenijo videza ter arome. Vakuumsko shranjevanje je tudi najboljša zaščita pred kontaminacijo živil in mešanju arom v hladilnici. Za vakuumiranje na primeren podtlak priporočamo uporabo gastro električne vakuumske črpalke.
Gastro vakuumska posoda volumna 4 litrov
Druga najmanjša profesionalna posoda za shranjevanje živil je primerna za manjša ali narezana živila, ki jih pripravite v naprej ali vam ostanejo pri pripravi dnevnih jedi. S shranjevanjem v vakuumskih posodah ne boste izgubili svežine in arom živil. Nakup posode je možen v dveh različicah: posamezna posoda brez pokrova ali 6-delni kombo set, ki vključuje 6 vakuumskih posod volumna 4 litre in 6 pokrovov.
4-litrsko vakuumsko posodo priporočamo za shranjevanje:
- mesnih nabodal in zrezkov v marinadi – mariniranje v vakuumu poteka veliko hitreje, saj se pore mesa odprejo, zato začimbe hitreje prodrejo v notranjost;
- narezanega paradižnika, kumar, paprike, bučk, zelja in druge zelenjave, ki jih potrebujete za pripravo solat, omak ali dekoracij;
- očiščene in narezane zelene solate, motovilca, rukole ali svežih zelišč, s katerimi začinite pripravljeno jed;
- narezane čebule, ki je osnova skoraj vsem jedem;
- paradižnikove omake, jušne osnove in drugih tekočin za sprotno uporabo, ki jih boste imeli v vakuumski posodi pripravljene za več dni;
- naribanega parmezana ali katerega koli drugega sira, ki bodo v vakuumu varni pred izsušitvijo in izgubo arom;
- katerih koli ostankov živil ali že pripravljenih jedi, ki bodo v vakuumu varno počakale do naslednjega dne in dlje.

Profesionalne vakuumske posode Status poleg inovativnosti odlikuje tudi izredno kakovosten material
Statusove gastro vakuumske posode so nadgradnja standardnih vakuumskih posod za uporabo v gospodinjstvu. Posode in pokrovi so narejeni iz izredno kakovostnega materiala Eastman tritan, ki zagotavlja dolgoletno uporabo brez pokanja in obarvanja. Tudi volumni, oblika in način uporabe so prilagojeni strogim higienskim predpisom in načinu dela v profesionalnih kuhinjah, kot so picerije, gostilne, moteli, hoteli, restavracije in bari.
Odlike Statusovih gastro posod, ki zagotavljajo praktično in dolgoletno uporabo v profesionalnih kuhinjah so:
- material tritan, iz katerega so posode in pokrovi, ne vpija arom in barv shranjenih živil, zato lahko isto vakuumsko posodo uporabite za shranjevanje različnih aromatičnih živil – od čebule do pesto ali paradižnikove omake;
- prozoren material posod in pokrovov vam omogoča preprost vpogled v shranjena živila, ne da bi posode odpirali in ogrožali shranjena živila;
- kakovosten material je primeren za uporabo v hladilniku, zamrzovalniku in mikrovalovni pečici, za pranje pa uporabite pomivalni stroj;
- vse profesionalne vakuumske posode imajo enako dolžino in širino, zato jih lahko zlagate eno na drugo in optimalno izkoristite prostor na pultu in v hladilnici. To pomeni tudi, da vsem volumnom posod ustreza ena dimenzija vakuumskega pokrova;
- posode imajo oznake za litražo, ki vam olajšajo merjenje sestavin pri pripravi jedi in pregled zaloge v hladilnici;
- okrogli vogali posod omogočajo enostavno pretakanje tekočin brez polivanja;
- shranjevanje v vakuumskih posodah zaščiti živila tudi pred kuhinjskimi škodljivci, kot so molji, mravlje in muhe;
- vakuumsko zapiranje hermetično zapre posodo, zato so vakuumske posode idealne za prevažanje tekočih živil (catering).
Posoda za profesionalno uporabo: materiali
Profesionalne vakuumske posode in pripadajoči pokrovi so narejeni iz kakovostnega tritana brez BPA. Tesnila in ventili so iz silikona. Uporabljeni materiali so izredno trpežni in primerni za intenzivno uporabo v profesionalnih kuhinjah.
Mnenja strank
Zaenkrat še ni mnenj.