Bodite prvi in ocenite ta izdelek!

Folija za vakuumiranje v roli XL, 350 x 3000 mm, 3 kom (samo za Provac)

Folija za vakuumiranje v roli XL je primerna za vakuumsko shranjevanje velikih kosov živil – hlebca kruha, reber v kosu, koluta sira ipd. Dolžino vrečke lahko popolnoma prilagodite velikosti živila. Z vakuumskim pakiranjem živila zaščitite pred propadanjem in ohranite njihove hranljive vrednosti.

11.10

-
+
iNajnižja cena zadnjih 30 dni: 11.10 €
Brezplačna poštnina za naročila nad 59.00
 • Dostava izdelkov najkasneje v 7 delovnih dneh.
 • Možnost vračila neuporabljenega izdelka v 14 dneh.
Shranjevanje v zmrzovalniku
Material brez BPA
Pranje v pomivalnem stroju
Visokokakovostni materiali
Ponovno uporabno
Dolgoročno shranjevanje hrane
Gastro
Primerne za Sous Vide kuhanje

Garancija

2-5 let garancije na izdelke.

Prihranek

Prihranite 300 € letno.

Svežina

Živila ostanejo sveža 4x dlje.

Poreklo

90 % izdelkov narejenih v Sloveniji.

Prodaja

Prodaja v 40 državah sveta.

Opis

Če proizvajate zorjeni sir, potem veste, kako pomembna je kakovostna vrečka za shranjevanje končnega izdelka, da se ohrani ves trud in delo, ki ste ga vložili v njegovo pridelavo. Vakuumsko shranjevanje zaščiti živila pred negativnimi vplivi kisika. Folija v roli za vakuumiranje širine 350 mm je primerna tudi za uporabo v domačem gospodinjstvu, ko želite shraniti večje kose mesa s kolin ali kar celo bučo z vrta.

Zakaj je vakuum najboljša izbira za shranjevanje končnih izdelkov in mesa?

Z vakuumskim shranjevanjem v neprepustnih vakuumskih vrečkah živila zaščitite pred oksidacijo. Kisik je namreč glavni dejavnik, potreben za razvoj bakterij in plesni, ki povzročajo kvarjenje živil, gnitje ter spremembo arome in okusa.

Z enostavnim odstranjevanjem zraka iz vrečke (ali posode) podaljšate obstojnost živil na popolnoma naraven način brez dodatkov, ki bi kakorkoli vplivali na okus, aromo ali videz shranjenih živil. Shranjena živila so tudi po dolgotrajnejšem shranjevanju popolnoma istega okusa kot na dan pakiranja.

Statusove vakumske vrečke popolnoma zaščitijo shranjena živila

Vakuumiranje podaljša obstojnost hrane in:

 • zaščiti izdelke pred zunanjimi vplivi v času skladiščenja,
 • omogoči varen transport živil brez poškodb ter
 • je primerna embalaža za pakiranje živil za prodajo.
vakumsko shranjena živila
Vakuumsko shranjena živila so zaščitena pred kisikom in škodljivci.

Folija za vakuumiranje v roli XL širine je primerna za domačo in profesionalno uporabo

Folija v roli širine 350 mm vam omogoča izdelavo vakuumskih vrečk, ki so po dolžini popolnoma prilagojene živilu, zato jo lahko uporabite za shranjevanje najrazličnejših živil:

 • za večje kose svežega mesa s kolin, ki jih želite zamrzniti (kare in rebra);
 • za suhomesne izdelke, ki jih želite obdržati v kosu – pršut, slanina, dimljena rebra;
 • za sire v kolutu;
 • za hlebce kruha;
 • za celo potico in
 • za veliko zelenjavo v kosu, kot so buče.

Vakuumirani izdelki so primerni tako za shranjevanje v domačem gospodinjstvu kot za transport in prodajo.

Statusova folija za vakuumiranje je najkakovostnejša izbira za vakuumsko shranjevanje živil

Sestava materialov, debelina folije in višina narebrenega profila so trije faktorji, ki razlikujejo folijo slabše kvalitete od kakovostne folije. Statusova folija je rezultat večletnih raziskav in uporabe najboljših materialov z evropskim poreklom, zato vam zagotavlja najboljšo zaščito shranjenih živil, ki bodo obdržala vse svoje edinstvene okuse in arome.

Sestava materialov je ključna za neprepustnost vrečk in zaščito shranjenih živil   

Poliamid je material, ki zagotavlja neprepustnost vrečk in ščiti shranjena živila pred nezaželenimi vplivi kisika. Zunanja plast vakuumskih vrečk Status vsebuje kar 20 µm poliamida, kar je občutno več kot pri konkurenci. Notranji plasti pa sta iz polietilena, ki je živilsko neoporečen in zagotavlja kakovostno zapiranje vrečk z varjenjem.

sestava Statusove vrečke za vakuumiranje
Statusove vrečke so med najkakovostnejšimi na tržišču. Njihova sestava materialov, debelina in rebrast profil zagotavljajo vakuumsko shranjevanje brez težav – tudi ko vakuumirate več kot 50 zaporednih ciklov.

Statusova folija za vakuumiranje je najdebelejša folija na trgu

Debelina vakuumskih vrečk je pomembna, saj zagotavlja kakovostno shranjevanje živil brez možnosti preluknjanja in varjenje pri visokih temperaturah, brez da bi se vrečka preveč stopila. Statusova folija za vakuumiranje ima narebreno in gladko plast. Prva je debela 120, slednja pa 100 µm. To je profesionalna debelina, ki zagotavlja varno shranjevanje živil tudi v primeru zamrzovanja, kjer se vrečke z živili drgnejo druga ob drugo.

Zakaj je tako pomembno, da je folija za vakuumiranje narebrena?

Narebreni profil ima pomembno vlogo pri izsesavanju zraka iz vrečke in varjenju. Pri vakuumiranju zagotovi, da okrog živil ne ostanejo zračni žepki, ki bi povzročili kvarjenje živil in olajša črpanje zraka iz vrečke, saj bi se dve gladki plasti med sabo zlepili in ustavili nadaljnje odstranjevanje zraka.

Višina narebrenega profila pa zagotavlja kakovostno varjenje pri številnih zaporednih ciklih. Statusov profil je visok 0,2 mm, zato so vrečke enakomerno in kakovostno zavakuumirane tako v prvih kot poznejših ciklih vakuumiranja. Slabo varjenje in s tem popuščanje vakuuma je pogosta težava manj kakovostnih vrečk. V takih primerih uporabniki najprej posumijo na napako vakuumskega aparata, žal pa je krivda v vrečkah.

Statusova folija za vakuumiranje je:

 • narejena v Sloveniji,
 • brez BPA,
 • primerna za Sous Vide kuhanje,
 • neprepustna,
 • primerna za večkratno uporabo,
 • živilsko neoporečna,
 • nevtralna na vonj in okus.

Vakuumiranje je lažje s Status Stikijem

Status Stiki je obojestranski lepilni trak, ki med vakuumiranjem drži vrečko na mestu. Preprosta rešitev za preprečevanje gubanja vrečke med vakuumiranjem, ki pripomore tudi k varčevanju folije.

Mnenja strank

Zaenkrat še ni mnenj.

Napišite svoje mnenje.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.

Napišite Oceno.

Morda vam bo prav tako všeč…

Uporabniki, ki so si ogledali ta izdelek, so si ogledali tudi