Za enostaven nakup preberite kratka navodila.

Izbira izdelka

Izberite izdelek in njegovo barvo ter ga dajte v košarico s klikom na Dodaj v košarico. Če želite nakupiti več pripomočkov v isti barvi, pred klikom na Dodaj v košarico spremenite količino, ki je zapisana ob želeni barvi. 

Na vrhu strani se vam odpre vsebina košarice, kjer so vidni vsi dodani artikli. Če želite nadaljevati z nakupom, lahko vsebino košarice enostavno zaprete s klikom na ikono košarice, ki je desno zgoraj ob zapisu Novosti iz Statusa. 

Košarica

 • Popravi količine – če želite spremeniti količino izdelkov v košarici, to popravite v okencu v vrstici količina. Nova količina izdelka začne veljati s klikom na Popravi količine.
 • Na blagajno – s klikom na gumb nadaljujete s procesom nakupovanja.
 • Izdelek iz košarice odstranite s klikom na križec v črnem kvadratku na koncu vrstice v tabeli nakupovalne košarice.
 • Vsebino celotne košarice izbrišete s klikom na Izprazni košarico. 

Način pošiljanja [korak 1/4]

Način pošiljanja je prvi izmed štirih korakov do zaključka nakupa. Vidna je vsebina košarice, količina posameznega izdelka in znesek za plačilo. 

Če ste prejeli promocijsko kodo za popust, jo vnesite s klikom na Vnesite kodo za popust. 

Izberete lahko med dostavo Pošte Slovenije in dostavno službo DPD. V oklepaju je navedena poštnina, ki jo plačate ob nakupu. Če je nakup nad vrednostjo 59 EUR, poštnino krije Status (v tem primeru v oklepaju piše Brezplačna poštnina). 

Nadaljujete s klikom na rdečo ikono Nadaljuj. 

Naslov [korak 2/4]

 • obstoječi uporabniki: če ste v Statusovi spletni trgovini že nakupovali, vpišite vaš e-mail in geslo ter kliknite na rdeč gumb Prijava. Za lažje delo v prihodnje lahko obkljukate tudi opcijo Zapomni se me. 
 • novi uporabniki: če v Statusovi trgovini še niste nakupovali, kliknite na Nakup brez registracije. 

Vpišite kontaktne informacije ter naslov za izstavitev računa. Polja označena z zvezdico je nujno potrebno izpolniti. 

 • Če potrebujete račun za podjetje, na vrhu strani obkljukajte Uporabniški račun podjetja.  
 • Če je naslov za dostavo različen od naslova za izstavitev računa odkljukajte opcijo na dnu strani. 

Dostavljamo samo na območju Republike Slovenije. Nakupovati je možno samo v slovenskem jeziku.

Ko ste se prepričali, da so vsi podatki pravilno izpolnjeni, nadaljujte s klikom na rdečo ikono Nadaljuj. 

Izberite način plačila [korak 3/4]

Izbirate lahko med plačilom:

 • po povzetju ob dostavi paketa. Pošta Slovenije vam zaračuna provizijo plačilnega naloga po ceniku Pošte Slovenije. Dostavna služba DPD nima dodatnih stroškov.
 • po predračunu, ki ga prejmete na svoj e-naslov. Ponudba v predračunu je veljavna 3 delovne dni od izdaje. Dostava se v tem primeru zamakne za vsaj 1 delovni dan.
 • s kreditno kartico Mastercard ali Visa
 • prek spletne banke Klik
 • s sistemom PayPal

Če imate še kakšne posebne opombe ali želje, to zapišite v okence Komentar.

Ko izberete želeni način plačila, kliknite na rdečo tipko Nadaljuj. 

Zaključek naročila [korak 4/4]

V zadnjem koraku nakupa lahko še enkrat preverite izbor izdelkov, količine in naslov za dostavo. 

Da bi uspešno zaključili z nakupovanjem, morate naročilo potrditi s klikom na rdeči gumb Potrdi naročilo. 

Nakup zaključen

Naročilo je bilo uspešno oddano. Na vpisan naslov e-pošte ste dobili tudi kopijo naročila. V primeru izbire plačila po predračunu velja kopija naročila kot predračun in vsebuje vse potrebne podatke za plačilo prek UPN naloga.

 • Če želite pri naslednjem nakupovanju prihraniti čas, lahko sedaj ustvarite uporabniški račun. Potrebno je le vpisati geslo, in s klikom na Ustvari račun boste lahko naslednji nakup opravili hitreje. 

Potrdilo (pogodba) o nakupu bo shranjena tudi na podjetju. Na pisno zahtevo je možen naknadni dostop do nje.

Če ste med nakupovanjem naleteli na kakšne nejasnosti nas pokličite na brezplačno tel. št. 080 18 38 ali pišite na info@status.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Pravne informacije o Statusovi e-trgovini

V ceno izdelkov je vštet 22% DDV. Objavljene cene veljajo do preklica, razen kjer je izrecno navedeno drugače. Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden je naročilo zaključeno. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Izdelki so dostavljivi v osmih dneh. Stroški dostave so 2,90 €. Če je vrednost nakupa nad 59 €, stroške dostave krije podjetje Status.

Izbrane izdelke lahko plačate po povzetju ali predračunu, s Klikom, sistemom PayPal ali kreditno kartico.

Kot potrošnik imate pravico odstopa od pogodbe. Uveljavljate jo tako, da v roku 14 dni od prejema izdelka sporočite podjetju odstop od pogodbe (razloga za odstop ni potrebno navesti), nato pa v roku 15-ih dni po sporočilu izdelek vrnete. Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrnete, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe). Izdelek, ki ga vračate mora biti nepoškodovan, v nespremenjeni obliki in ne sme biti uporabljen. Edini strošek, ki bremeni kupca izdelka, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina). Podjetje Status d. o. o. Metlika mora v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu vrniti potrošniku opravljeno plačilo (vrednost izdelka).