Blog

Vakuumske vrečke

V vakuumske vrečke shranjujemo živila ob večjih tedenskih nakupih v trgovini ali na tržnici, ob obilici pridelka v sezoni ali ob večjem spravilu mesa (sveže meso ob kolinah ali suhomesni izdelki).

Namenjene so dolgoročnemu shranjevanju, kar pomeni, da so živila shranjena pol leta ali več, in sicer v hladni kleti (oreščki, suhe mesnine) ali v zamrzovalni skrinji (zelenjava, sadje, sir, sveže meso).

Na trgu najdete veliko ponudnikov vakuumskih vrečk, a velikokrat je kakovost vprašljiva. V tem primeru ne nudijo optimalnega shranjevanja.

Vakuumske vrečke in folije, ki jih izdelujemo v Statusu (ja, narejene so v Sloveniji!), so najdebelejše na trgu, kar omogoča najboljše shranjevanje – popolno neprepustnost in najbolj optimalno delovanje z vsemi vodilnimi znamkami vakuumskih aparatov.

Vakuumske vrečke so na voljo v treh osnovnih setih, ki jih najdete tukaj:

Enake vakuumske vrečke so na voljo v večjih pakiranjih po 100 kom.

Ti seti so količinsko ugodnejši, namenjeni so za vse vas, ki vakuumirate velike količine živil in bolj pogosteje.

Folije v roli so namenjene tistim, ki ste radi bolj fleksibilni in si raje naredite vrečke po meri.

Tako ste tudi bolj ekonomični, saj ne gre nič v smeti, ker naredite tako veliko vrečko, kot jo potrebujete. Folija je navita v kolutu po 3 m in je na voljo v treh širinah.

Dodatno imamo še XL velikost vrečk in folij, ki so namenjene samo za uporabo s Provacom 360.

Te so široke 350 mm in ustrezajo širini Provaca – njegov vakuumski kanal in varilni trak sta dolžine 360 mm.

Posebna kategorija so folije v roli, ki so nestandardizirane dolžine.

Pri proizvodnji folij na koncu koluta pri procesu izdelave ostane dolžina, ki je krajša od 3 m, zato take folije ne moremo dati v standarde sete. Tako imamo te ostanke folij, ki so popolnoma enake kakovosti, le krajše, v prilagojenih kompletih, ki so tudi ugodnejši.

Skupna dolžina folij takšnega seta je enaka dolžini folij standardnega seta.

Tudi na vas, ki potrebujete različne širine folij, smo mislili.

Tako imamo tudi 12-delni komplet folij, ki vsebuje 3 rolice folije širine 280 mm, 4 rolice folije 200 mm in 5 rolic folije 120 mm.

Če niste prepričani, kako izbrati res dobre vakuumske vrečke in folijo, svetujemo, da preverite, katere lastnosti so pomembne pri določanju kakovosti.

Delite objavo