Blog

Ste vedeli, da lahko vakuumske pokrove uporabljate na toliko različnih načinov?

Univerzalne vakuumske pokrove lahko uporabljate za zapiranje katere koli okrogle posode z ravnim robom. Mogoče nam včasih malo manjka iznajdljivosti in niti ne vemo, kaj vse lahko zapremo z njimi. Preverite, kako uporaba univerzalnih vakuumskih pokrovov pripomore k manj zavržene hrane in plastike.

Konzerva

Najbolj se je »prijela« uporaba vakuumskih pokrovov za zapiranje konzerv. Statusovci jih največkrat uporabimo za zapiranje konzerv gobic ali koruze, ki ostanejo na pol polne, ko delamo pico. Tem navadno ustrezajo vakuumski pokrovi št. 3 za posode z odprtino med 6 in 12 cm. Odlični so tudi za zapiranje pločevink graha, čičerike, sadnih kompotov in še česa.

Zaprite konzervo koruze, da se ne pokvari. Uporabite univerzalni vakuumski pokrov 3.
Zaprite konzervo koruze, da se ne pokvari. Uporabite univerzalni vakuumski pokrov 3.

Skledica

Vas moti, ko se na vrhu pudinga naredi trda skorja? Vas jezi, ko se na sadju nabirajo mušice? Posodo pokrijte z vakuumskim pokrovom. Vam je od obiskov ostala skledica piškotov ali sladkarij? Tudi to lahko zaprete z vakuumskim pokrovom in piškoti bodo ostali hrustljavi do naslednje uporabe. Možnosti je veliko, le paziti morate, da je rob posode povsem raven, neokrušen in brez dekorativnih reliefnih vzorcev.

Za uporabo univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujna vakuumska črpalka.
Za uporabo univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujna vakuumska črpalka.

Kozarec

Delate smutije? Zvečer si pripravite malo več in preostalo mešanico shranite za naslednje jutro. Smuti bo do jutra ostal enak kot večer prej v času shranjevanja, saj boste odstranili delež zraka in z njim kisika, ki vpliva na pokvarljivost. Brez izgube hranilnih snovi, brez postanega, pokvarjenega okusa, pač pa lepe barve in okusno.

Kozarec za vlaganje

Če prisegate na steklo, lahko kozarce za vlaganje uporabite za shranjevanje različnih živil, kot so žitarice, moka, zdrobi, kosmiči, čaji in oreščki. Anže, ki nam je poslal te fotografije, pravi, da vse shranjuje v teh kozarcih. Tako ima vedno varno shranjena živila in se s shranjevanjem ne izgubi prav nič. Odlično, kajne?

Tako vakuumske pokrove uporablja Anže.
Tako vakuumske pokrove uporablja Anže.

Steklenica

Želite steklenico domačega soka vakuumsko shraniti tudi, ko ste jo že odprli? Sedaj lahko – uporabite najmanjši univerzalni vakuumski pokrov št. 1, ki ustreza steklenicam in ožjim kozarcem z grlom med 2,5 in 5 cm.

Zaprite steklenico ali kozarec - izberite primerno dimenzijo pokrova.
Zaprite steklenico ali kozarec – izberite primerno dimenzijo pokrova.

Lonec

Vam je ostal lonček bolonjske omake, čemaževe ali bučne juhe, ali mogoče jote? Če ga boste dali v hladilnik odkritega, se zna zgoditi, da se bo cel hladilnik navzel vonjav. Tudi jed v loncu zna potegniti nase vonj hladilnika in v njem shranjene hrane. Pokrijte lonček z največjim vakuumskim pokrovom in vakuumirajte – tako boste vanj »zaklenili« vse vonjave in preprečili prehitro kvarjenje hrane.

Se sprašujete, zakaj je vse to tako pomembno?

Seveda je najpomembnejši dejavnik vakuum – v primerjavi z vsemi silikonskimi pokrovi za posode, so Statusovi vakuumski kar velik korak naprej. Zakaj? Ker lahko hrano vakuumirate in poskrbite da bo obstojna dlje. To lahko dosežete samo z vakuumom.

Z nakupom pokrovov v primerjavi s posodami še prihranite prostor – ko jih ne uporabljate, pokrovi zavzamejo precej manj prostora v omarici ali predalu kot posoda. 🙂

Uporaba univerzalnih vakuumskih pokrovov pri vas doma – povejte nam, kako ste zadovoljni z njimi. Veseli bomo vaše izkušnje.

Delite objavo