Statusov vsakdan

Statusovci se zabavamo!

V 27 letih obstoja so se na Statusu oblikovali določeni običaji, ki jih Statusovci prakticiramo že leta. Verjamemo, da nas povezujejo v dobro ekipo, ki s skupnimi močmi reši vsako težavo. Statusovci trdno delamo, a se radi tudi zabavamo!

ciljanje tarče
Z zabavnimi igrami, ki temeljijo na zaupanju, krepimo medosebne odnose v ekipi, ki se kažejo tudi pri uspešnem reševanju poslovnih izzivov.

Naj naštejemo nekaj najbolj ustaljenih druženj Statusovih zaposlenih:

  • Kava zjutraj in ob 13:00
  • Poletni piknik pred kolektivnim dopustom
  • Novoletni zaključek
  • Obisk Miklavža in pustna pojedina

»Kava vjutro« in »kava ob enih«

Zapriseženi ljubitelji kave včasih zjutraj ob 7:05 že v vrsti čakajo, da tajnica Marica potoči kavo v skodelice. Nato se prične debata – ob ponedeljkih bolj zaspano pokomentiramo vikend in zasanjano razmišljamo o oddaljenem petku. Na »mali petek«, kot smo prekrstili četrtek, in v petek, pa je vzdušje že od ranega jutra bolj razposajeno. Ob sredah in četrtkih dekleta potihnemo in prepustimo glavno besedo fantom, ki navdušeno obnovijo najzanimivejše trenutke Lige prvakov in ostalih aktualnih športnih dogodkov. Obvezno pa vsak dan pokomentiramo tudi vreme!

Kava je obred, na katerem se zberemo sodelavci iz trženja, razvoja, računovodstva in prodaje, vodji proizvodnje in nabave ter direktor in prokuristika. »Kava ob enih« je neuraden sestanek, na katerem se pogosto dogovorijo tudi bolj poslovne teme. Pridni delavci z montaže pa si privoščijo premor na svežem zraku.

Poletni piknik pred kolektivnim dopustom

Na dan poletnega piknika, ki je običajno tudi zadnji delovni dan pred kolektivnim dopustom, pridemo v službo v športnih oblačilih, saj nas popoldne čakajo zabavne igre, ki zahtevajo udobnost. Ob enih pogasnemo računalnike, zaključimo delo in se odpravimo na dogovorjeno lokacijo v Beli krajini, običajno nekje ob reki Kolpi. Tam nas pričakata sodelavca Matjaž in Robi, ki poskrbita, da nismo lačni in imamo energijo za tekmovalne igre. Najprej pojemo okusne žar dobrote, nato razdelimo praktična darila (majice, jopice, klobuki, hladilne torbe, viseče mreže ipd.), ki jih v oddelku marketinga izberemo za čim prijetnejši dopust.

žar mojstra
Statusov neprecenljiv kader – skladiščnika in žar mojstra Robi in Matjaž.
vlečenje vrvi
Dobra pojedina je nujno potrebna, saj sledijo “naporne” aktivnosti.

Na poletnih piknikih smo bili že indijanci, iskali smo zaklad, igrali stare pastirske igre in izdelovali čolne iz kartona ter z njimi »pluli« po Kolpi. Te igre nam dajo priložnost, da se družimo tudi tisti sodelavci, ki na običajen delovni dan nimamo stika. Gre za zabaven »teambuilding«, ki nas povezuje in hkrati opominja, da je za hitrejšo in učinkovitejšo rešitev izzivov  potrebno stakniti glave z različnimi izkušnjami in pogledi na težavo. Istega načela se držimo tudi pri reševanju poslovnih izzivov.

statusovci skupaj rešujejo težave
S skupnimi močmi premagamo vse ovire! Statusovci vedno znova dokazujemo, da smo najboljša ekipa.

Na pikniku in novoletnem žuru se nam vedno pridružijo tudi upokojeni sodelavci, s katerimi obujamo spomine na delovne dni, oni pa se radi pohvalijo, kako naporen je »penzionerski« vsakdan.

Novoletni žur

Zadnji delovni dan pred novoletnimi prazniki si privoščimo pojedino in zabavne igre, ki trajajo dolgo v noč. Zadnja leta kar montažo spremenimo v svečano halo. Ko se pojedina in obujanje spominov zaključita, začnemo s športnimi in manj športnimi igrami; namizni nogomet, namizni tenis, pikado in karaoke. Če smo se prvo leto bali, da noben ne bo dovolj pogumen, da prime za mikrofon, zdaj vemo, da je težava v resnici v tem, da je preveč zainteresiranih kandidatov.

svečana večerja
Ali uganete iz česa je narejeno svečano belo ozadje?
Statusovci igrajo namizni nogomet in namizni tenis
Ob zabavnih igrah moči združijo sodelavci z različnih oddelkov. Zmaga zagotovljena – tako na novoletnem žuru kot pri poslovnih izzivih.

Pismo Miklavžu, pustni krofi, vrtnice za dan žena, rojstnodnevne pogostitve …

Tradicija je, da vsako leto Miklavžu napišemo poročilo o uspešnosti preteklega leta in ta nas temu primerno obdari. Za pusta se sladkamo z domačimi krofi, na dan žena pa pripadnice nežnejšega spola sodelavec Igor vsako leto obdari z vrtnico. Rojstne dneve sodelavcev praznujemo s piškoti ob kavi, slavljencu pa pripravimo kakšno nagajivo presenečenje, kot je npr. polna pisarna konfetkov in balonov.

košara s sladkarijami
Kaj pravite, koliko časa traja, da pojemo to zalogo sladkarij?
pustni krofi
Statusovci smo veliki sladkosnedi, zato z vakuumskim shranjevanjem krofov nimamo preveč izkušenj.
Delite objavo